От София до Варна, над 500 км пеш с "Оставка!"

Протестният поход срещу кабинета стигна в морската столица
17 авг 2013 17:51,
144
От София до Варна, над 500 км пеш с "Оставка!"
Снимка: Ιmpact Press Group

Участниците в протестния поход срещу правителството "Орешарски  марш" пристигнаха днес следобед във Варна. Общо шестима души бяха посрещнати пред Катедралния храм в крайморския град с хляб  и сол от варненци, които подкрепят протеста.

Протестният поход „Орешарски марш“ стартира на 3 август пред Министерския съвет в София, а от началото му досега участниците са извървяли пеша над 500 км. Те минаха през Пловдив, Стара Загора и Бургас.

По план преходът трябваше да завърши на 14 август, но „четниците“ взеха решение да извървят пеша и отсечката между Бургас и Варна, която предварително бе планирана за изминаване с автомобили.

"Уморени сме, но сме доволни, утре отиваме до резиденция  "Евксиноград", за да поискаме за пореден път оставката на правителството", коментира Георги Маринов от Хасково.

По думите му, ако управляващите откажат, протестиращите се връщат на жълтите  павета.

Участниците в „Орешарски марш“ ще преспят във Варна, а утре в 10 часа ще потеглят към "Евксиноград" отново от площада пред Катедралата.

Те се надяват много варненци да се присъединят в последната част от маршрута, за да стане напълно ясно посланието на протестния поход.

„Всеки, който иска да занесе плакат и надпис, който политиците да видят, да се присъедини и да го остави край Евксиноград. За да могат политиците, които отидат да почиват там, да разберат ясно какво иска да им каже народът“, призовава инициаторът на похода Любен Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко Бок!
116
2
 
3
 
! Отговори
Маджаров преди 10 години
Бойко ШАМПИОН
115
1
 
5
 
! Отговори
Кръста си е наш преди 10 години
Роден съм в добруджанско село с много богата земя. През 60-те години когато бях дете ни агитираха ,че след 20 години ще дойде комунизма и ще настъпи едва ли-не раят. След години хората се изселиха и избягаха от рая а сега бъзето,щира и копривата са по-високи от къщите. Голяма част от тези които останаха измряха от нидоимък и битов алкохолизъм.А МАЛКОТО ХОРА КОИТО ОСТАНАХА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА УБЕДЕНИ,ЧЕ ОТ КОМУНИЗМА ПО ХУБАВО НЯМА.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има една стара поговорка - който няма мозък, има дълги крака.
113
5
 
8
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Циркаджия-на циркаджии плаща.Голям майтап са.
112
5
 
7
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До Иван ТумбаковИванчо,Иванчо яд те е че подкрепящите правителсвото ви объркаха сметките.Наистина как можа толкова много народ да се изсипе пред парламента ,и вас да ви пометат,заличът.Разбирам те -"работещия млад интелигентен човек"ще си изгуби надника.Как да не се ядосваш?-съчувствам ти.А и моля те мини един курс по граматика-излагаш се с това" Й".
111
5
 
10
 
! Отговори
чеснова глава преди 10 години
платили на 6 калпака шоу да правят - от Бургас до Варна пеша, я някой да ми каже как точно са минали покрай най-натоварения трафик през този сезон. Или са се возили до входа на Варна и там са ги стоварили да повървят малко. Аман от нескопосана пропаганда
110
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия са ходили пеша до Варна само че на сън !!Бочко спря да им плаща и останаха двеста *** на жълтите павета незнаещи за какво протестират !!
109
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забележете колко слаба е интернет подкрепата за протеста за "оставка" вчера и днес Почивен ден е и почти няма платени драскачи
108
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Как минаха пеша по магистралата. За това не се ли полага арест!
107
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като варненец ме вълнува колко ще плащат за цаца и бира баровците от София, които нямат проблем със сметките за ток! Мисля, че 30 лв. за порция цаца и 30 лв. за 1 бира няма да е много за тия баровци
106
4
 
10
 
! Отговори
protivoprotestirasht преди 10 години
kak uspiaha da minat pesh bodro 132 km ot BS do varna pres nai - natovarenia trafik - chudna rabota.Inache budali v BG dal gospod i plateni patrioti
105
19
 
7
 
! Отговори
гофус преди 10 години
хе,хе, сидеров и орешарски подготвят контра-пешеходен марш. от кърджалийско и старозагорско до софия. участниците ще бъдат малко по-*** и мустакати. башибозукът ще плячкоса всичко по пътя си.
104
3
 
12
 
! Отговори
GERBerastin преди 10 години
"Да работим.... *** дума.... нека да я тръшне чума...."из хитовете на ранната БГ димукрация :)
103
18
 
7
 
! Отговори
Иван Тумбаков преди 10 години
Даже и в Африка хората са се осъзнали и няма такива залупени *** както тука в БГ.Да се докарват хора с автобуси уж в подкрепа на кога бе?Нали тези който бяха докарани "доброволно" уж на екскурзия живеят на гърба на младите хора,който все още са останали в България!И защо не виждам да протестират примерно ***,пенсионери и тем подобни хора?Ами много просто те живеят с готови пари и това ги устойва!
102
4
 
19
 
! Отговори
Юстас преди 10 години
Хайде сега да тръгват към Вашингтон или Тел Авив !
101
24
 
10
 
! Отговори
астра преди 10 години
браво на тези истински българи. от софия до варна пеша. дълбоко уважение към вас доблестни момчета и момичета. гордеем се с вас, българи- юнаци. оставка.
100
5
 
22
 
! Отговори
КОЛКО СА????? преди 10 години
ТЕЗИ МЛАДЕЖИ ДЕСЕТИНА ЗНАЯТ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ОСТАВКА КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ИМА ТАКАВА И КОГО ПРЕДСТАВЛЯВАТ -ТРЪГНАЛИ НА РАЗХОДКА ДА СИ ГЛЕДАТ КЕФА И ДА ПОХАРЧАТ ПАРИТЕ КОИТО СА ИМ ДАЛИ - ВЕЧЕ СЕ СРАМУВАМ ОТ ТАКИВА БЪЛГАРИ - МЛАДИ ХОРА ОТИВАЙТЕ ДА РАБОТИТЕ ПАРИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО ВИ ГИ ДАВАТ ЩЕ СВЪРШАТ И ПОСЛЕ????
99
14
 
6
 
! Отговори
х преди 10 години
Ако младото поколение не е разбрало какво точно представляват комунистите и на какво са способни само и само да са на власт, то сега могат да разберат. Те са съгласни да противопоставят българи срещу българи, а полицията да се държи като еничари.
98
6
 
30
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ЛЪЖАТ и малят за Пореден Път!!!!!Герберите са едни лъжци точно като водача си Буда!!!