Кучкарникът на ужасите: Бизнес за стотици хиляди извън закона

Собственикът засега се размина с глоба, тече проверка на прокуратурата
23 окт 2017 11:08,
68
Кучкарникът на ужасите: Бизнес за стотици хиляди извън закона
Снимка: Кадър bTV

Развъдникът на ужасите в село Маломир, където стотици кучета живеят заедно с крави в клетки в зловещи условия, носи стотици хиляди приходи годишно. Собственикът му предлага кучета от различни породи на цени от 250 до 700 лв.

Развъдникът е незаконен, показва проверка на Българската агенция по безопасност на храните. Наказанието за това е глоба, съобщи bTV.

Справка в регистрите на БАБХ показва, че семейството има няколко животновъдни обекта, като развъдникът е със статут на кравеферма. Обектът има нарушения и не отговаря на ветеринарномедицинските изисквания, но продължава да работи.

Още по темата
Според местни хора, ден преди проверката, много животни са били изведени с бус от развъдника. В селото обаче се страхуват да говорят и са скептични,че нещо ще се промени.

Собственик на ужасяващото място е Христо Манолов. Той има десетки обяви в интернет, чрез които продава кучета. "Имаме пекинезчета, каракачанче, лабрадорче...", изрежда той при интерес от купувачи.

"В една от клетките имаше десетдневно куче, а до него част от друго куче, което изглежда е изядено", описва ужаса преди дни жена, стигнала до развъдника в търсене на животно.

Манолов не пуска телевизионните камери в развъдника, но те проникват чрез скрита камера в клиент. Пред него собственикът разказва, че печели по 20 000 лева на месец от кучетата.

Проверка на зловещото място в петък разпореди и главният прокурор Сотир Цацаров. Според говорителя му Румяна Арнаудова животните ще бъдат изведени от обекта. От БАБХ пък смятат, че едва ли ще се стигне до това, защото условията при които се отглеждат кучетата били "сравнително добри".

Самият Манолов твърди, че развъдникът му е законен, макар да не успява да покаже документи за това.

Правозащитници са категорични, че няма да оставят животните в тези условия и ще обжалват всяко решение, което ще ги остави там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе приятел, завидя ли? Нали се сещаш, че ми е през един друг приятел стругарския ти интелект какво има да ми каже.
54
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На такива обекти трябва да влизат директно с качулките и да "разтурят седенката", както казваше бившият ни премиер г-н Орешарски.
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циника е успял стругар в Германия, а аз работя в една от най-големите банки в Германия като мениджър, ама съм неуспял хейтър. Дерзай.
52
3
 
9
 
! Отговори
ОбСЗ преди 6 години
Зданието прилича по размери на ТКЗС-арския някога краварник на с.Маломир.Тъй като това е т.нар. селскостопанска територия, зконът забранява да се продава на частни лица, те. е общинска собственост и може да се дава под наем от общината, в случая "Тунджа", решава общинската служба по земеделие.Така че прокуратурата трябва да види къде е коренът, т.е. тоз е собственик на "съдържанието", ама кой му е дал зданието и срещу какво.Много ми мирише!
51
12
 
14
 
! Отговори
Екстремиста преди 6 години
Ораганизирам протест пред краварското посолство в защита на всички катерици, мишки котки, риби, зайци и мили животинки загинали славно в ученията на НАТО чакам природозащитниците, БАБХ и БХК също да дойдат.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селските хора обичат животните и кучето е най- добрият им приятел. Тук обаче става дума за бизнес и много пари... и всичко се опорочава. Госпожата, която се появи по телевизията в защита на животните преди години обикаляше телевизиите. Беше се върнала от чужбина работила като компаньонка.
49
14
 
8
 
! Отговори
до Василев преди 6 години
Тия вегани много разбират от кучета, защо не се запишат в армията да служат на обществото а не да затриват бизнеса на хората. В казармата ще станат мъже и ще ядат и плъхове дори ако се наложи. Ако ги пратят на мисия в джунглите как ще оцелят нали сме в НАТО и ЕС не може само с лозунги нека послужат година две на чичо Сам.
48
5
 
5
 
! Отговори
Алов666 преди 6 години
Те за издевателства над хора не се справят пък камо ли над животни. Пишете ги мъченици, тези които не мгоат да се продадат - протеин за кравите.
47
4
 
6
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До АнонименАко искаш да затрием чиновниците и да отидем да живеем в гората!!!Не може така селяни прости, чиновниците също вършат обществено полезна работа и са в услуга на обществото, всички искат да ядат хляб!!!Пак не разбирам, като печели 20 000 на месец, да се раздели с едни десет процента и никой нямаше да го закача, и всички си печелят по веригата и са доволни!!!Алчността и лакомията е много лошо качество, накрая сам се прецакваш!!!Агент Радли Бърджис!ЦРУ!!!
46
18
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До ОлеАко някой ми каже, че на този етап може да предложи по-свестен политик от Бати Бойко, ще му се изсмея!!!Както казва политическото ръководство на ГЕРБ, ресурса в страната е ограничен и всичко е на масата!!!Да вземеш три мандата властта в България трябва да имаш някакви качества, никой не е светец, още повече че когато си всеки ден във властта недостатъците ти са на показ!Бати Бойко е велик селяни прости, обективно погледнато държавата върви напред и нагоре!!!Агент Лари Дрифкин!ЦРУ!!!
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевТова че печели не значи, че трябва да се отчита некъде той като спре да печели и чиновника няма да печели, чиновника като иска да печели да си направи кучкарник и да гледа кучета. Чиновника получава заплата, а кучкаря не получавa. Аз ако съм драсвам една клечка на кучкарника изгаря цялото село и казвам, че веганите са го запалили. Те и без туй палиха барбекюта наскоро в Пловдив.
44
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До АнонименТова , че почти от нищото печели 20 000 на месец, не е ли в резултат на това, че има добра бизнес среда???Плащайте си бе, селяни прости, да беше вкарвал 2 000 на месец толкова е данъка, сега щеше да "пичели"!!!Агент Бени Уйлшър!ЦРУ!!!
43
2
 
1
 
! Отговори
zakon trqbva преди 6 години
samo edno zdravno dnk isleddvane da pravi na malkite za nasledstveni bolesti ( za da znaem kvo kupuvame ) I da pishe imenata mu v pasporta na kutreto ( za da znaem ot kade e proizhoda ) I she e dostatachno na picha da gleda 100/150 v po dobri usaloviq otkolkoto 300 v mizerni , I shte spre mnogo ot tqh da stanat na trupcheta I da vlqazat v sastava na soeva kaima , kaima , granuli I kvo li ne ,
42
5
 
11
 
! Отговори
Циник до 42 преди 6 години
Пхахаха...гледам ви отстрани!България е заприличала на вивариум...пълна с озлобени...оскотели влечуги!Не може да се видите отстрани!Така е - лу мп ени - заети с борба за оцеляване!По-смислено е да говориш на куче - отколкото на такива!Поне няма да си си загубил времето!:-)
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевАбе бизнес си е ама следващия път ще отглежда в гората или в някоя пещера при по-лоши условия, а не да се отчита на вегани, еврочиновници, БАБХ и подобна ***.Не се учудвам що в ЕС има всеки ден по 7-8 заклани и наръгани За да му закриеш бизнеса трява да му дадеш и алтернатива не става с Винету и милиционерщина.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 37Ако под успял разбираш, да си аутсайдер отритнат от обществото, който води разговори предимно с кучето си, да аз съм неуспял и понеже "много ти завиждам", явно съм и хейтър.
39
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Това си е бизнес, селяни прости!!!Всеки бизнес подлежи на облагане с данъци, според законодателството на всяка държава!Това е живота селяни прости, печелиш ли трябва и да споделиш и пари и отговорност с другите хора!!!Който не иска яде тоягата на Бати Бойко!!!България е велика, а българското овчарско куче е верен пазач на стадото!!!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
38
6
 
3
 
! Отговори
Циник до 37 преди 6 години
Ивтрещяли сте вие - неуспяли хейтърчета с морала на кухненски ***...и мозък на плоски чер веи!:-)
37
2
 
2
 
! Отговори
ауууууу преди 6 години
Е те са двуногите кучета какъв вой ще надигнат!
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникТи си тотално изтрещял - ходи да те види психолог, по-добре купи си риза без ръкави и към най-близкия психодиспансер.