Хаджигенов след ареста: МВР не знае какво прави, пуснахме жалба в съда

"Изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление"
Обновена: 8 апр 2022 19:32 | 8 апр 2022 19:30, Красимир Ангелов
185

Политическият пиар Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов бяха арестувани от полицията по-рано днес. Причината бе кофа червена боя, която беше изсипана пред табелата на централния вход на Руското посолство в София.

Двамата бяха арестувани и отведени до Първо районно управление с патрулка. И двамата обаче са освободени вече, а прокуратурата обяви, че не смята да им повдига обвинение.

Още по темата
С кофа червена боя в ръка адвокат Николай Хаджигенов тръгва към сградата на Руското посолство в София. Още на тротоара пред централния вход е спрян от полицаи.

Малко след като демонстрацията приключва, на място пристигат още униформени, които ги задържат. Почти през цялото време Николай Хаджигенов излъчва на живо в социалните мрежи.

"Знаете ли какъв е проблемът? Че нищо не се е променило в МВР не от времето на Цветан Цветанов, а от времето на развития социализъм. Има нула компетентност. Час и 40 минути задавах въпрос на какво законово основание ми искат личната карта. Не можаха да ми отговорят“, заяви адвокат Николай Хаджигенов след освобождаването си от ареста.

"Полицията действа, както обикновено - неграмотно. Полицаите нямат отговор на въпроса защо сме задържани. Към момента причината е хулиганство. Прокуратурата на Гешев не вижда причини за престъпления, защото е ясно, че няма такива.

МВР не разбра, че изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление. Има как да е престъпление в Северна Корея, в Путинова Русия, при Ердоган в Турция. Подадохме жалби в Софийския районен съд срещу задържането ни", каза адв. Хаджигенов.

"Направи ми впечатление, че 2 килограма блажна боя и една табелка изглежда за властта ни струват повече, отколкото кръв. За мен това е много странно", коментира Бабикян

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Като са толкова храбри мъже, да отидат да се бият на фронта като доброволци, а не аз и децата ми да страдаме след време за абсурдната им постъпка, която НЕ е от името на българския народ!
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабека и хаджията трябваше да търкат наровете поне две години а сега ще си пият заработеното дълго време. Кукловодите не позволяват да ги пипнат .
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРИ БОРИСОВ ТИЯ МЯТАХА ЯЙЦА, ПАВЕТА ПО ПОЛИЦАИТЕ- ВЕЧЕ НЕ Е ЛИ ТАКА...
123
0
 
4
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Вещиците Бабикянчу и Хаджигенчу вещаят Армедогон щото не ги вземали на сериозно??? Ама вие сериозно ли? / Малкото в е умишлено/
122
1
 
3
 
! Отговори
Ами... преди 2 години
...на следващите избори гласувайте пак са тия откачаLки.
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ако ми беше студент и единица нямаше да му пиша.
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този бил адвокат. Измишльотини. Извършеното е чисто престъпление...Ако беше някой друг, едва ли щеше да мине покрай капките. Но така е на тази територия. Затова и макетата са я отсвирили, защото знаят какво е.
119
0
 
10
 
! Отговори
Прост и нахален преди 2 години
Заливането с блажна боя на табелата пред посолство (независимо кое) е хулиганство. Странното не е че са арестували двамата отбор юнаци, странното е, че прокуратурата не им повдига обвинение. А българската полиция е длъжна да охранява посолствата.
118
0
 
15
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Еее, тия са в предизборен режим, ама не ми се вярва да успеят втори път с цапане по сградите да влязат в парламента. Все пак трябва да ги осъдят за хулиганство, инае утре от Възраждане да ходят да боядисат американското посолство? Или тогава няма да е гражданска позиция?
117
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
НАГЛЕЦИ
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези шутове си правят имидж на гърба на Украйна!А иначе ареста е Шменти капели на Рашков!
115
14
 
2
 
! Отговори
Ристо преди 2 години
Тея пък боя, абе залейте го с бензин това пасольство и му драснете клечката, незабавно изгонване на мякащата *** и всичките и подчинени и конфискация на сградите! Незабавно преименуване на парк-хотел мацква в парк-хотел Украйна!!!
114
4
 
9
 
! Отговори
До 138 преди 2 години
Не се безпокой, много скоро посолството на янките в София ще бъде на първа страница във вестниците по цял свят както бяха посолствата им в Танзания и Кения през 1998 :)
113
1
 
24
 
! Отговори
смешници преди 2 години
Изпаднали от класацията. Дано някой ги забалежи, ама не.
112
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двамцата дали мислят, че по този начин печелят гласове ... На минус 50 % са ...
111
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май тия двамцата искат пак да влизат в политиката, ама с тия колибарски изпълнения и за чобани не стават. Смешници и палячовци.
110
1
 
16
 
! Отговори
Соня преди 2 години
И тия улични разпасаници някои ги правят депутати?!И какво смислено правят тия инфантилни -вапцат да се шуми около тях.Инф...анти...ли
109
6
 
3
 
! Отговори
3737 преди 2 години
И двамата не са ми никак приятни. Но пък са прави. Защо ги задържа МВР? Разбира се изхождам от представените в статията факти. Не знам дако плащаме заплатите на тази полиция и МВР.
108
1
 
13
 
! Отговори
Ghost преди 2 години
Когато арестуваха Борисов, МВР знаеше какво прави. Сега, когато се вживяваш на хулиган, МВР не знае какво правош? Разделение на личността ли имаш?
107
0
 
13
 
! Отговори
Знаещ преди 2 години
На арменеца щерката още ли боготвори пернишки наденинци ?