Полицаите пак стягат редиците, готвят протест на границите

Обмислят го за 22 декември, а проблемът пак са парите
68
Полицаите пак стягат редиците, готвят протест на границите
Снимка: Булфото, архив

Синдикатите в МВР обмислят протест на Граничните пунктове у нас на 22 декември.

Причината са исканията на полицаите за вдигане на заплатите с 15% със задна дата.

Още по темата

МВР шефът Валентин Радев пък призова въпросът да бъде обсъден на 19 декември, когато ще има заседание на Съвета за социално партньорство.

"Там мой колега ще обсъди с тях така ли да бъдат разпределени тези 55 милиона, които правителството отдели за МВР", допълни той.

"Ние правим всичко  останало, което те искат, а те за какво протестират, те го казват за какво: "Искаме 15 процента увеличение на заплатите, ако може от вчера". От вчера не стана, от първи декември не стана, ще стане от първи януари. Да, ама те искат 15 на сто за всичките. Ние им казваме: "Не. Бюджетът позволява, ще има и 15 процента на някои, на най заслужилите, така ако мога да кажа, но от един до 15", коментира още Радев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да им дадат.Борисов не е плашлив като Орешарски , а и е пресметлив.С парите за увеличение на заплатите Борисов 6 пъти точно може избори да направи и пак да е на власт.А ако ги даде на тях -я дошъл пак на власт,я не.Аз няма да гласувам за този който им вдиугне заплатите.Който и да е той!
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицай да каже,че заплата му не стига,е все едно в Кувейт дакажат,че нямат бензин.
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че ще им дадем. И пари ще им дадем и бензин ще им дадем. Та дано мирясат.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заслужават хората !
56
1
 
5
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Откак им взеха "ЧАСТНАТА" бензиностанция в Павликени, пешком се придвижват завалийките.Пък и наркоразпространението нещо не върви.....Тъй де, само с едни рушвети живей ли се?
55
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Няма резултати от тяхната работа...................и тия заплати са им много!
54
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тия ченгета само за пари плачат, а не вършат работа за 5 стотинки.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за тез симпатяги направете разпределение на бежанците които ще влезнат в страната и всеки да лови по 5 броя и да му плащат.... 5 бр. х 200 евро =
52
1
 
8
 
! Отговори
читател преди 6 години
Какво са свършили, вършат и ще вършат? Кой е доволен от работата ми?С какво изобщо са заслужили заплатите си?Тази структура полиция ли е, или все още милиция?Няма отговори, значи не трябва да има и повишение на заплатите.
51
4
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Абе тия си докарват допълнително от комбината с ало измамниците !
50
4
 
8
 
! Отговори
д-р Дрее преди 6 години
МЕВЕРЕТО ИМА ЛИ БЕНЗИН, ЧЕ ПРОТЕСТА Е ДАЛЕЧЕ НА ГРАНИЦАТА?
49
3
 
14
 
! Отговори
Реформатор куче преди 6 години
Кога най сетне ще се направи реформа на тази система от престъпници.Ни един от тях не заслужава и лев от заплатите си. Ни един не гласува за ГЕРБ Ни един няма право да стачкува по закон това са фанатични игнорантни престъпници Числеността им трябва да се намали на под 10 000 ,а в момента е над 120 000 смешници на заплата-кучета.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Равайте се че тази пасмина от ушати наркомани и наркодилъри и покровители на мафията ще фалира държавата.България вече е в необратима спирала на дългове. Тия 67млд по банките са изпарени.в момента в който всичко гръмне и ушатите и всички ше вземете инфлирани заплати защото курса на лев евро ще стане 300 000 когато тиквата откачиборда заради тия малограмотни говиедца които реват постоянно за пари при все ,ч по 1500 лв взимат за да серътипърдят
47
1
 
3
 
! Отговори
ALOOOOOO преди 6 години
15% za vsi4i,hahaha za6toooooo??????? Za kibicite i parazitite ne ,evala toq pat na RADEV.
46
4
 
15
 
! Отговори
Джедай преди 6 години
За Коледа съдебната система ще вземат по 3 допълнителни заплати , тоест по 10 000 лева. Радев предлага 15 процента само на полицаите със средно образование , тоест по 100 лева. А за оперативните работници, които ежедневно разкриват престъпления и Радев се хвали няма 1 лев дори, това е гавра с труда ни. От великата реформа на Бъчварова склададжии и шофьори вече 10 месеца взимат по 1 400 лева заплата, докато криминалист с висше образование взима 1 100 лева. Къде е справедливостта
45
2
 
12
 
! Отговори
men преди 6 години
хората изпитват всеки ден джангалоидната престъпност върху гърба си, улиците са залети с амветките на порко, няма политик дето да не е омазан до ушите и нема нито един у дрънголника, миницфайките го играят изнудвачи, наркопласьори, охранители на престъпници и с същите тези нехранимайковци без ден полезна работа у живота си искали още кинта освен пенсионирането на 50, 20те заплатки и още и още. срам немате ли бе батенца? или и вие като идола си, кръглия *** тиковний нагли до безочливост се имат
44
6
 
12
 
! Отговори
Милиционерка в завод преди 6 години
Бойко Борисов трябва да изкара Българската Армия да бди за реда в държавата и да уволни без право на обжалване тези кърлежи които освен че са корумпирани, некомпетентни, прости и извънредно ачни, но и също така изглеждат като лоена топка а не като прилежен и учтив полицай като в Англия например. Вън наглите милиционери, Вън !!!!
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха палицайте пак стегали протест. Ами нали ви дадоха по 480 лв. коледни на калпак. Пак ли се недоволни? Пенсионерите до 300 лв. дадоха по 40 лв. на останалите нищо. Нема лекарство за тежко болните, закриват болници, държава вече нема и да стачкуваш кой ке те чуй. Европредседателсто има на най корумпираната държава в ЕС пак според ЕС.
42
3
 
12
 
! Отговори
преди 6 години
Който не е доволен-да напуска. В бизнеспарка, например, ако си недоволен-напускаш. не напускат мевере-защото като напуснат държавната хранилка, в частния сектор трябва да работят.
41
2
 
18
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ще има пари,но не за всички,а само за отличниците... в краденето.