Внимание: Опасност от градушки

От днес се очаква влошаване на времето
29 май 2019 11:40,
4
Внимание: Опасност от градушки
Снимка: БулФото

В следващите дни страната ще попадне в обширна зона с нестабилно време. Очакват се валежи, гръмотевични бури и градушки.

Явленията ще са по-интензивни в централните и западните райони, а условия за значителни количества валежи ще има в петък. Капризното пролетно време ще се задържи до средата на следващата седмица. С нахлуването на по-хладен въздух дневните температури ще паднат с няколко градуса, но ще се задържат около 23-24 градуса.

Времето днес: Захладнява, възможни са и градушки

Заради очакваните интензивни валежи, хидролозите в НИМХ обявиха опасност от поройни наводнения в следващите 48 часа. По-високото ниво "тревога" е в сила за горните течения на река Осъм в Северна България и река Тунджа в района на язовир "Копринка".

Под наблюдение са още река Владайска от водосбора на Искър и река Ерма в Западна България, съобщава БНТ.

Днес до обяд ще бъде слънчево в почти цялата страна, но следобяд ще започне да превалява в най-западните райони на страната и някои места в Централна Северна България. Валежите ще са слаби, придружени с гръмотевична активност

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
1
 
! Отговори
man преди 4 години
Поздрави от Анталия, тук е 33 градуса, яко пек и никакви градушки. Не зная в БГ какъв туризъм правиме с такова калпаво време