Ще наваксат ли учениците материала заради грипната ваканция?

От днес всички училища в страната са затворени
6 мар 2020 21:15, Ния Христова
18
Ще наваксат ли учениците материала заради грипната ваканция?
Снимка: Pixabay

От днес е обявена национлана грипна епидемия. За последно такава е обявявана през 2009-а година. Всички училища са затворени, преустановени са и всички профилактични прегледи и планови операции. На 10 000 души 359 души са болни, съобщиха от Здравната инспекция в Благоевград, цитирани от Нова ТВ.

В училищата в района вече се обмисля как да бъде наваксан изпуснатия материал. В Девето училище са решили да въведат целодневна форма на обучение. Щом се върнат от грипната ваканция учениците ще учат почти поравно сутрин, когато са на училище и следобяд, когато е занималнята.

"Следобяд има допълнителни обучения по БЕЛ и математика. Ще учат здраво, особено четвъртокласниците и седмокласниците", коментира Василка Величкова, директор на IX ОУ „Пейо Крачолов Яворов".

Директорът смята, че е време у нас да се въведе обучението със съвременните технологии, защото по този начин грипните ваканции няма да са фатални.

От здравната инспекция смятат, че обявяването на грипна епидемия ще се понижат рисковете от разпространението на грипа.

Още по темата

"Аз винаги се възмущавам, когато обявиме грипна епидемия и кафетата почнат да се пълнят с деца", коментира д-р Райна Сепаревска, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ – Кюстендил.

Лекарите съветват всички да не спират да подкрепят организма си, дори и когато са си у дома.

"Бих посъветвал хората да се ориентират към консумация на леки и лесносмилаеми храни. В диетите българина много често включва и различни видове напитки, а алкохолът сам по себе си е отрова. Тялото ще трябва да заделя ресурси, за да го отстрани", д-р Сепаревска.

В болницата в Благоевград все още има свободни легла във всички отделения. Възможно е обаче да се наложи да се преобразуват отделения, ако броят на болните внезапно се повиши.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Койчо 1Не коментирайте обучението по математика в Германия! Преподавам математика в гимназия в Германия. Учат се диференциали и интеграли, аналитична геометрия и теория на вероятностите и статистика, линейна алгебра... Това ли учат българските деца в училище?! В Германия произвеждат коли...в България няма вече и селско стопанство...
15
4
 
5
 
! Отговори
Ученик преди 4 години
Моля не говорете простотии. Много почивка, да им махнат лятната ваканция, нямат интерес. Елате учете в училище за 1 година и ще искате ваканции. Спрете да хленчите и се поставете в обувките ни.
14
4
 
3
 
! Отговори
До Койчо 1 преди 4 години
Ами Койчо,ако погледнеш какво изискват от българското дете да знаеш и ти ще затвориш учебника и няма да искаш да го отвориш повече. За сведения в Германия например задачи по математика решавани в обикновена гимназия при нас, там този материал го учат в университетите. Изискванията тук са космически и затова резултатите са нулеви. МОН обаче продължава да измисля все нови изпити. Българските деца са сякаш опитни мишки в лаборатория.
13
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ИМА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА. ПРОЛЕТНАТА ВАКАНЦИЯ СЕ ОТМЕНЯ ЗА СМЕТКА НА ГРИПНИТЕ. И МАТЕРИАЛА ЩЕ БЪДЕ НАВАКСАН. ПА ТЕ И МНОГО НЕ ИМ СЕ УЧИ. ПА И УЧИТЕЛИТЕ САМО ЗА ЗАПЛАТИ РЕВАТ НО ЩОМ УЧЕНИЦИТЕ НЯМАТ ИНТЕРЕС ОТ УЧИЛИЩЕ ЗНАЧИ УЧИТЕЛИТЕ НЕ ПРАВЯТ НИЩО ЗА ДА ПРИВЛЕКАТ ИНТЕРЕСА НА УЧЕНИЦИТЕ ДА ПОСЕЩАВАТ УЧИЛИЩЕ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.
12
12
 
5
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Направо се оляха с тия "ваканций" от министерството. То не бяха дървени (защото било заваляло сняг)Не бяха грипни (защото някой се изкашлял)Заради избори, балотаж, поради матури, изпити, да слеяд празниците и след всеки сезон, патронни празници и т.н...Понеже на учителите не им се работи и системата го позволява учебните дни стават все по-малко !?
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С или без ваканция, учениците никога не наваксват материала. Материала винаги е на космически години пред тях. ХА ха ха
10
5
 
5
 
! Отговори
6 преди 4 години
От декември до сега на месец са учили не повече от 14 дни !?Нищо не се наваксва !
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако вместо в класна стая матеряла се наваксва в някои по голяма дискотека смятам че всичко ще бъде точно
8
4
 
0
 
! Отговори
даскал преди 4 години
ше наваксат бе, нали за това е фейсо 😂
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще наваксат ли учениците материала заради грипната ваканция?Те две седмици допълнително да учат, без грипни или дървени ваканции - пак няма да наваксат. ОбразУванийету е пълен лешшш. Единствено ги държат там за някаква форма на контрол, че как се озаптяват, ако по цял ден са свободни и без ангажименти? Мильо не мое да насмогне.
6
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е чудно защо само в България има грипна ваканция. В Германия в един град Rellingen poguтел на едно дете от едно основно училище има корона вирус.Затвориха училището за 2 дни и пак го отвориха.Днес здравният министър тук каза, че няма как да затворят заради корона вирус всички училища, детски градини или университети.
5
1
 
12
 
! Отговори
наваксал преди 4 години
Какво значение има, те и без друго не учат. Да им махнат лятната ваканция и да учат на лято! По-добре ли е да са болни и сополиви? Те, ако имат толкова желание ще използват това време да учат вкъщи, а не да се мотат по моловете.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учениците не ги мислете, навсякъде и по всяко време има матриал. Някои дори продават!
3
0
 
10
 
! Отговори
Valeri преди 4 години
Няма страшно, даже грипната ваканция е кратка можеше и до се включат и последните два дни от следващата седмица.
2
3
 
11
 
! Отговори
Генийчета малки преди 4 години
Ако сложат в менютата на заведенията по моловете няколко страници математика и литература, може и да не изостанат чак толкова.
1
1
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
На нашите ученици не им трябва да наваксват защото те и без другото не им се учи