Проектът "Зелени заедно" - екологичните тенденции в живота и бизнеса

С малко действие може да постигнем голям ефект
10 май 2022 09:08, Анисия Иванова
14
Проектът "Зелени заедно" - екологичните тенденции в живота и бизнеса
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Проектът "Зелени заедно" цели да направи от абстрактното - конкретното. Money.bg да даде бизнес примерите, а Webcafe.bg - обществените примери. Да покажем реално как се случва това в света и в България, на практика", обясни водещият на предаването "Money.bg" по Bulgaria ON AIR Георги Минев в студиото на "България сутрин".

Проектът е посветен на екологичните тенденции както в живота на всички ни, така и в бизнеса. Двата сайта и преди са работили заедно.

"Говорихме за това, че тази тема става все по-належаща в ежедневието ни, но някак хората я пренебрегват, защото тя е в периферията на живота им, а не е основен акцент. Идеята беше двата сайта да се обединят и да запознаят аудиторията с различните ъгли на проблема с опазването на околната среда", допълни той.

"Ние сме започнали с две категории. От една страна да разказваме в детайли какво се случва в отделните отрасли, а от друга - ще има примери, които ще побутват към действия, с което да покажем, че с малко действие може да постигнем голям ефект", посочи Георги Минев.  

Антон Биров изтъкна, че "Зелени" се опитва да покаже примерите за хора, които живеят природосъобразно и да покажат, че не е невъзможно.

Водещият на предаването Money.bg каза още, че инвестицията винаги струва средства, но след това може да се наблюдава възвръщаемост.

Една от идеите, които показваме, е да се добави съвсем малка депозитна такса към бутилките, които използваме и тя да бъде връщана от потребителя, когато върне бутилката в търговския обект. Тази идея обаче изисква усилия на ниво държава, търговци и потребители. Ако ние не започнем още днес да полагаме усилия младите да бъдат научени да живеят по-природосъобразно, няма нужда да ги превъзпитаваме след това", коментира главният редактор на Webcafe.bg пред Bulgaria ON AIR.

"Парите могат да ни дадат индиректно "зелен живот", защото банките в момента се опитват да подпомогнат бизнеси, които имат зелени инициативи. Кредитирането е за онези бизнеси, които не са "зелени". Най-общо казано - нямат обществени политики", посочи Георги Минев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Красен преди 1 година
Истинският проект "Зелени заедно" принадлежи на "зелената" мафия в България, част от която са олигарха Иво Прокопиев, Тома Белев и жена му от WWF-България, както и Борислав Сандов!
13
0
 
1
 
! Отговори
Ася преди 1 година
Новата програма за рекет май вече е готова
12
0
 
3
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Поредният проект "Зелени измамници"!
11
0
 
2
 
! Отговори
Сатер преди 1 година
Да си зелен е сладка кражба. Броиш лешояди, мести лалугери, отглеждаш най вече себе си, морен вода не пиеш.
10
0
 
0
 
! Отговори
Фло преди 1 година
Ейййй тия "Злени" вече се оляха значи, не им стигат другите глупости ами и започнаха и за еко живот да говорят. Скоро сигурно ще започнат и да ни връщат към миналия век ... Безобразници!
9
0
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Тия зелени и3POди трябва да бъдат и3БECEHИ всичките. Заради техните игри сега сме в енергийна криза. Строим си два блока в АЕЦ Козлодуй и приключва мача с изнудването на рашките и всички пиявици!!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Биотехнолог преди 1 година
Да забранят да се произвеждат стоки проектирни да се развалят след края на гаранцията им и да се правят лесни за ремонт техники и коли. Да се инвестира в разработката на екологични батерии (БАН имаше разработка за батерия с минерали и соли ).Да се забранят пластмасовите опаковки (натрупват се пластмасови мулекули в организма) и да се заменят с хартиени.Хартиените изделия да се правят от регулирани гори в България. Да се забрани вноса на дизелови коли с над 5 годишна дата на производство!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам следното:Зелените еврожендери, дето слушат олигофренчето Грета и подкрепят санкциите срещу русия при пълна зависимост от руски горива - да си живеят на студено с три пуловера, да ядат соево "месо", да се къпят със студена вода и да им се продава бензин на свобоната цена от 10 лв. Като награда - да им се лепне на челото по един сертификат, че са умнокрасиви евроатлантици, с който те да се гордеят и да си го показват един на друг. А ние, нормалните, да си живеем по-старому.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелените еврожендерски клоуни ще докарат европа до живот в неотопляеми жилища и с къпане веднъж седмично.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предаване за модерни екоталибани - предлагам предаването да завършва с четене на речи на злобното шведско безполово човече. Тук не говорим за абстракции, а за утопии и откровенни лъжи.
4
5
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Аман от балкански *** като вас. Заради такива като тебе държавата още 30 години ще копа дъното.
3
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бълxария това няма стане понеже манталитета на стадото е 100 години назад както може да се види по коментарите под мен :))
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от зелени *** като тоя "експерт". Заради такива като него ще си ядем ушите идната зима.
1
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Русофобите Заедно ще копат Зелените въглища на ЕК за гинеколожката урсула фон дер лайен.