Русия използва църква за атаки срещу Киев

Руски сили се били дислоцирали в нея, каза източник от САЩ
104
Русия използва църква за атаки срещу Киев
Снимка: GettyImages

Руски военни са се дислоцирали в църква североизточно от Киев и я използват като място, от което да предприемат атаки срещу украинската столица, съобщи днес високопоставен представител на администрацията на САЩ, цитиран от Ройтерс.

"Военен персонал е разположен на територията на църквата и околните жилищни сгради", каза пожелалият анонимност служител, без да привежда доказателства. По думите му информацията се основава на разсекретени разузнавателни данни. "Смятаме, че руската армия използва тази точка като част от офанзивата си срещу Киев", добави той.

След като през петте седмици на война не успя да превземе нито един голям украински град, Русия обяви, че се изтегля от северните части на Украйна и са съсредоточава на югоизток, в частност върху ключовото пристанище Мариупол. Украйна и нейни съюзници твърдят, че руските сили са били принудени да се прегрупират след понесените тежки загуби заради слабата логистика и твърдата украинска съпротива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: киеввойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Индира Ганди преди 2 години
Абе, тези кравари не разбраха ли че тяхната "песен" вече е изпята иоформащия се в момента нов ТРИУМВИРАТ / Русия, Китай и Индия / ще ги прати по . . . дяволите !!!
84
0
 
4
 
! Отговори
ХАХАХАХАХХАХАХА преди 2 години
Казва източник от САЩ!! WTF ХАХАХАХХХАХХАХХАХА
83
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Руснаците са много набожни. Смятат църквите за свети места. Идете в църква в България в селище постоянно посещавано от Руснаци туристи. Църквите са изрядни, отремонтирани и реставрирани. Постой час в църквата и ще дойде някой руснак да се помоли дори и за 10 сек, но ще дойде. А военните особенно ако не са наряд може да останат в храма с часове. Късче спокойно безвремие сред хаоса на войната. Западняците не мислят по този начин - седи там с часове значи прави нещо друго...
82
0
 
4
 
! Отговори
Правете разлика! преди 2 години
Това да не са украинските нацисти, които се прикриват в училища, болници, детски градини, жилищни квартали!
81
0
 
3
 
! Отговори
Щадят се цивилните преди 2 години
Ако Русия воюваше както САЩ в Югославия, Сирия, Ирак и др. - бомбен килим върху градове и села, отдавна да е превзела цяла Украйна!
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате мярка с лъжите си и слагате голям грях на душите на вашите деца и внуци!
79
1
 
1
 
! Отговори
toti преди 2 години
Господ няма да им прости !!!
78
1
 
0
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
Цццц. Пропаганда се лее от изток и от запад. Истината къде е? Или всички клекнаха на старата идея - всяка линия е права щом е успоредна на (преди партията, а сега на каквото ви кажат). Разлика вече няма май. Жалко.
77
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 2 години
По-лъжлива новина досега от началото на тази война не е имало. Ми то мирише на фейк отдалеч. Руските сили, дислоцирани......в царква! Вие чувате ли се какво говорите. Смешници
76
3
 
14
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
От Западните медии 95% лъжи.Укро армията превъзхожда Руската над 5/1 и въпреки това Руската армия напредва.Руски войски се изтеглиха от Киев и се пренасочика към Домбас.Там е най-боеспособната Укро армия,която трябва да се обкръжи.Ако срещу Русия не бяха мирните граждани в градовете,те отдавна щяха да бъдат сринати,превзети,а нацистите избити.Нечовеците от Азов използват хората,като жив щит.Големи Херои няма що.
75
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Руските фашисти са безбожници,като българските си фенове и БОГ ще ги накаже.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една госпожа написа във форума, че гледа на живо репортажи от мястото, ха-хааа! И заплашва с Бога онези, които не се вързват на нейните глупости. Путин, че е изтрещял, изтрещял е, но и някои нашенци не си поплюват.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПОСЛЕДНИ НОВИНИ Ех, тази ГАВАРИТ МАСКВА! Тя ще се измъкне, но ти не. Преди часове създадоха комисия против дезинформацията за такива като тебе. Продължавай с това темпо, давай!
72
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Това да не ви е "Умирай трудно"-2?Много филми гледате,ей!
71
6
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Прав е Бисмарк когато е казал кога най-много лъжат хората... и единият от тях е по-време на война ..украинците това го могат и особено Зеленски ..
70
2
 
9
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Чакайте малко сега, тая статия кога е писана? Преди седмица? Путин каза - войниците около Киев и други градове са за заблуда на противника. Аз видях друго по руска телевизия - разрушена църква от украинци. Като ще казвате едното, кажете и другото!!! Или май им изнася на украинците да атакуват руски православни църкви? Защо не атакуват украински католически? Нерка си вярват, че Русия се изтегля, хаха. На кого са нужни тия фейкове? Естествено на САЩ, защото те единствни могат да бъдат печеливши .
69
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неслучайно обвиняваха украинците, че се криели в болници и родилни домове. Руснаците обвиняват в това, което правят или възнамеряват да правят противниците си, като се надяват, че така ще могат да правят точно това. Иззроди, които не се спират пред нищо в убийствата и разрушенията.
68
7
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ЛЪЖЦИ СА АНОНИМНИ !!! НЯКОЙ КАЗАЛ ???!!!
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С техните камъни - по техните глави. Скоро ще гледаме как от църква се изстрелва ракета по болница... Или само укpoпитeците имат право да ползват долни тактики?
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Репортажи от място по руски телевизии не важат, монтажи са. Репортерите не снимат под обстрел, не са толкоз прости. Хибридно е, маце, просто фейк.