Български ученици се обучаваха в космически лагер на НАСА

Получили са и сертификати, високо ценени по света
3 сеп 2019 13:45, Анисия Иванова
15

Какво е да ходиш по луната или да си в безтегловност? Това са някои от дейностите, включени в детския космически лагер в Измир, Турция, създаден по модел на НАСА. В него участваха и трима ученици от Варна.

Space Camp e един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на НАСА, като в Европа, Азия и Близкия Изток това e единственият, функциониращ учебно-тренировъчен лагер.

Всички тренажори, включително совалката "Дискавъри", са доставени директно от НАСА. 

От 18 до 24 август в третия космически лагер за лятото са участвали 42-а ученици от България - най-голямата група в Измир. Сред тях и трима варненски представители - Кремена, Александър и Георги.

Освен това учениците са обличали скафандри, тренирали са на реални тренажори за подготовка на астронавти и са преминали още много други интересни дейности, разказва Bulgaria ON AIR.

След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в много училища и университети по света.

Варненските ученици казват, че са много доволни от преживяването в Турция и отново биха участвали.

Обучението е за деца между 9 и 15 години, които имат интерес към науката и космоса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А от НАСА, показаха ли на децата руският космически кораб с който излизат в орбита?Дано само не са им показали останите от изгорелите Дрегъни на Мъск, че ще стресират децата.
11
5
 
1
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До анонименА НАСА се занимава само с детски атракции, така ли товариш?
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Не разбрах кой ви спира да кандидаствате в школата за космонавти в Русия както направи Георги Иванов. Школата още я има. Бойко ли ви спира или демокрацията? Или ЕС и НАТО?
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ТодарРосКосмос се занимава главно с таксиджийски услуги на хората които се занимават с космическа наука - НАСА.
8
3
 
7
 
! Отговори
До Тодар преди 4 години
Щото Роскосмос се занимава с космически полети, а не с деЦки атракциони.Компрендо камарад?
7
6
 
2
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
А защо българските деца не посещават такъв лагер на Роскосмос? Най-напредничавата фирма в проучването на космоса, а няма такъв лагер за деца? ***, Радев, спите дрогаре. Задействайте се! Не правете децата податливи на американското вероломство!Венсеремос дрогаре!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А курс по сАдене на компири на Марс има ли?
5
7
 
7
 
! Отговори
ДЕТСКА ИНДОКТРИНАЦИЯ преди 4 години
Вие сериозно ли си мислите, че с тези глупави атракциони вашите дЯца ще станат по-умни? Тези лагери са с цел промиване на мозъците на малчуганите, които са още глупави и безкритични и като порастнат ще си мислят, че фантастиката, която им пробутват по анимационните филмчета на НАСА е истината за вселената такава каквато е. Е да, ама не. До сега никой не е летял в космоса. Разбира се оскотелият и оглупял човек няма да се съгласи, ще ни нарече луди нас, които знаем за истината...
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полет на астронавти до Марс няма да има!!! Радиацията в космоса ще ги убие...Роботи могат да летят и по далече даже, но не и човек...Не мечтайте а се учете и информирайте...И ако все пак изпратят хора,това ще бъде полет без завръщане!?...
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето в Соц.лагера имаше много такива школи.И в София,в Двореца на пионерите имаше.Та ние бяхме може би петата нация изпратила свой представител в Космоса.Съветската школа в космонавтиката беше най-силната и ние бяхме в тясно сътрудничество с нея
2
3
 
1
 
! Отговори
Vesko преди 4 години
Късно e либе ... има много деца от цяла българия. Включително и от гр. Гоце Делчев.https://goceto/***-ot-gotze-delchev-i-regiona/1496-chetiri-detza-ot-gotze-delchev-sas-stipendii-za-space-camp-turkey.html
1
2
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Много хубаво. Ще могат да играят по същият начин както американците като стъпили на Луната, а защо не и както американците като стъпили на Марс!