Янев: Хората имат очаквания за стабилно правителство

Премиерът се срещна с австрийския посланик, обсъдили и евротеми
42
Янев: Хората имат очаквания за стабилно правителство
Снимка: Правителствена пресслужба

България и Австрия имат отлични двустранни отношения, които можем да продължим да надграждаме и задълбочаваме занапред. Това изтъкна министър-председателят Стефан Янев по време на срещата си с австрийския посланик у нас Андреа Вике. В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата обмениха мнения по теми от взаимен интерес за двете страни.

Посланикът на Австрия поздрави премиера за работата на служебното правителство, което успешно се справя със задачите си в настоящите трудни времена, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на срещата беше акцентирано върху ползотворния политически диалог, който България и Австрия имат на всички нива, както и икономическото партньорство с оглед на големия брой австрийски инвеститори в нашата страна. Обсъден беше също Националният план на България за възстановяване и устойчивост, като министър-председателят Стефан Янев изтъкна усилията на служебния кабинет за подобряване на плана, така че да се гарантира използване на средствата по най-добрия възможен начин за България.

Политическата обстановка в нашата страна също беше сред темите, които премиерът Янев и посланик Вике обсъдиха в рамките на срещата. Министър-председателят Стефан Янев обърна внимание на отговорността на политическите партии в настоящата ситуация и изтъкна очакванията на българските граждани да има стабилно управление на страната.

Премиерът посочи и значението на работата на парламента за актуализацията на националния бюджет, без която страната ще изпадне в трудна ситуация. По време на срещата на министър-председателя Стефан Янев с австрийския посланик Андреа Вике бяха обсъдени също така теми от европейския дневен ред.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: АвстрияСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че Бойко вече е в историята. Направо такъв срам за него. Свален от група сценаристи на вечерно шоу. Така, че ИТН свърши все пак нещо. Изпрати една корумпирана власт,заедно с ДПС далече от фондовете. Затова е този рев в момента, освен това при едно нормално правителство, заминават на бял кон в затвора!!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
Dino преди 2 години
Kak razbra kakvo iskat xorata?
33
0
 
2
 
! Отговори
Никола преди 2 години
Правилно ,виж как знаеш Янев какви са очакванията на хората.Затова се изпитател всички барабар с тоя дето ви назначи,че в България е пълен хаос
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стабилно правителство само при фамилия Живкови! БКП Форевър! :)))))
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 30, хората са ги сложили за украса, много му дреме на някой за някаква символика
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сакън Янев, никакви партийни кабинети, с вас ми си добре щото не смеете да въведете задължително ваксиниране, дойде ли някоя партийка особено ДБ ще иска да ни перакара под всеобщия европейски нож, за това избири след избори до края на пандемията
29
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
натискат ни за македония и за бежанците ами да пратят военни да охраняватграницата
28
0
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Хахахахахаа Аз се чудя що така се хили австрийския посланик, а то било заради цветята. *** са мъжете срещу нея и 3 са мъжките цветя. Едвам се сдържа милата да не ревне от смях.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в най-сладките мечти Радев и Янев не са се надявали да получат пълната власт.
26
0
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Абсолютна истина! Генералите са повече от войниците в нашата държава. Живеем в някаква военна диктатура.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическата криза беше инициирана от Радев! Той заложи на парите на Божков, на ненаситната на власт Манолова и Нинова, на голия ентусиазъм на Трифонов и горчивият резултат е налица. Жалко, че ще пак народа ще го яде...
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е диригентът на сегашната политическа криза.
23
1
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Очакванията на хората за стабилно правителство от партиите на метежа и БСП се изпариха яко дим, което показва и колко несъстоятелни са били, а това илюстрира и качеството на матрЯла който ги е произвел ... Това което донякъде успокоява в случая е, че само 40% от целокупния български народ участва в изборите и като изключим от него гласподавателите на ГЕРБ, то въпросният матрЯл който внася катран в кацата с мед, не е чак толкова много ... !!!
22
0
 
12
 
! Отговори
Тато преди 2 години
Стабилно правителство има само тогава когато пенсионерите с зелени чорапи си гледат охранителния бизнес и не си навират гагата в политиката!
21
1
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Стефане, и демократично, и демократично правителство искат хората, не диктатура като в Русия при Путин. Ние хората в българия сме демократи и много обичаме демокрация, деморкацията е най-добрата система.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Te хората даже има очакване за повишаване на стандарта на живота, а не могат да разберат, че са слуги на един потъващ кораб и все повече ще обедняват каквото и правителство да им нагласят. Стабилно правитеслтво - стабилна мизерия.
19
0
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
За какво е била срещата тъй и не разбрах ? :)))
18
1
 
14
 
! Отговори
я па тоя преди 2 години
тоя що говори от името на народа ? назначен е от фигуранта , не от народа .
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрийския канцлер дали обсъжда австрийското правителство с българския посланик? Слуги сте били и такива ще си останете.
16
5
 
6
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Кой по понай е?....сценаристите от 7/8 или Боко тиквата !.....И едните и другите оплюха все що има,....кадърно и некадърно,всичко с помия се заля !