Евтино лято? Схемата на фалшивата Елка с фалшивите оферти...

Увеличава се броя на излъганите от Елка Николова
12 авг 2019 11:00, Петя Славова
30
Евтино лято? Схемата на фалшивата Елка с фалшивите оферти...
Снимка: Кадър, Нова тв

Увеличава се броят на измамените от Елка Николова. Жената бе задържана  на 9 август, заради това, че е излъгала десетки туристи като им е предложила фалшиви почивки по морето.

Елка Николова държи с дъщеря си козметичен салон. Покрай основната си работа, жената развива и "туристическа" дейност като предлагала оферти за лятото, които обаче се оказва, че не съществуват. Хората й се доверявали, защото Елка показвала примамливи снимки от родното Черноморие.

Още по темата

Николова беше заловена от полицията във Враца. Жената обещавала на клиентите си нощувки в апартаменти и хотели по цялото Южно Черноморие. Вземала половината пари, след което изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е била разследвана и за много други измами. Има и присъди. Според разследващите има достатъчно доказателства и Николова може да получи ефективна присъда.

След като стана ясно, че жената е заловена се появиха още сигнали от измамени. Сред тях е и Константин Мизинов от Пловдив. Той и негови приятели харесали оферта за почивка в Ахтопол.

Мизинов е превел 324 лв. на Николова, за което получава разписка. "Бяхме общо четири семейства – шестима възрастни и четири деца. Два дни преди да заминем, ни се обадиха по телефона хора, които се представиха за работещи в застрахователна агенция. Казаха ни, че собствениците на къщата са били починали в автомобилна катастрофа и отлагат цялата почивка.”, каза пред Нова тв Мизинов.

"Попитахме кога ще ни се възстановят парите, но ни казаха, че това ще стане в понеделник, след това във вторник и след това спряха да отговарят на телефона”, каза още той.

Мизинов са открили обявата през оферта във Facebook. За 6 нощувки  излизало, че трябва да платят около 600 лева. Капарирали точните дани за почивката си още през месец май. Два дни преди заминаването си разбират, че планираната почивка отпада. От начало смятали, че само те са "опарените". Съмнявали се в информацията за катастрофата, защото никъде по медиите не пишело за такъв пътен инцидент. Все пак Мизинов и приятелите му отишли на почивка, но си взели поука да не резервират от случайни сайтове и да проверят дали офертите са действителни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
14
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
Има доказателства и МОЖЕ да получи ефективна присъда. Ама щото сме в България може и да не получи
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз преведох капаро за Приморско на къща за гости и всичко беше ок , но малко се съмнявах ,щото пращаш на някой 150лв по някаква обява , пък ако е измама ходи се разправяй ,да съдиш в царево и тн .пък и в боооокинга винаги по нещо лъжат -на картинки едно на терен друго , и в Гърция лъжат и в Италия и в Австрия всеки гледа да даде колкото се може по-малко ,а да вземе мнооого.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятай, Елк,,е. Смятай :D
24
0
 
20
 
! Отговори
Странно преди 4 години
А не е ли могло, примерно, малко по-рано да я хванат? Да речем още при първите подали сигнал и представили към него доказателства за банков превод. Тя лелката не се е крила
23
0
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Туроператор!? Няколко пъти използвах за екзотични дестинации- признавам имаха договори с хотелите и цените им бяха адекватни. Разбира се, използвах ги само, за да запазя хотел. Полетите им откъм цени бяха двойни (ако не са чартърни, разбира се). Туроператор за почивка в Европа е просто смешно. Кеф ти AirBnb, Booking и какво ли не. Застраховка? Всеки нормален модерен човек има кредитна карта, вървяща със съответната застраховка. Казвам го като пътуващ по цял свят и по бизнес, и по почивки.
22
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо в заглавието е написан въпросителен знак след твърдение?
21
0
 
9
 
! Отговори
Калкулаторка преди 4 години
Ами крайно време беше да арестувате леля ***! Оставете измамите с почивки, да знаете тука в тоя сайт що измами публикува всеки път леля ***!!!
20
0
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
За фалшивите елки и фалшивите оферти в една правова държава би трябвало да си има и някой като Бай Ставри, само че в женски вариант, и вместо Централния софийски затвор, да се ползва женското отделение в Сливен ... !!!
19
6
 
21
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
КАТО ИМА БАЛАМИ ИМА И ШАРЛАТАНИ
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не мога да повярвам, за колко много хора "видях във фейсбук" е днешното "казаха по телевизора"
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
600 лева за 6 нощувки за 10 души прави по 10 лв на човек за нощувка.Хем не знаят някои хора да смятат, хем пишат ли, пищат.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки му се е случвало да си има работа с майстори у дома си не винаги се сключва договор в началото а се разбира устно за цената. Има измамници които се възползват от това и ти дават да подпишеш договор по средата на ремонта и те заплашват, че е задължително да го подпишеш не можело без договор и накрая ти искат 11 пъти повече от договореното в началото!Ти си принуден с сила да ги дадеш защото той ти казва ние ти свършихме работа и трябва да ни платиш.ПРОКУРАТУРАТА го намира това за нормал
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГашоСега го гедам в новиние на нова и казва,че им излязло 1000 лв,по 100 лв насемейство,те били цяла тумба. ***.
14
11
 
27
 
! Отговори
за тарикатите преди 4 години
Има си туроператори и тур агенти които плащат луди пари на държавата за да ги лицензира. Плащат и задължителни застраховки в полза на туристите.После понеже са коректни към държавата и обществото и ги има в официален регистър, държавата им скъсва задниците от проверки.Но тариката-българин все гледа да ги прецака и да си вземе почивка без тях.Е, който тънко минава, той двойно плаща
13
4
 
12
 
! Отговори
Ограбен от майстори преди 4 години
Значи ти си си на двора а те пред вратата ти викат да ти направим покрива и изолация!Ти естествено ако знаеш какви са направо ще вземеш лопатата и ще ги подгонишАма като не знаеш с какви си имаш работа ги питаш колко искат а те те гледат в очите и лъжат. После си водят още биткаджии които те принуждават да подпишеш договор уж за гаранция и щом подпишеш се смее и ти вика дай 1500 капаро а ти превърташ а те те карат да преговаряте защото ако викнеш полиция по лошо за тебе ще ти направят мръсно
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрнска държава мутренски жени,нищо ново на хоризонта освен нови люпилни на мутри от Бойко.
11
2
 
17
 
! Отговори
до покривния преди 4 години
Като ти гледам ума , другия път ги покани и теб да оправят , не само покрива.
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължавайте да разцъкват фейса и да вярвате на всичко което видите там. Пък после що ме излъгаха.
9
0
 
22
 
! Отговори
Ограбен от майстори преди 4 години
Кажете схемата на майсторите на покриви, улуци, изолация така ще спестите много пари на читателите ви.Идват двама и ти предлагат ремонти на покрива изолация за дребни пари 120 и 240 лв.После си водят групата за рекет и започва изнудване каквото не сте виждали и на филм.ПОЛИЦИЯТА и ПРОКУРАТУРАТА БУКВАЛНО СПЯТ Нямало престъпление те искали ти си даваш парите.Те между другото ти дават фалшива лична карта която се установява по късно.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В бг съдебна практика виновен е който е излъгАН, а който е излъгАЛ е шапка на тояга.НЕ че при т. нар. Соц е било нещо различно. Само дето е нямало метрО и банани.