Гришо загуби от Фокина, финалът в Монте Карло - мираж

Двамата изиграха оспорван двубой на Мастърса
16 апр 2022 18:04, Александър Попов
28
Гришо загуби от Фокина, финалът в Монте Карло - мираж
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров не успя да се класира за финала на Мастърса в Монте Карло, след като загуби от испанеца Алехандро Давидович Фокина с 4-6, 7-6(2), 3-6 в полуфинален сблъсък от надпреварата. Мачът мина през много обрати и размяна на преимуществото, но в крайна сметка Давидович Фокина, който във втория кръг отстрани световния номер 1 Новак Джокович, успя да надделее.

В първия сет двамата тенисисти бяха стабилни на сервис, като испанецът успя да реализира единствената възможност за пробив, за да се наложи с 6-4. Димитров отговори добре в началото на втората част и проби за 2-0, но след това Давидович Фокина започна да доминира и взе четири поредни гейма. Испанецът сервираше за мача при 5-3, но Григор успя да пробие и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който българинът бе по-добър и спечели със 7-2. Изглеждаше сякаш инерцията е изцяло в полза на Димитров, който с агресивна игра проби на старта на решаващия трети сет, за да дръпне с 2-0, след което пропусна няколко възможности за втори пробив и аванс от 3-0. Това сякаш беше преломният момент в двубоя, защото Давидович Фокина взе четири поредни гейма, след което затвори мача на собствен сервис след два часа и 45 минути игра.

По този начин Димитров пропусна възможността да достигне първи финал в Тура от четири години насам и втори на ниво Мастърс. От своя страна Давидович Фокина достигна първи финал в кариерата си, а в мача за титлата той ще срещне Стефанос Циципас или Александър Зверев.

С доброто си представяне в Монте Карло се очаква Гришо да скочи с шест места в световната ранглиста и от понеделник да заема 23-та позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
0
 
! Отговори
19 преди 2 години
Гледате ли финала?!Четохте ли какво писах по-долу?!И друг път слушайте Батко си а не ми ръсете мантрите от антуража на асковския Бек !!!ДришУ е звездЪ ама от квартална величинЪ !!!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Б.Борг (24) ............Много по-уместно би било да се кръстиш Талибан Талибанов вместо Б.Борг, нали?!.........Или пък Тъппанар Тъппанаров. .......и когато говорите за химически лаборатории по-добре погледнете окапалата коса на Асковския Бег !!!
21
3
 
2
 
! Отговори
Б.Борг преди 2 години
ХОРА , МНОГО СТЕ НЕГРАМОТНИ В ТЕНИСА ... КАТО ПЛЮЕТЕ ГРИШО , ЧЕ Е ПАДНАЛ ОТ НАЙ- ДРОГИРАНИЯТ ТЕНИСИСТ , КОЙТО СЪМ ГЛЕДАЛ , ЗАЩО НЕ ПОПИТАХТЕ ДЖОКОВИЧ ЗАЩО И ТОЙ ПАДНА ОТ СЪЩИЯТ ДРОГАЖ ???
20
4
 
1
 
! Отговори
маноло преди 2 години
До Беновска пита....ТОЗИ .******* ФОКИНА БЕШЕ ПРОДУКТ НА ХИМИЧЕСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ НА ЧИЧО ТОНИ ...
19
4
 
1
 
! Отговори
КРЕЙЗИ ПИПЪЛ преди 2 години
До Анонимен Гришо не загуби от някакъв неизвестен Фокино , Мокина , Тарантина или кой знае какъв ... Гришо загуби от ХИМИЧЕСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ НА ЧИЧО ТОНИ ... тОЗИ ИСПАНСКИ *** БЕШЕ ДРОГИРАН ДО КОЗИРКАТА ...ЗАТОВА ГЛЕДАШЕ КАТО НАРАНЕНО ДОБИЧЕ , ЗАЩОТО ДОПИНГА МУ ПРЕЛИВАШЕ ОТ УСТАТА ...
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Браво Гришо (13) ...............Фокина-Мокина е 46ти в ранкинга!!! А сега за да разберешкакъв слабак е гледай на финала Ципата как ще го отнесе като бръмбър сламка. Ако му даде 4-5 гейма общо ще е чудо.
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
46тия го издуха като вентилатор пилешка куришка.Смешен Асковски клоун.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДришУ малко захлеби че съвсем е окъсал гащите а часовника на живота тиктака неумолимо и скоро ще го извади окончателно от играта.Имаме казано върза гащите за този сезон и това ще му е.Следва отпадания в първи-втори кръг.Турнира беше много слаб и само факта че Тръндьо е стигнал полуфинал го доказва.
15
4
 
5
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
Кой е този Фокина бе?? Само питам!!
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От този турнир Гришо изкара половин милион лева! Тайбе за европейската си титла 20 000 лв., Олимпийските ни шампионки от Токио са прибрали по 250 000 лв......Ами значи Гришо на този турнир е двукратен ОЛИМПИЙСККИ ШАМПИОН и НЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ. Цифрите говорят ясно сами по себе си!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си може, това си показва. Ако някой от нас коментиращите смята, че може повече - кортовете са отворени, нека го покаже.
12
4
 
14
 
! Отговори
Браво Гришо преди 2 години
Гришо сред четиримата най-силни в света на този турнир и някои смятат, че това е неуспех. Боже, боже-е-е-е. При това мача беше изключително оспорван, а Фокина е може би най-бързо прогресиращия тенисист в псоледните години, като във втория кръг на турнира отстрани и Джокович.
11
1
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Не всички хора бсче оценяват хората пи парите им.
10
7
 
16
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Вие си го обиждайте но той е успешен човек,млад милионер живее в свят и стандарт който вие клавиатюрни панелни плъхове никога няма да имате.
9
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига писахте за тоя некадърник.
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и в някоя предучилищна възраст да тренира децата на федербалл!Има ляб у него))
7
9
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Най добрият ни тенисист се представи блестящо на турнира като загуби първите три гейма от последния в ранглистата и се класира на престижното предпоследно 160то място в класацията!
6
12
 
10
 
! Отговори
Любен Димитров преди 2 години
Моята племенница е в 11-ти клас, в спортното училище в Пловдив с тенис на корт. Има 8 златни медала и 2 сребърни. Ще го хапне Димитров като вафла на терена. Като пиле ще го размотава по игрището.
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГригорчУ в последните 2 години ОСВЕН загуби, нищо друго. Падение. Свикнахме му.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя що не вземе да се занимава с бабинтон ?