"Котка" на Полина победи 24000 рисунки от цял свят

6-годишното момиченце от Плевен спечели престижна награда в Япония
Обновена: 29 авг 2013 09:57 | 28 авг 2013 21:35, Елка Василева
37
"Котка" на Полина победи 24000 рисунки от цял свят
Полина Петрова с наградената си рисунка. Снимка: БТА

Шестгодишната Полина Петрова от Плевен спечели престижна награда в Япония с рисунка, избрана от жури сред 24 000 детски картини от цял свят. Това съобщи за БТА художничката Майя Ананиева, ръководител на детска школа "Колорит", чиито възпитаник е детето.

Полина e получила наградата "Призът на Канагава" от 17-ото Световно биенале на детската рисунка в град Канагава. Малката художничка е взела високото отличие с живописната творба "Котка".

В конкурса са взели участие 24 008 творби на деца от 91 страни от всички континенти. Организатор на международния форум е Японската асоциация за международно сътрудничество. Темата е била свободна, а всеки участник е можел да представи за участие само една своя рисунка.

За Полина това е поредното високо международно отличие. От 4-годишна тя се обучава в арт школа "Колорит" в Плевен под ръководството на художничката Майя Ананиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие не сте вред. Отворете тоя сайт и вижте какви рисунки са печелили предходните години. Странно защо но зa Полина не се споменава никъде.
32
1
 
10
 
! Отговори
dedoviami преди 10 години
Браво българче,ти си нашата гордост!...Господата да бяха показали рисунката...
31
1
 
6
 
! Отговори
художника преди 10 години
Най-красивото коте, нарисувано от най-талантливото коте!
30
1
 
50
 
! Отговори
sara преди 10 години
Това дете е още едно доказателство, че в България има изключителни таланти! Гордеем се с теб, Поли!
29
1
 
30
 
! Отговори
Мери преди 10 години
Браво на Поли
28
0
 
9
 
! Отговори
zetxx преди 10 години
mnogo hubawo, mnogo priqtna nowina na fona na realnostta .. dano ima mnogo takiwa za napred
27
1
 
22
 
! Отговори
todorovaa преди 10 години
БРАВО!!! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ПРЕКРАСНО ДЕТСТВО, ИЗПЪЛНЕНО С МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ И ЩАСТИЕ.РАСТИ ЗДРАВА ,УМНА И КРАСИВА!!!!!
26
1
 
39
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
БРАВО!!!За малката художничка,за г-жа Майя Ананиева и за школа Колорит ! Няма конкурс от който децата на школата да не се завръщат с най-високи отличия .Дано някой от най-високите нива се сети да отпусне пари за такива деца,да погледне назад във времето колко отличия са донесли децата на Колорит.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на сладурката.
24
10
 
21
 
! Отговори
браво браво преди 10 години
то детето може и да не псува ама като стане голяма ще избяга от КОМУНИСТИЧЕСКО-МАСОНСКАТА ИДИЛИЯ !!! ТУКА НИЩО ЧИТАВО НЕ ВИРЕЕ-комунист, шуробадженак, масон,гей...
23
2
 
33
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До 15:Дано да е в чужбина наистина, защото и аз познавам едно момче, което от малко рисуваше като Хокусай, сега завърши Академията с пълно отличие и се чуди какво да прави с огромния си талант в България - царството на посредствеността, в което никой не помага на докоснатите от Бог :(На това момиченце желая късмет и смелост да бяга по-надалеч оттук.
22
31
 
36
 
! Отговори
Браво на детето! преди 10 години
Някои деца насила ги водят по протести и ги учат как да псуват и да крещят. Това момиченце, вместо да псува, рисува, и печели конкурс! Браво на детето!
21
1
 
63
 
! Отговори
Ако обичате, преди 10 години
Браво на малката сладурана, да е жива и здрава!
20
1
 
49
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Много си хубава! Браво за рисунката!
19
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, това е шампион! А не да ни занимават с дришовци през ден.
18
2
 
33
 
! Отговори
До 17, който преди 10 години
бръщолеви най-големите глупости с неприкрита злоба и завист: по-добре би се почувствал, ако се порадваш на успеха на детето - пробвай!
17
60
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива конкурси се правят за забава на децата. Това няма нищо общо с изкуството. Стига сте бръщолевили глупости за талант и т.н. А и ако изпращам всяка година във 100 различни държави, нормално е някъде да спечели една и да си направи реклама учителката.
16
1
 
54
 
! Отговори
:) преди 10 години
Браво! Чудна рисунка и много сладко момиченце, с големи изразителни български очи. Да е жива и здрава :)
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
..имаше явен талант,работеше с перото като професионалист,беше почти сензация...никога не чух след няколко години нищо за него.Може би е някъде на запад,където е оценено по добре,не знам,но факта е един и той е,че няма ли упорита работа с дете което ИСКА ДА РИСУВА и което да премине през всички трудности на школи,средни у-ща, академия, това ,че в детските си години е рисувало симпатични шарени неща,не значи ,че ще стане художник,за жалост пътя е много труден и иска всебеотдаване и много зависи..
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
..Определено,до към 10г-на възраст,няма добри и лоши "художници". Цветоусещането е плод на светоусещането,затова и децата рисуват винаги с цветни боички. Виждал съм едно изключение,на едно невероятно дете в Добрич,преди повече от 27-28г. Рисуваше графика с туш,като възрастен,фантазията на детето,беше невероятна,но въпреки това,мисля,че беше манипулирана от бащата.Не ,че тя не рисуваше,бях с телевизионният екип който я засне на живо,просто си помислих тогава,че следствието има причина,детето...