Разследват бивш полицейски шеф за фалшива книжка

Имотното му състояние също е завидно
20 мар 2022 11:30, Петя Славова
37
Разследват бивш полицейски шеф за фалшива книжка
Снимка: БГНЕС

Бивш полицейски шеф е собственик и на внушителен автопарк  и на завидно имотно състояние. Според разследващи журналисти, той има и шофьорска книжка, която не било сигурно дали е придобита по законен начин, тъй като човекът имал и нарушено зрение.

Става въпрос за гл. инспектор Звезделин Колев, който работи в МВР и е началник на сектор "Охранителна полиция" в столичното Четвърто РПУ.

В момента Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР проверява шофьорската му книжка. "Работим по един случай за полицейски служител, който е заемал високи ръководни длъжности през годините. Получихме сигнал, че той е с нарушено зрение, в същото време има шофьорска книжка, която е и за С категория. В Дирекция "Вътрешна сигурност" е налична информация, по темата се извършва проверка. Самата проверка не е приключила. Като приключи проверката ще бъде запозната компетентната прокуратура, както и дисциплинарно наказващият орган с вземане на отношение по дисциплинарен ред". Това каза пред Нова тв старши комисар Георги Георгиев, който е директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР.

Медицинското на полицейския служител,  което прилага през 2010 г. за подновяване на професионалната си шофьорска книжка, е подпечатано от офталмолог д-р Стефка Вълчинова, която отрича Колев а е неин пациент.

В съседен кабинет, където работи и д-р Христо Хринчев също отрича въпросният мъж да е бил преглеждан от него като също така показва, че името му в неговите документи фигурира, но печатът е друг. И трети лекар отрича да е преглеждава полицейския служител през 2021 г.

Звезделин Колев  е получавал много пъти отличия за заслуги. Кариерата му расте след 2016-а година, когато го повишават и става зам.-началник "Пътна полиция" в  СДВР. През 2019-а за два месеца е началник на отдел "Охранителна полиция" в ГДНП. След това до юли 2021 г. е началник отдел "Пътна полиция" в ГДНП. От миналата година Колев е началник сектор "Охранителна полиция" в 4 РПУ. Прави впечатление, че израстването в кариерата му се отразява добре на благополучието на семейство Колеви.

В имотния регистър има  няколко страници с имоти, свързани с имената на Колев и съпругата му. Те са собственици и съсобственик на 8 имота в София и околността, като 6 от тях са придобити от 2017 г. насам. В момента семейството живее в къща в Нови Искър

Колев притежава два апартамента и две паркоместа в един от най-бързо развиващите се с луксозно строителство квартали на София. Придобити са през 2017 и 2018 г. А през 2021 г. придобива идеални части на същото място. През 2021 г. Колев купува и два апартамента, намиращи се в централната част на София, в близост до МВР болница. Същата година става и съсобственик на имот в съседство на къщата, в която живее в Нови Искър. Разбираме също, че е собственик и на апартамент в Обеля. В справката е посочено също, че през годините продава и няколко апартамента в кварталите Обеля, Надежда и Хаджи Димитър.

В началото на миналия месец Колев се сдоби с още един луксозен автомобил. Той е с  временни номера, а няколко дни по-късно те са сменени.

Дали заради теч на информация, че дирекция "Вътрешна сигурност"  го проверява, или причината е друга, но от няколко дни Колев идва с метрото на работа. Автомобилите не са и паркирани пред дома му в Нови Искър, допълват от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Jfs преди 2 години
Тоя назначи хора нищо не разбиращи от КАТ в Главна дирекция Полиция, докато беше началника на КАТ там. Ако го разследват ще излезнат немалко идиотии.
33
0
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 2 години
д-р Христо Хринчев твърди, че печата е фалшиф и нямат кабинет на медицински център Санос на Христо Ботев 48. Коментаторите защо не проверите в Google истинали е това, лично аз имам медицинско от там. Елементарни грешки си допуснала Тина
32
1
 
6
 
! Отговори
Така се забогатява преди 2 години
най-бързо и лесно - на околовръстното,като *** или като КАТ-аджия в някоя патрулка!?!И сега какво ще го пенсионират предсрочно с два-три медала + 20 брутни заплатки за награда?!?
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23 Постановка беше НАП лийкс, гербав. Вместо да обвините вашата калинка - шефката на НАП, че не е защитила личните данни, както я задължава законът, обвинихте Иван Тодоров и го държахте 7 месеца в ареста, а обвинение не сте му повдигнали и до днес. Защото доказателства няма. Но това не ви притесняваше :) Сега сте толкова чувствителни на тази тема, че и доклад на държавна агенция не ви е доказателство :)
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 Гербав трроле, когато главният каскет си чати с пи ар севи бойко, за всеки е очеизвадно, че прокуратурата е зависима от пи ар севи бойко. Освен на тези, които лъжат, че не симпатизират на герб :) Щом са поръчали доклада, защо не предприеха разследване по него? Защо не стигнаха до длъжностното лице, позволило злоупотребата? А се явяват в ролята на негов адвокат. ПП не са идеални, но да твърдите, че са най-зле, веднага Ви разкрива, като гербав тррол.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ченгета са престъпници!
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26 Добре, защо гербавите *** непрекъснато лъжете, че нямате общо с тях :) Кажете си, срам ли ви е :)
27
2
 
12
 
! Отговори
мастиков преди 2 години
Познавам най големия полицейски шеф с 20-тина имота. . Не завиждайте на политически трупове.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така като чета годинките, през които е повишаван, при чие властване е, че не се сещам.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 - Ами тогава, товят бащица, трябва да лежи за Маргините, за Маджо, за Шиши, за Доган, за Станишве - наричал е всиките тези хора пресътпници и прочие. Ааа, то различно викаш ... айде тръгвай си, преди да съм те изгонил!
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доклад на АДФИ... възложен с постановление на прокуратурата по време на герб. И въобще не симпатизирам на герб. Но да се опитва действащия министър председател да указва на прокуратурата кого да арестува и като му откажат да се оплаче, че прокуратурата не била независима???? Нито герб, нито бб са ми любимци. Но ПП са най-зле.
23
1
 
4
 
! Отговори
а ти преди 2 години
До Анонимен17 А ти знаеш ли пък, че не носи наказателна отговорност, има едно нещо, което се нарича "субективен елемент".
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23 Само гербавите говорят за постановка при доклад на АДФИ, който прокуратурата не е разследвала :) От страх :)
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лов на вещици. Сега като гонят хора на ГЕРБ, винаги с едно наум, чеможе да е постановка. Сам се поставиха от ПП в ситуация на лъжливо овчарче. Иначе на Рашков имотите не заслужават внимание?
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 Не знае, ама ако тръгнете да го съдите, ще представи пред съдията показанията на божков и ще стане мазало, гербав :)
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как са пропуснали гербавите да го забележат, Рашков непрекъснато го проверяват :)
18
3
 
11
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Като е с нарушено зрение ,какво прави в МВР ?Утре ако трябва да стреля ще изпозастреля всички.Поне пишете кривоглед ли е ,далтонист ли е
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербав ушев е апотеоз на корупцията!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко такива Елементи има в цяла България от 1990 г. до се сега , 5 Поколения няма да могат да изчистят теа Корумпирани Вампири от Държавата , Като влезе Борисов в Затвора (преди това пред Европейския Съд да види Европа че се работи наистина) тогава ще е НАЧАЛОТО
15
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 11Знаеш ли, че носиш наказателна отговорност като твърдиш че Борисов е корумпиран без доказателства