Борисов: Водим политика, гарантираща енергийната сигурност

Премиерът разговаря с Медведев за взаимноизгодното сътрудничество
12 авг 2019 15:49, Елка Василева
68
Борисов: Водим политика, гарантираща енергийната сигурност
Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев, като енергийната тема беше сред акцентите в разговора им. Срещата се състоя в рамките на Първия каспийски икономически форум, провеждащ в Туркменистан, съобщи правителствената пресслужба.

Борисов отбеляза, че България води политика, която е насочена към гарантирането на енергийната сигурност както за страната ни, така и за ЕС.

Българският министър-председател подчерта, че диверсификацията е важен елемент за гарантирането на сигурността на газовите доставки в ЕС и добави, че България работи активно по проектите за газови връзки със съседните страни. Премиерът Борисов обърна специално внимание на сериозната работа на българското правителство във връзка с осъществяването на проекта за газоразпределителния център "Балкан".

На срещата беше обсъдена също възможността за реализация на проекта АЕЦ "Белене" при поставените от българската страна условия. Според премиера Борисов в региона ще възникне необходимост от производствени мощности, които да генерират чиста електроенергия на достъпни цени, отчитайки все по-амбициозните цели за намаляване нивата на вредни емисии във всички сектори на икономиката. В този смисъл АЕЦ "Белене" може да се превърне именно в такъв електроизточник за региона.

Още по темата
Във връзка със сътрудничеството в областта на транспорта министър-председателят Борисов посочи интереса на страната ни да бъде обсъдена възможността за развитие на фериботни връзки между пристанище Бургас и руските пристанища Кавказ и Новоросийск за пътнически ро-ро фериботи.

Премиерът Борисов изтъкна интереса на страната ни с Руската федерация да водим равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически диалог, при който се ръководим от своите национални интереси и същевременно се придържаме към общата политика на държавите-членки на ЕС и НАТО.

Министър-председателят Борисов акцентира върху желанието ни да продължим да развиваме сътрудничеството с Русия по приоритетните за България въпроси в икономиката, енергетиката, туризма, транспорта, образованието, науката и културата, социалната политика. 

Българският премиер изтъкна значението на диалога на най-високо ниво и изрази удовлетворение, че след официалната визита на Медведев в България през месец март сега продължава разговорът относно възможностите за прагматично и взаимноизгодно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПРИ ПОЛИТИЦИТЕ Е ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА
60
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА У НАС НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ОСОБЕНО ПОЛИТИЦИТЕ
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неговото не е чума. Нещо много по-тежко е. Дано го приемат в болницата на Медведев, да ни го върнат излекуван. Ако и те не могат да си остане там да изпробват лекарства върху него. Аз мразя Русия, но трябва да уважавап и не подценяваш врага. А Медведев се сдържаше да не му се присмее, да му хвърли едни майни и да си тръгне. Путин му дължи услуга, издържа, силен е в дипломацията.
58
0
 
2
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Ima edna duma,,moje",ako ia niama6e bih se saglasil.No tia sa6testviva, i tam e problema.A sabravia6 tvoite 6efove sa okeana,,kravarite".Kakvo 6te ti narediat.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости, тука нищо вярно няма.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комедия дел'арте в съвременен вариант! Но на българите вече им е до плач, не до смях
55
0
 
11
 
! Отговори
слуга на народа преди 4 години
Според мен комедиите ,които ни представя г-н Борисов са на по-високо ниво от комедиите на Владимир Зеленски!При това Зеленски ги е правил в театъра и по телевизията,а г-н борисов представя неговите пред цяла Европа и Русия!И всички се смеят!Само на нас ни е тъжно/не включвам избирателите на ГЕРБ/!
54
1
 
8
 
! Отговори
Нико преди 4 години
Тоя багдатски крадец да ляга до дедо си .
53
0
 
11
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
Срам ме е от тоя, сутрин става и започва с лъжи ,на обяд мнението му е и така и вака,а вечер е обратно на това което е говорил сутринта!Кой го избира,На кого ме е удобно така?????
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казах сутринта, Медведев едва ли знае че ще се среща с БорисУФ.Ето и новина от последният час:"Грантаджийски медии съобщават абсолютно фалшивата новина, че Борисов ще говори с Медведев "Колко прав съм бил........Чак ми стана гот.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не се опитваме да се заблуждаваме. Диалогът в Турменистан м/у нашия путешественик и Айфончо, въобще не е на най-високо равнище.
50
1
 
12
 
! Отговори
V преди 4 години
Предизборната кампания започна .Тиквата извади торбата с лъжите .Да припомня само че тиквата разправяше как нямало да платим на Русия за реакторите ;) Да казваш на руснаците че няма да им платиш докато хвърляш милиарди за ф16 и да искаш да ти строят АЕЦ ,ама при твоите условия е някакъв виц .ТОВА НЕ Е СЕРИОЗНО. И е част от предизборна борба.А иначе е ясно че в България не е възможно да управляват американски партии като герб. Само да припомня че при Костов 80 лв мрз и американски скъпи тецове ;)
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водил политика, разтягал локуми?!За да говориш за енергийната сигурност трябва да имаш собствени източници или железобетонни доставчици.Гурбангули Бердимухамедов си хареса "Аурус". Ще си закупи по една кола от всички модели.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ.
47
1
 
16
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Кой те е крадял бе ***?!?Сега не те крадат, цъфнал си и си вързал с дрипите си в тоя "рай" тука.Я кажи колко руски бази имаше в България, докато те "крадяха" и колко плащахме за базите им и сравни числото срещу числото за америкнските бази, които вместо те да ни го плащат, ние им го плащаме.Ех, такива ненормалници като тебе докараха България до тука - 1/3 от населениет о избяга от този "рай" тука 1/3 се готви да мре
46
0
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 4 години
По 34Написах ви ясно и точно, че всички други приказки са излишни, както е излишно и това посещение на Бойко в Туркменистан. Защото Путин вече каза.
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аферим бе, Борисов! "Водим политика, гарантираща енергийната сигурност"Като лъжеш, вярваш ли си????Чия енергийна сигурност гарантираш? Едва ли Българската, защото нашата енергийна сигурност я няма никаква.А Медведев не е толкова глупав, за да не си спомня твоята политика, гарантираща енергийната сигурност - Бургас-Александропулос, Южен поток, Белене, скъп газ от САЩ, "Набуко" и още сто други гадости, които си му свил до сега.Така че мило и нежно ще ти бият шута пак, както арабите и други
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42 ХА ХА ХА ХА едно време беше пипе, а сега си пълно кукуруку . Добре, че беше ти да ни отвориш очите,акълчо; Като всичко това, което казваш е вярно, чий го дири Борисов да върти опашка на Медведев?
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА РУСКА ЗАВИСИМОСТ.
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали през 2015 година се изцепи, че си спрял три енергийни проекта с Русия, за да угодиш на сащ! Сега чий го дириш там и за какво пак хленчиш? Как да те приемат на сериозно, като не знаеш какво правиш и говориш.

Спонсорирани публикации