Продължава недостига на лекарства в аптеките у нас

Антибиотици и нискомолекулярни хепарини се откриват трудно
15 ное 2020 22:30, Красимир Ангелов
31

Въпреки уверението на здравните власти само преди дни, че у нас недостиг на медикаменти няма, се оказва, че към днешна дата има места, на които все още е невъзможно да се открият антибиотици, изписвани за лечение на коронавирус.

Още по темата
В нито една аптека в Благоевград не може да се открият антибиотиците, които се изписват и за лечение на коронавирус.

В София ситуацията в аптечната мрежа не е по-различна. Търсим един от антибиотиците в столична аптека, в която преди дни проверка направи и здравния министър Костадин Ангелов.

Проблемът с липсата е не само за антибиотици, а и за нискомолекулярни хепарини.

Здравният министър припомни, че ситуацията е кризисна и трябва да се спазват мерките и ограниченията, които се налагат.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До mxm За кашлицата е добре да бъдеш прегледан от лека със слушалки а не по телефона.
20
0
 
4
 
! Отговори
това е абсурд преди 3 години
До АнонименНали дадоха на съд жената предупредила че ще има липса на лекарстваНещо повече делото не е отменено а върнато на по долната инстанция.Никаква реакция от страна на водещата взела интервюто обаче поне аз го чух по радиото. Един вид медии, съдебна система и здравеопазване срещу честните хора.Трудно ми е да си представя по либерално демократично положение и ситуация.
19
0
 
5
 
! Отговори
Ало , каскет преди 3 години
Каскетът сега трябва да обвини цяла България, защото се всява паника, че има недостиг на лекарства от всички медии, лекари и фармацевти. А, той обвини само шефката на съюза на фармацевтите? А, уж независимите прокурори ,къде са? Айде, де обвинявайТЕ всички---Само едно се чудя понякога--НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ОТ СЕБЕ СИ?
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е защото хората вярват в здравеопазването,дето го направиха търговия с пациенти и пътеки.Вкарват те за едно,лекуват те за второ и трето и умираш от четвърто ,заради лечението
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Ти да не си мислиш, че в складовете има милиони бройки от всяко лекарство и се произвеждат такива количества за България?Просто лятото е изпуснато да се планира резерв и да се поръча, докато е време. Сега на ден излизат по 4000 заразени плюс куп неминали тест. Всички търсят лекарствата, а наличностите просто са били за по 100 човека на ден да търсят в пик. Ако работиш в завод за лекарства, 5 смени ли ще минаваш, за да се навакса от днес за утре с поръчките?
16
2
 
1
 
! Отговори
БиБи преди 3 години
Той каза, че заповядва да няма недостиг на лекарства, лекари, линейки. Тия *** не се научиха да вярват само на думите му. Гледайте мантинелите и маркировката. Лекарства има, щом той е отсякъл.
15
1
 
9
 
! Отговори
До Асфалт паша преди 3 години
Азитромицини по аптеките няма, болниците са претъпкани и повече функционират като морги, с какво ще да се лекуваме в къщи?
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"токи байков​ТЕСТ НА ДЪРЖАВА БЕЗ КИБРИТ"ей, дивак си и то голям :D
13
2
 
1
 
! Отговори
хаха 17 преди 3 години
Ти ли си, бе Токи Байков? Запомнил съм те с тоя пусти кибрит. Като видя кибрит и се сещам за теб, брат! Хахахаха При Крейзито се запознахме.Ако се питаш от къде те знам.
12
0
 
5
 
! Отговори
до №15 преди 3 години
Така е.Прави сте за всичко, което споделихте.Днес преди обяд взех лекарствата за месеца на майка ми.На излизане от аптеката казах на аптекаря: "Довиждане и се пазете защото сте на първа линия и хората разчитат на вас!" Човека се усмихна./Беше някъде около 55-58г. на възраст/ И каза: "Благодаря-добре е, че има хора да ни съчувстват.Всеки ден се моля да идва края на пандемията.Не съм си видял внуците от месеци.Живея на село и не се прибирам при семейството"Явно аптекари се самоизолират от сем.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аптеките не са спирали да работят от началото на кризата до сега вкл. събота и неделя но за разлика от магазините където клиентите са предимно здрави то в аптеките отиват предимно болни хора които търсят основно лекарство. Това също е първа линия, но никой дори не го спомена. Дадоха бонуси като за първа линия на вътрешното министерство и на социалното, които общуват със здрави хора но това че аптеките обслужват болни пациенти и са обекти по здравни грижи никой абсолютно никой не видя.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало лекарства при напуснали над 2.5 милиона българи зад граница! А, сега де! Замислете се колко аптеки има в квартала ви!Сега ги бройте на ум!Имахте ли една аптека в квартала през 1990г.? Или ходехте като зомбирани да търсите лекарства в съседните градове? Защото аз помня в Пловдив-голям град как беше.Нямаше по 15 аптеки във всеки квартал както сега.Лекарства и хранителни добавки има по рафтовете-ще паднат от стока.Защо някой скатава ключови лекарства е въпроса?Търси се изкуствено паника.
9
0
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ИМА ДЕСЕТКИ ДРУГИ АНТИБИОТИЦИ, КОИТО СЪЩО ВЪРШАТ РАБОТА, ОСВЕН ПОСОЧЕНИЯ. ВЗЕМАТ СЕ САМО ПРИ УСЛОЖНЕНИЯ. ИНАЧЕ ВРЕДЯТ И ТО - ЯКО. НЯМА ДА СВЪРШАТ АНТИБИОТИЦИТЕ НИТО У НАС, НИТО В СВЕТА.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антибиотика лекува мизерията на вируса.Бъдете здрави и на никой да не се налага да купува антибиотици.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами здравния министър вместо да припомня, да предприеме анти-кризисни мерки. Превръщането на държавата в гигантска болница за лечение на 1 диагноза НЕ е такава мярка.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моята приятелка вече е 17ден,още кашля, явно бавно минава кашлицата, изпи сто лекарства и продължава да кашля, иначе 11дни я държа болестта, сега е добре
5
2
 
6
 
! Отговори
mxm преди 3 години
Е аз го карам с чайове и вече девети ден му се вижда края.Иначе си имам предписано лечение от джипито , но няма такива лекарства на пазара.. Само ме притеснява тая кашлица кога ще изчезне, много упорит вирус
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123 Голям всезнайко се бараш! Вирус не се лекува с антибиотик, но вторичната бактериална инфекция която идва след него и се развива на фона на вирусната инфекция, се лекува САМО и ЕДИНСТВЕНО с антибиотик.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой извърши проверката? ЗдравнияТ министър.
2
6
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
Вирус не се лекува с антибиотици.