Февзие Акман: В Диарбекир и Адана има най-много срутени сгради

В Истанбул трусът не е усетен
6 фев 2023 09:40, Анисия Иванова
15
Февзие Акман: В Диарбекир и Адана има най-много срутени сгради
Снимка: Bulgaria ON AIR

Земетресение с магнитуд от 7,4 по Рихтер разтърси Турция в ранните часове на деня. Жертвите са десетки, а ранените стотици.

"Земетресението е траело около минута и половина. Засегнати са близо 10 области в югоизточната част на Турция. В Диарбекир и Адана има най-много срутени жилищни сгради. Тепърва започва операцията по спасяването. Има напълно срутени жилищни сгради. По последни данни са обявени 76 жертви и 440 ранени", заяви екскурзоводът Февзие Акман в ефира "България сутрин".

Още по темата

Тя обясни, че в Истанбул трусът не е усетен

По думите ѝ министърът на вътрешните работи на Турция - Сюлейман Сойлу, е насочил всички помощи към пострадалите области, тъй като хората са останали посред нощ на улицата.

"На първо време се опитват да спасят хората, останали под срутените жилищни сгради", подчерта Февзие Акман пред Bulgaria ON AIR.

Към момента няма данни за загинали или пострадали българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ТурциятрусBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 година
През соца така строеха,че блока в който живея и без земетресение ще падне.Напукал се е като петите на Румен фуражката
7
1
 
3
 
! Отговори
Ало, Комшии.... преди 1 година
ЗАБРАНЕТЕ ВИСОКОТО СТРОИТЕЛСТВО В ТИЯ РАЙОНИ , ЗАЩОТО ТАМ МИНАВА КОНТИНЕНТНИЯ РАЗЛОМ---ИНАЧЕ ЩЕ ДАВАТЕ МНОГО ЖЕРТВИ БРАТЛЕ....!!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4 Не знам какъв инженер си, но явно от строителство нищо не разбираш. През соца се спазваха всички правила за строежите, като след земетресението през 1977 всички нови сгради бяха с усилено конструкция. А за качеството на тогавашния цимент няма какво да говорим. На скоро двама с къртачи едва успяхме да съборим лята мивка от преди 40г.
5
2
 
6
 
! Отговори
До Инженер преди 1 година
Прав си, ще се срути защото като дойде демокрацията всеки стана домашен проектант и започнаха да се избиват едни носещи стени и да се уголемяват апартаментите с по 30 квадрата като се изнасяха терасите почти над улиците.
4
2
 
4
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Жалко за загиналите... Живяха тежко под безумията ердоганови, а подобен край... Сега ми е интересно, като как ще интерпретират природните явления, тъй като са повече суеверни от набожни. От друга страна, като ги гледах тия сгради, как падаха като лего кулички и се късаха като мокър вестник, ми е ясно на ердо приятелчетата, как са строили. Като 99-а в Дюздже, същата работа. Жалко че сега ще ги нахъса, как западняците са ги изоставили и подобни теманета. Като овце са, пак ще го преизберат, май?!
3
1
 
1
 
! Отговори
Ново строителство преди 1 година
Имотният пазар как е?
2
5
 
4
 
! Отговори
инженер преди 1 година
И тук много нещо ще се срути ако стане такова земетресение, особенно строеното през соца и началото на 90те...
1
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
За съжеление от природата не може да се скриеш.