Полицаи на протест: Ще сме тук, докато ни чуят

Униформените се заканват, че може да стачкуват всеки ден
14 сеп 2017 14:43,
69
Полицаи на протест: Ще сме тук, докато ни чуят
Снимка: архив "Булфото"

Полицаи се събраха на поредния си протест за увеличение на заплатите им. Този път униформените изразиха недоволството си пред сградата на парламента на брифинг-протест.

"Ще продължим да протестираме, докато постигнем чуваемост. При всяко положение ние твърдим, че трябва да има увеличение на заплатите още от тази година“, каза зам.-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов, цитиран от "Фокус“.

Още по темата

Полицаите настояват за увеличение на заплатите с 15% със задна дата. От ръководството на МВР обясниха, че това няма как да стане, но обещават вдигане на полицейските възнаграждения от 1 януари догодина.

Протестът пред парламента не бе многоброен, но синдикатите обясниха, че той не е организиран да бъде такъв.

Кузманов обясни,  че мястото на протеста пред парламента не е случайно избрано.

"Искаме 15% увеличение на основните заплати, които не са брутните възнаграждения в МВР. Второто ни искане е промени в Закона за МВР”, припомни той.

Илия Кузманов благодари и за решения проблем с облеклата в МВР, но напомни, че ако настоящите искания не бъдат изпълнени, протестите ще продължат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем искат увеличаване на заплатите, хем със задна дата, хем тез дето ще се пенсионират ще имат още по големо увеличение на 20 заплатки. Многооо ставааа.
54
4
 
8
 
! Отговори
ц-ц-ц-цъъъъ...... преди 6 години
Така,така,малко са ви 20 заплатки и 1-ва категория!
53
6
 
2
 
! Отговори
Охо хо преди 6 години
До Анонимен 54Ти на, каква дрога си бе мушморок? Смени си дилъра, че не си добре. Скоро не бях чел такива глупости. А не са ли виновни полицаите и за глада в Намибия?
52
2
 
0
 
! Отговори
Охо хо преди 6 години
До Анонимен 58Бе на кой му пука за твоята съпричастност. Те ще минат и без теб. Прашинка в космоса.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търси в Гугъл: Полицейска реформа в Грузия. Всички други приказки са излишни.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато 2 пъти стреляха по стъклата на магазина и когато ограбиха майка ми нищо не ми помогнаха само се държаха нагло,некомпетентно ,грубо и гледаха да ни разкарат..така,че никаква съпричастност от мен,каквото повикало такова се обадило.
49
2
 
9
 
! Отговори
Г преди 6 години
Ако им увеличат заплатите,тогава и в другите сектори трябва да го направят.Полицаите да не би да са златни.За едни хора има ,за други няма.
48
0
 
13
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Оставете народа на нахлуе в парламента продажни ченгета,и тогава искайте каквото и да било.
47
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са най големите *** в България. Най много полицай на глава от населението в целия ЕС, с огромни привилегии, нечувани и не виждани в никоя държава. Полицайте са едни от основните виновници държавата да изостава в Европа.
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не изнудвайте за заплати, достатъчно взимате, а и привилегиите които имате -1-ва категория труд, 20 брутни заплати при пенсиониране, безплатен транспорт и др. Не сте се преработили много само се возите като куфари в патрулките. Засрамете се. Като не ви изнася се разкарайте и с вас и без вас все тая.
45
0
 
11
 
! Отговори
Amerikvois преди 6 години
Da sa oplakvat na armenskia pop.
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаине са обикновени рекетьори, въоръжени и облечени от гражданина, седят и смучат кръвта на българите които работят за 500л а тия искат 2000? тоест един милиционер да взима колкото 8 българи или 4 лекари.
43
1
 
2
 
! Отговори
Jivplet преди 6 години
Pf...kolko dushi sa?! Edna shepa hora...edna liastovichka prolet ne pravi...samo mese za koteto...
42
2
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Продължение на 48.Сега всеки от тротоара вижда, дали вътреработят или не, и как.Имало опасения, че в движението по улиците ще настане хаос, но-чудо-даже се подобрило.докато подбере и обучи новеи кадри-2 месеца без всякаква пътна полиция. Новите кадри вцимал от институтите там, след тест за интелегентост, обучавали ги , и вдигнали 10 пъти заплатата им.Преписал италианските, американски и англиски закони за полицията.Звучи фантастично, нали? Лесно можете да проверите-Гугъл,полиция,Грузия,реформ
41
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Го4о Гочо, провери в нета какво са направили преди 10-тина години в Грузия по въпроса.Ще се шашнеш.Саакашвили, който не можем да похвалим с много работи, на времето е решил кардинално и радикално въпроса.Корупция, нищоне лаботело, и уволнява наведнъж 16 000 пътни полицаи. Прокто решава, че колкото и реформира и попълва-старите ще "претопят" новите. Уволнява и цялата им полицейска школа, аналог на Симеоново при нас.Прани сградите та полицията буквално прозрачни, от улицата се вижда какработят
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплатен съвет към полицаите. Спрете да слугувате на самозабравилите се управници и ще видите колко бързо ще ви чуят. Не позволявайте да ви използват като маши за личните си интереси.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе за кво протестират ? Те са с едни от най-големите държавни заплати, а по оценка на всички са може би най-зле работещи.Я да им покажат ведомостите ! Виж условията в районните наистина са гадни. Там трябва да се оправи. А и трябва всичко що не работи на терен да се пенсионира на 65г.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кака СийкаСакън, повечето са с увиснали шкембета
37
0
 
8
 
! Отговори
Констатация преди 6 години
Това е, че народе е много разединен - сини, червени и т.н. Не можем да се обединим пред една общонационална кауза за каквото и да е. Виж ако беше нещо свързано с русата Златка или Биг брадър е друга бира.................
36
0
 
15
 
! Отговори
До протестиращите преди 6 години
Протестирайте по палки пред Народното събрание и после вътре да продължи протеста.