КТ Подкрепа иска обезщетения и за хората в неплатен отпуск

Ако заплата е до 800 лева да се плаща цялата
14
КТ Подкрепа иска обезщетения и за хората в неплатен отпуск
Снимка: Dnes.bg, архив

Парични компенсации и за хората, които са в неплатен отпуск заради кризата, поискаха федерациите в леката промишленост, химията, металургията и енергетиката от КТ „Подкрепа“.

В писмо до министърът на финансите Владислав Горанов и на социалната политика Деница Сачева те предлагат тези компенсации да се изчисляват пропорционално на дните в неплатен отпуск на база минималната работна заплата.

Още по темата

Синдикалистите предлагат от фонд "Безработица" на ДОО да се изплащат компенсации и на работещите на непълно работно време, които да допълват възнагражденията им в кризата.

Предложението е - ако заплатата е до 800 лева, компенсацията да я покрива напълно, а ако е до 1 500 лева, тогава да се допълват 80% от нея.

Индустриалните федерации на "Подкрепа" настояват и да се регламентират мерки за справяне с кризата след прекратяване на извънредното положение.

Мотивът е, че възстановяването на предприятията от индустрията ще продължи с месеци, а може би и година, защото те са почти сто процента експортно ориентирани, а кризата е в цял свят.

Те например предлагат облекчена процедура, която да се прилага след отмяната на извънредното положение за финансово подпомагане за наемането на работници и служители, регистрирани като безработни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо КТ ПОДКРЕПА не изисква да паднат и бъдат премахнете идиотските условия за безлихвения кредит като едно от тях е 6 месечно трудово правоотношение ? Заради това условие десетки хиляди останали без препитание в НЕПЛАТЕН отпуск не могат да получат заем.......,,?
13
3
 
4
 
! Отговори
Брудос преди 4 години
Хей, браво! Даже бях забравил че в България има синдикати. Едно време се казваше профсъюз, и поне ни организираше за дребни стотинки почивките. Подкрепа! И какво и кога сте подкрепили някой протест или стачка.... Сигурно ст харчите парите за командирлвки по света.. Вижте как е в Гърция, Испания, Франция, Германия и ако не сте в състояние да направите нещо, трябва да се саморазтуряте.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По много странен начин по сороски маниер се опитват да дадат още и още, на тея които имат, но не ги интересуват тея които са безвъзвратно губещи и нямат нищо. На всяка цена искат да запазят и ваканцията и доходите на който не работи да продължават да принасят.
11
5
 
4
 
! Отговори
Бъркам в коша преди 4 години
Не се регистрирам в бюрото щото все намирам някои лев ,не съм вземал нищо от бюрото ,не съм ощетил държавата чрез помощи ,ама сега държавата обвързва помощите с бюрото ,това добре ,ама защо ме кара да си седя в къщи ,седях ,седях и сега съм много гладен ,ама много ,нямам пари за тока спряха ми водата ,така не става . Знаете ли колко такъв народ има ,гледайте и вие да не станете като него......
10
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
КТ Подкрепа - хахахахах смешници, синдикати - хахахах в България. Смях. ТЕЦ 2 как е - излезе ли на печалба или няма значение, пак ще плащаме от данъците да може "хората" да не останат без работа, а началниците, синдикатите и приятели да си поддържат стандарта на живот!
9
3
 
3
 
! Отговори
Неосигурен гладен преди 4 години
За нас пари от фонд ,,бедствия и аварии,, ще има ли ? Короната е бедствие ,а ние също Ядеме !
8
4
 
11
 
! Отговори
Hustler преди 4 години
Значи ще е вид измама нещо като със схемата с ТЕЛКовете.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи вече всеки ще може да излиза в неплатен отпуск, да казва, че е заради кризата, и да си получава заплатата.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИТО ЕДИН ТРАЙНО БЕЗРАБОТЕН НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ А ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИ СА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ
5
4
 
6
 
! Отговори
Един от вас преди 4 години
Моита заплата беше 610 без бакшиш със бакшишат 1500 лева взимах искам даржавата да ми плашта 1500 докато не работя защото ме лаже така.
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видя се само трайно безработните не получиха дори и лев всички други получават а ако си трайно безработен и нерегистриран в бюрото по труда не получаваш дори и лев при това положение всички ще емигрират можеше поне едни ваучери за храна да им се дават ама те и ваучери за храна не дават явно ще емигрират всички които не са могли да си наерят работа не можеш ли да си намериш работа държава няма държава има само за робите тия които не са роби емигрират ще се емигрира
3
1
 
11
 
! Отговори
НЕ НЕ НЕ преди 4 години
Слугите на Домусага искат да точат ОЩЕ за техните си обръчи от фирми.
2
4
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Те искат ама няма ...
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недейте! Не знаем вече какво да ги правим тия помощи от правителството!Трети спестовен влог направих.