ВМРО: Споменаването на македонски етнос е антинаучно

Националистите критикуват формулярите в пробното преброяване
2 сеп 2010 21:19,
268
ВМРО: Споменаването на македонски етнос е антинаучно
Снимка: БГНЕС

Графи като „българомохамедани”, „македонци” и „гагаузи” трябва незабавно да бъдат отстранени от формулярите в пробното преброяване на населението и жилищния фонд, стартирано от Националния статистически институт. Необходими са само три графи - „българи”, „турци” и „цигани”, както и графа „други”, в която желаещите да се вписват според самоопределението си.

Това е предложението на ВМРО, което заместник-председателят на партията Костадин Костадинов и организационният секретар Юлиан Ангелов поставиха в срещата си с директорката на Националния статистически институт доц. д-р Мариана Коцева.

В започналото електронно преброяване, както и във формулярите за пробното преброяване, в графата етнос, наред с „българомохамедани”, „македонци” и „гагаузи”, присъстват „африканци”, „американци” и какви ли още не. Споменаването на „македонски” и „гагаузки” етнос е антинаучно и антибългарско - твърдят от ВМРО.

Определянето на етнос според религията при българомохамеданите пък е изкуствено разделяне на българската нация по религиозен признак. По тази логика би следвало да има и графи като българоправославни, българокатолици, българоатеисти или пантеисти, заявяват националистите.

Наличието на „българомохамедани”, „македонци” и „гагаузи” е абсурд, който ще доведе до поредно разделяне на обществото ни и изтичане на огромна енергия в спорове, които ще бележат идните месеци преди същинското преброяване. Присъствието на подoбни графи ще отприщи и всевъзможни провокативни действия от страна на недобронамерени фактори, смятат от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може би не знаеш, но има доста такива хора. Явно нямаш контакти с хора от Петричко и Санданско, затова говориш така. Пипалата на ДС са още живи и дебнат хората. Страхът витае. Да се обявиш за македонец в България е същото като да се обявиш за българин в Македония. Тоест доста страшничко.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам колко е ненаучно, но в момента в света съществуват официално признати републики Македония и Гагаузия. Но човек като си няма работа, що да не поманифестира малко, да си раздвижи гласните струни...
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля че сравнението ти между македонец и добруджанец е повече от неуместно. Съжалявам.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я раздуй. Има ли някой бит, изгонен от работа или тикнат в дранголника защото е заявил че е македонец в днешна България??? Много хора в БГ се оплакват че им се нарушават правата по политически или малцинствени причини най-вече в подобни форуми. Искам да разбера кои точно права и като как им се нарушават.
9
1
 
8
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
аз съм девето поколение българин но ще се пиша добружанец защото живея в добрич щом може македонец може и шоп и тракиец и мизиец и всеки каквото му кефне
8
3
 
15
 
! Отговори
xaxax преди 13 години
Айде нас другите 2,5 милиона с корени от Македония недей да ни определяш! Аз както и моите родните и предците ми от Македония, всички до един сме българи!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Македонците в Югозападна България се имат като македноци, както някой от Добрич се брои като добружанец, някой от Ст.Загора се мисли за тракиец и т.н. Нима някой сериозно си мисли че "македонец" е някакъв различен от българския етнос?
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България има много хора, които ако не ги беше страх биха се определили като македонци. Особено в Югозападна България. Почти всичките ми познати от там се заявяват като македонци, но естествено само на маса. Пред властите ги е страх, защото биха последвали репресии. Особено при настоящата власт, чиито виден приятел е ***.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само с цифрата не съм съгласен. За другото, ако наистина го мислиш мога само да те поздравя.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Омразата и злобата идват от тези, които още от сега си правят сметките за разделянето на България и просто нямат търпение да дочакат демографията да намали българите достатъчно (евентуално). Цял живот са живели в страна, която мразят, а сега комунистите, Доган и изпростяването на населението с общи усилия ще успеят за затриването и.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз мисля, че тези смешници от ВМРО са само един юношески отряд на комунистите. Винаги ми е било чудно какъв македонец може да е един доносник на ДС, при това от Русе. Ама борбата за кокала и алчността какво ли не правят. Понякога докарват човешки създания да се правят и държат като маймуни. Каракачанов е клоун.
2
8
 
7
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Не искат македонци а искат сърбо-цървулска славянска народност, защото ВМРО не е Българска партия а Сръбско-Комунистическа фракция която трябва да се Ликвидира и ще се ЛиквидираПсевдо ВМРО-то на Скапания Влашки Комунистически *** Каракачанов няма нищо общо с Истинското Българско ВМРО. То както и 99% от Партиите в България е Творение на БКП и заграби имотите на Истинското ВМРО но ще ги Връща с Лихвите.Казах !!!!!!
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля, че всеки има право на самоопределение. Не виждам с какво *** са повече от македонците за да има графа "***", а да няма такава "македонец". Тази омраза и злоба ще ни затрият.