Спецоперация на полиция, НАП и БАБХ в село Антон

Проверяват се оплаквания на местни за упражняван тормоз и закани
Обновена: 9 фев 2022 19:20 | 9 фев 2022 16:36, Красимир Ангелов
23
Спецоперация на полиция, НАП и БАБХ в село Антон
Снимка: БГНЕС

Специализирана операция по линия на Криминална и Икономическа полиция се провежда на територията на село Антон. В проверките са включени и екипи на НАП и БАБХ, съобщиха от МВР.

По повод разпространени в медийното пространство оплаквания на граждани за упражняван спрямо тях тормоз чрез системни закани и заплахи от двамата задържани мъже от с. Антон и твърденията за осъществен „чадър“ над тях от страна на държавни институции, са предприети детайлни проверки на постъпилите сигнали и жалби и анализ на извършените действия по тях.

От МВР отчитат, че от направените справки е видно, че 40-годишният мъж е с четири криминалистически регистрации за различни по вид престъпления - противозаконно отнемане на МПС, взломна кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, придобиване и държане на рискови наркотици. Съдебните му регистрации са три, като по две от тях е осъден на пробация след споразумение с прокуратурата, а по едно е получил условна присъда.

Регистрираните сигнали срещу него от началото на 2020 г. са общо седем.

По данни на потърпевшите и на база първоначалната проверка, те са подадени при предишното ръководство на РУ-Пирдоп. Две от преписките са образувани във връзка с грубо и арогантно отношение спрямо полицейски служители. При изпълнение на служебните си задължения по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите в края на миналата година служители на ГДНП го поканили за беседа в РУ-Пирдоп.

Още на входа на районното управление мъжът демонстративно е заявил, че не носи документ за самоличност, държал се грубо и нападателно към постовия служител, съобщават от МВР.

След като надлежно му бил съставен акт за неносенето на лична карта, агресивното му поведение се прехвърлило и към полицейските служители, провеждащи беседата с него. Той крещял и обиждал, подигравателно отказвал каквото и да е съдействие, като безцеремонно твърдял „Нищо не можете да ми направите“. Жалбата от потърпевшия служител на МВР, подадена своевременно в Районна прокуратура-Пирдоп, е прекратена с мотива, че деянието е от частен характер.

Втора преписка по повод постъпила докладна записка за грубо и арогантно отношение спрямо друг служител на МВР също е докладвана по компетентност в Районна прокуратура-Пирдоп, отчитат от вътрешното министерство.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Булгаристан преди 2 години
Да се държиш подигравателно с полицай по време на разпит?!? Това не може да се случи дори и в банановите републики!
14
5
 
4
 
! Отговори
Средногорец преди 2 години
До номер 10Ама другарю, тези са от вашите хора.Кмета също е от БКП.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на районна прокуратура пирдоп- да не е някоя частна прокуратура,като частните съдебни изпълнители.Всичко което е частно започва да служи на парите,не на обществото
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия откриха топлата вода
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Рискови наркотици"??? А кои са НЕрискови?
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задържането на Негово Височество Графа е грубо нарушение на Феодалния строй в България.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помешчика да го арестуват заради един крепостен селянин? Това е скандално. Това е невиждана репресия срещу един висок човек. Тези хора трябва да им дадем феодални титли, като във Великобритания. Той е поне граф. А може да е и херцог? Скандална репресия срещу елита на нацията, както на 1 февруари 1945 година.
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесната бг реалност! "Бизнесмени"- дебелаци с татуировки пребиват до смърт свой служител, защото им поискал 50 лева. Е затова внуците ми говорят немски.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой нищо на никой не може да направи , лошото, е че рано или късно всеки сам си прави сам нещо и тогава ?????????????????? - Бай Ставри !
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лична карта не дал и крещял. Другото удобно се премълчава. Промяна,а? Хахаха
5
1
 
24
 
! Отговори
333333 преди 2 години
Еййй, че го няма на любимия на всички социализъм. Да види тоя *** така ли ще се държи. Щяха вече да са го тикнали в панделата и да работи за благото на родината. А след 1989 щеше да вика с прегракнал глас "Времето е наше"
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде тези които са ги пазили под строй до стената и да се чуе командата : ОГЪН !
3
1
 
39
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 2 години
Той крещял и обиждал, подигравателно отказвал каквото и да е съдействие, като безцеремонно твърдял Нищо не можете да ми направите. Жалбата от потърпевшия служител на МВР, подадена своевременно в Районна прокуратура-Пирдоп, е прекратена с мотива, че деянието е от частен характер.НАШ ЧОВЕК!!
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще прочета че НАП,столична община, екоинспектори , РИОСВ и криминалисти, проверяват и затварят незаконната автоморга между Горубляне и младост 4 стопанисвана от Сашко сина на Митко милиционера. Само наглост,кеш пара и татуси,а стотиците коли стоят разпиляни в нивата.
1
2
 
19
 
! Отговори
Афганистан преди 2 години
Пернишката мафия на Юлиян Георгиев и корумпирани полицаи изтезават хора в град Бобов дол, тук Спец части явно няма да дойдат!