Българка на крачка да стане първата жена космонавт у нас

Татяна Иванова е приета да участва в програмата на НАСА за кандидат-астронавти
12 апр 2022 23:20, Красимир Ангелов
44

Българка е на крачка да стане първата жена космонавт у нас. Татяна Иванова е приета да участва в програмата на НАСА за кандидат-астронавти.

Младата жена открива любовта към звездите още на 15. Тя е студент по инженерна физика и с проекта на НАСА, в който участва, все повече се доближава до мечтата да стане първата българка в Космоса.

"Моята мечта е да стана космонавт. Фокусирана съм върху пътя до звездите. Надявам се, да стана първата жена космонавт в България", сподели тя.

По време на Деня на отворени врати в Музея на авиацията край пловдивското село Крумово хората можеха да се срещнат с младата дама.

"Когато бях малка, понасях много подигравки. Затова моят призив е без значение каква е мечтата и целта ви, не се отказвайте от нея и натрийте носа на всеки, който не вярва във вас", призова тя.  

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 2 години
Много е сладка. Дано стане астронавт. Ще е много хубаво да имаме отново човек в Космоса.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-бедната държава в Европа и не само си мечтае за космонафтки, хахахаха. И какво, как и защо ще ходи в космоса? Само да кажа че като неприятелска държава към Русия, затварят достъпа до единственната космическа станция. Така че тази освен с хвърчила на друго няма да лети.
31
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Трябва да изчака.Първо Славчо ще праща македонец в Космоса.
30
2
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Нужни са наистина велики космонавти от ранга на Аникеев, Филатиев, Нелюбов, Рафиков отстранени след пиянско сбиване с военен патрул.
29
4
 
4
 
! Отговори
ники преди 2 години
Трудно ще стане първата жена космонавт, виж първата българска жена астронавт пак е малко вероятно, но повече, отколкото космонавт.
28
1
 
1
 
! Отговори
222 преди 2 години
Нормално е българка да е първата жена - космонавт в България. За да не е нормално трябва или да не е българка или да не е в България.
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готова е нашта девойка, ама да иде да работи с руснаците, че на янките баш сега им свършиха ракетните двигатели (русите ги отрезаха от бъдещи доставки на такива!) и вече не могат да вдигнат нищо на повече от 15 км над земната повърхност, нежели да бръмчат до Луната и до Марс
26
0
 
10
 
! Отговори
съвет преди 2 години
Да се пази от старците над 65 години в Инстутута за космически излседвания в БАН. Те са способни да унищожат всичко работещо, но иначе са крадливи и лъжливи манипулативни и злобни старчета.
25
0
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Успех, който търси намира !!!
24
1
 
6
 
! Отговори
:D преди 2 години
До става Не ти връзват често, нали?
23
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще лети на някое самальотче най много, от тия дето ни ги продадоха на хартия
22
2
 
17
 
! Отговори
български гражданин преди 2 години
Браво на жената!Дано да успее! Стискам палци за нея и за България!
21
13
 
1
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
дека ще летиш *** како... те истинските облечени такива не летят а са в студио и всичко е менте та ти ли... всякак се пише все едно не знаем какво има на 20 км над нас... щяла да лети... откъде докъде!?
20
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия либерални глупости да избират кандидати за космонавти с есе по литература. Пък и по комунистически - жена боркиня, кранистка или космонафтка.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на бас, че няма. Нищо лично, но принципа на разнообразието с Обама президент тук няма да проработи. Просто това е част от колониалната политика, която развиват по света. Трябва им някой да им свърши някаква работа,но да е зависим и няма възможности за прокарване на свое "лоби".
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова косми и толкова нафта има в музея на космонафта
17
19
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
Сигурну прай космически бибитки ?
16
5
 
4
 
! Отговори
В софийските улици и преди 2 години
И крачка не ви трябва в град София , за да ви направят " космонавт " .
15
9
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ако упорито си маже космите с нафта, един ден ще се сбъдне мечтата и...
14
9
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
До Асан, Асане закъснял си батка с 30-40 години. Всеки пет години за астронавти в НАСА кандидатстват около 18-20 хиляди аджамии, даскали и тем подобни. Избират колкото си искат и след две години цедка пускат пет шест да фърчат. Изрично обявяват че не им трябват летци и космически инженери. Тоест пращат биолози, химици и т.н да работят в небето. Наша Мара може и да я огрее ако вари и поднася кафе без да го разлива в космоса.