Владимир Зографски завърши 22-ри в Пекин

На малката шанца триумфира Рьою Кобаяши
32
Владимир Зографски завърши 22-ри в Пекин
Снимка: БОК, Йордан Петков

Владимир Зографски завърши на 22-о място в крайното класиране на ски скоковете от малка шанца на Зимните олимпийски игри в Пекин. Българинът направи по-колебливи опити в сравнение със скока си в квалификацията вчера, в която се нареди на 13-та позиция.

28-годишният Зографски преодоля 99,0 метра с първия си опит и получи 126,7 точки, с което намери място в топ 30 и си осигури втори скок във финала. В него той записа 97,0 метра (118,6 точки) и с общ сбор 245,3 точки финишира на 22-ро място.

"В квалификациите и в тренировките скачах по-добре. За съжаление, не успях да си направя скоковете. При първия скок скочих рано, при втория закъснях и изпуснах голям шанс. Не си свърших работата, целта за голяма шанца е да направя два добри скока, да си свърша работата и каквото стане. Това, което научих сега, е, че човек трябва да седи спокоен, защото аз прекалено много исках, затова и така се получи. Тези грешки се получиха от прекаленото желание. Пожелавам си да имам късмет и да направя два добри скока в голямата шанца", сподели Зографски пред БНТ след края на състезанието.

Титлата спечели най-добрият състезател в света в последните годни Рьою Кобаяши от Япония със сбор 275,0 точки. На второ място се нареди австриецът Мануел Фетнер (270,8), а топ 3 допълни полякът Давид Кубацки (265,9). Трикратният олимпийски шампион Камил Стох направи слаб втори опит и завърши на шеста позиция.

Квалификациите за голямата шанца с участието на Владимир Зографски ще се проведат в петък, 11 февруари, от 13:00 часа българско време, а финалът в дисциплината е в събота от 13:00.

Всичко за зимните олимпийски игри в Пекин четете в специалната страница на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
За представител на държава, в която няма нито една шанца за скачане, си е невероятен успех! Поздравления!
22
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 26/ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ИМАШ КАПАЦИТЕТ!
21
6
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРИ ТИЯ СКОКОВЕ МОЖЕ НЕ САМО ДА СЕ РАЗЧЕКНЕШ, НО И ДА СИ СЧУПИШ КРАК!!! ПЪЛЕН ИДЕ ОТ Е ТОЯ ДЕТО Я Е ВКЛЮЧИЛ ТОЧНО ТАЗИ НАДПРЕВАРА!
20
1
 
4
 
! Отговори
Млад и женствен преди 2 години
Хммм, къде му е издутината?
19
1
 
5
 
! Отговори
хито преди 2 години
Ако беше като Карлсон щеше да долети до медалите
18
3
 
10
 
! Отговори
Т преди 2 години
Нашият като стигнал до края на пистата, разперил ръце и вика на треньора - Е, кво да направя, задкрилките не сработиха, иначе кацах долу в чайната на хотела.
17
5
 
7
 
! Отговори
Сигурен съм преди 2 години
че ако имаме пилот от Ф1, никой няма да каже, че имаме такъв. Всички ще го плюят, че бил последен. Същото е с Григор, същото и с хората от зимните спортове.
16
1
 
12
 
! Отговори
67809те преди 2 години
Браво на момчето,но защо на каската му нямаше по-голямо българското знаме,като на другите? Спирахме телевизора на пауза,за да видим изобщо знамето има ли го..Беше толкова марко и обърнато..Срамота!
15
4
 
19
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Защо плюете човека? Сам си се справя. Защо не плюете футболистите например. Бази, пари, милони за тях. За човека 22 място е супер. Вие явно от нищо не разбирате, щом мислите, че българин може да измести силите в зимните спортове. Ами дайте да заличим държавата от всякакви неща. На олимпийски игри да не ходим. На комплексиран народ най-отива да се занимава с по-малък. Например Македония. То за това и отношенията между САЩ и Русия са толкоз коментирани. Слугите коментират господарите просто.
14
4
 
9
 
! Отговори
k преди 2 години
Голям Турист
13
0
 
5
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
Сформирам отбор по кърлинг.Носете си каманите, метлите и стирките сами.Другата олимпията да посмеят да не ни допуснат.
12
4
 
8
 
! Отговори
Т преди 2 години
За толкова години състезания, не е ли разбрал, че няма как да уцели силен вятър в момента на скока. Аз, ако съм ще се откажа, ама ако няма друго какво да правя и ми плащат за екскурзиите, що пък да не се поизложа.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в държава само с борци, как да се уважават другите спортове. Това да не е тепиха в прахоляка на село....При ски скоковете се иска повече смелост
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига лаяхте като бесни срещу човека. Този Зографски, Павел с шейната са пионери в спортовете си. Те нямат къде да се готвят тук. Някой от коментиращите иска ли да се качи на шанца и да скочи. Ще скочи, ама ще моли мама да си го прибере. Човекът с шейната също развива високи скорости. Това са хора като пилотите от Ф1, но в тяхната сфера. А коментиращите кой и какъв бил да намалят ракията, че утре е понеделник и ще е хубаво да отидат читави на работа
9
9
 
12
 
! Отговори
Батко Здравко преди 2 години
Хора които през мизерния си живот на са направили нито една лицева опора по добре да не коментират.Стойте се в мета пространство и не се изказвайте неподготвени.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този спортист е с метода на финансиране както е прието в ЕС . Всеки спортист си се самофинансира и съответно сам си получава дохода от състезанията. Ще има повече приход.
7
4
 
7
 
! Отговори
Нане преди 2 години
турист в затворен комплекс-балон, айе да се прибира да го не турнат в някой ковиваксърски лагер...))) дръпнатите продължават с цирка ковид, лятото токио, ся пекин...)))
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голямата комедия е един дебеланко с шейничка. Хахаха, това показва нивото на спорта ни.
5
3
 
13
 
! Отговори
Това преди 2 години
Владии и бандата около него явно са докопали некой кокал в БОК и/или министерството на туризма и яко лапат вече толкова години. Резултати естествено никакви, но обещания за такива и туризъм колкото щеш. И какъв драматизъм звучи в гласовете на мухльовците от БНТ когато плешчо се засилва по трамплина, все едно излита в космоса.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво все е нещо за толкова години труд Успех му пожелавам