Трактора държи в ръцете си съдбата на Станишев

Главният прокурор отрече, че ще се кандидатира за президент
10 мар 2010 21:20,
104
Трактора държи в ръцете си съдбата на Станишев
Снимка: БГНЕС

Обвинението срещу бившия премиер Сергей Станишев зависи от анализа на секретните доклади на ДАНС, които бяха открити в офиса на Алексей Петров при операция Октопод.

Това стана ясно от изказване на главния прокурор Борис Велчев.

Дали срещу Станишев ще бъде повдигнато обвинение за това, че е допуснал изтичане на класифицирана информация, ще стане ясно, когато приключи анализът на документите, открити при Петров.

В края на миналата година „лоялният гражданин“ Алексей Петров връчи на премиера Бойко Борисов доклад от ДАНС, за който се смята, че е изчезнал от кабинета на експремиера.

Заради скандала бе поискан депутатският имунитет на Станишев.

Сега се проверява дали има връзка между масива на ДАНС, открит при операция „Октопод“, и въпросния доклад.

Ако се окаже, че между тях има връзка, е възможно Станишев да бъде оневинен.

Борис Велчев каза, че според експертизата на изчезналите от кабинета на Станишев документи, част от тях са съдържали класифицирана информация.

По време на неформалната си среща с медиите главният прокурор коментира и проверката по случая със смъртта на Ахмед Емин. Според Велчев няма съмнения, че бившият началник на политическия кабинет на Ахмед Доган се е самоубил.

Прокуратурата е поискала анализа от ДАНС, за да се изяснят обстоятелствата около смъртта му, тъй като не е яснен мотивът за самоубийството.

Още по темата

Анализът все още не е получен в Софийската градска прокуратура.

Попитан за срещата между Съюза на съдиите и вътрешния министър Цветан Цветанов, на която бе домакин, главният прокурор коментира, че на нея е обсъден въпросът за избора на членове на Висшия съдебен съвет.

„Никой не е искал да се разпуска ВСС, а да се направи такава реформа, че да не се поставя под съмнение изборът му“, каза Велчев.

Според него промените трябва да бъдат в посока намаляване на политическата квота в съвета. Друга възможност била да се обособят два състава на ВСС – единият от прокурори, а другият от съдии.

Според Борис Велчев е необходима и реформа в структурата на прокуратурата. Според него тя трябва да бъде децентрализирана, за да бъде по-ефективна.

„Много е удобно прокуратурата да бъде единна и децентрализирана за всички, освен за самата прокуратура“, коментира Велчев.

Според него едната възможност е главният прокурор, който в момента контролира всички прокурори, да упражнява надзор само върху апелативните прокурори, които да наблюдават поверените им райони.

Друг вариант е въвеждане на общо събрание, което да взима решения по някои въпроси.

Излишно дълъг бил и седемгодишният мандат на главния прокурор, като според Велчев пет години били напълно достатъчни.

Главният прокурор отрече слуховете, че ще се кандидатира за президент, с думите: „Не ме забърквайте с политика“.

Той обясни, че никога не е имал желание да влиза в политиката и няма да го направи.

По думите му, след като изтече мандатът му начело на държавното обвинение, ще се отдаде на преподавателската си работа в университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
5
 
! Отговори
??? преди 14 години
' Припомняме, отношенията между Цветанов и съдиите се обтегнаха заради реплика на министъра, че "октоподът има сериозно влияние навсякъде". 'Дали октоподът има пипала и във ВСС ?Отговорът на този въпрос може много лесно да се разбере - всичките 25 души от този съвет минават тест за лоялност през детектора на лъжата и всичко ще стане ясно едно към едно !Аз се обзалагам, че Цветанов ще излезе прав като е казал истината !Забравих, че според много от съдиите у нас престъпник е не онзи, който е извършил престъпление, а този, който не е престъпник и е казал истината като е засегнал нечии интереси ...Забравих, че у нас нямаше и проституция по закон, а гъмжи от жрици на любовта, които се отчитаха на Трактора ...Учудващо е, че никой от тези 25 - ***, които членуват във ВСС , досега не изяви желание да се подложи на тест за лоялност чрез детектора на лъжата, за да ни убедят, че са с чист морал и чиста съвест !?
69
3
 
4
 
! Отговори
Дядо ти преди 14 години
Танасее, Танасе!... Казвах ти да учиш, ама не слушаш...
68
3
 
5
 
! Отговори
АТАНАС преди 14 години
ВСИЧКИ СА ЗА ПАНДИЗА,НЕМОЖЕ ЦЯЛА НАЦИЯ ДА СЕ ЗАТРИЕ ЕЙ ТАКА.ОТ КАРТАТА КАКТО Е ТРЪГНАЛО.ПОЛВИНАТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗАСТАРЯВАЩО,А ДРУГАТА ПОЛВИНА ЕМЕГРИРА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА,А ПРИРАСТА Е 0.МАСЛАРКА,КАБЕЛАРКА,СТНИШЕВ,ПЪРВАНОВ И ВСИКИ ДЕТО ДОСЕГА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МОРЯТ ПО ВСЯКЪВ НАЧИН ХОРАТА ДА СИ ЗАМИНАВАТ!КЪДЕ Е ПОДРАСТВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ,НЯМА ГО?ВИНАТА Е ,ЧЕ КАКТО СЕГА ДА СЕ ДЕЙСТВА НАПРАВО ПРЕСЛЕДВАНЕ И В ЗАТВОРА!Б0ЙКО ДЕЙСТВАЙ НЕ СЕ КОЛЕБАЙ НИЕ СМЕ С ТЕБ!
67
2
 
0
 
! Отговори
Алф преди 14 години
Майтап бе Боби!...
66
4
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 14 години
някаква разярена мутра-милиционер не си сдържа нервите и пише нецензурни слова като всеки *** - този жалък *** е приключен завинаги тъпо комунистическо ***!!!
65
3
 
3
 
! Отговори
до 52 ОТ МАЯ преди 14 години
май ти си помака! защо Масларова не е в пандиза питам аз??? докога ще се вее ***? Алексей го вкарахте а оная/?? СТИГА ИГРИЧКИ ЯСНО Е А ВСИЧКИ ЧЕ Е СУПЕР КРАДЛА! ДОКАТО АЛЕКСЕЙ НЕ Е КРАЛ ОТ НАРОДА!!! АЙДЕ МАСЛАРОВА В ЗАТВОРА ИНАЧЕ НЕ ВИ ВЯРВАМЕ!
64
6
 
2
 
! Отговори
Гоцевист преди 14 години
"Бойко губи подкрепа в ГЕРБ". След като Калфин отказа да бъде водач на президентската партия , усилено се спряга името на Борисов за този пост. След "отлюспването" му...
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
или : аз съм сигурен , че "Трактора"...
62
2
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 14 години
аз съм сигурен , че тракторЪТ ...
61
2
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 14 години
Бива ли да си толкова неграмотен , по-добре не пиши , поне да не се излагаш .
60
5
 
3
 
! Отговори
ДО 58 преди 14 години
аз съм сигУрен че трактора ще излезе чист и НЕВРЕДИМ от тази ситуация ЗАщото той дЪржи и сЪдбата на ББ в ръцете си те хората го казаха с ББ са имали общи фиРми ТЪЙ ЧЕ ако той изгори и много други Ще иЗгорят
59
11
 
4
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН преди 14 години
Тоя *** ако те хване ще ти *** *** майчина *** такъв
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много надценявате този *** - той е просто нищо - вече е тотално смачкан !
57
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз съм сигорен че трактора ще излезе чист и не вредим от тази ситуация щото той даржи и садбата на ББ в ръцете си те хората го казаха с ББ са имали общи фими тъйче ако той изгори и много други ше игорят
56
6
 
4
 
! Отговори
borokaro преди 14 години
А булдозера държи в ръцете си съдбата на България - Самосвала на Европа и тн
55
2
 
10
 
! Отговори
RAZBIRATEL преди 14 години
ХА, ХА, ХА ....... !ПРЕДСТАВЕТЕ СИ БИВШ ПРЕМИЕР, ЛЕКО СГАЗЕН ОТ ТРАКТОР !
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за оная работа сигурно :0
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АМИ СЕРИГЕЙЧО ЗА КАКВО ГО ДЪРЖИ?
52
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 14 години
' Припомняме, отношенията между Цветанов и съдиите се обтегнаха заради реплика на министъра, че "октоподът има сериозно влияние навсякъде". 'Дали октоподът има пипала и във ВСС ?Отговорът на този въпрос може много лесно да се разбере - всичките 25 души от този съвет минават тест за лоялност през детектора на лъжата и всичко ще стане ясно едно към едно !Аз се обзалагам, че Цветанов ще излезе прав като е казал истината !Забравих, че според много от съдиите у нас престъпник е не онзи, който е извършил престъпление, а този, който не е престъпник и е казал истината като е засегнал нечии интереси ...Забравих, че у нас нямаше и проституция по закон, а гъмжи от жрици на любовта, които се отчитаха на ' агента под прикритие ' от Пазарджишко ...
51
2
 
26
 
! Отговори
До 49 преди 14 години
Стига с този Костов,онова натрапено влечуго Симеон си присвои половин България,той не е ли престъпник.

Спонсорирани публикации