60 милиона лева за обръча на Масларова

Колосални суми за поръчки потъвали в семейни фирми
23 сеп 2009 07:48,
158
60 милиона лева за обръча на Масларова
Снимка: БГНЕС

Почти 60 млн. лв. е гушнал от обществени поръчки обръчът от фирми, с който се свързва бившата социална министърка Емилия Масларова, установи проучване на вестник "Монитор".

Колосалните суми започват да влизат първо в касата на дружеството "Лена", което до неотдавна ръководеше съпругът на соцдепутатката Антон Масларов.

По времето, когато социалистката оглавяваше социалното ведомство, фирмата прибира над 8,96 млн. лв. с ДДС от държавата, показа справка в архивите на Агенцията по обществените поръчки.

Сред апетитните сделки, повечето от които спечелени без дори да е направено предвиденото в закона обявление, са доставки на стотици тонове гориво на стойност над 1,3 млн. лв.

Те били предназначени за социален дом в Стара Загора, за община Мъглиж и за ТЕЦ "Марица-изток 2".

Ремонтите в централата отново отиват при съпруга на ексминистърката.

Той печели почти 4,7 милиона за преустройство на битова сграда към въглищното стопанство.

Любопитство буди сумата от 2,87 млн. лв., която е потънала за ремонта на столовата в почивната база на "Мини Марица-изток" в Раднево.

Няколко месеца след като през 2007 г. в парламента избухна скандал с фирмата на Масларов, той се оттегли от нея.

Още по темата

Половинката на депутатката направи това, когато в началото на 2008 година лъсна истината за възскъпия ремонт на бившата работническа поликлиника в Стара Загора, който ужили хазната с 22,5 млн. лв.

Само преди месец излезе и друга далавера, след като стана ясно, че бившата соцминистърка е платила 19 млн. лв. за довършителни ремонти по Центъра за социално обслужване в Стара Загора.

Ревизиите във ведомството й показаха, че квадратен метър ремонт излязъл 2470 лв.

Освен това Масларова поръчала информационни табели за сградата, които излезли на данъкоплатеца 35 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
31
 
! Отговори
Angel преди 14 години
Масларова, мъжът и и всички които са от техния "кръг" в затвора!
77
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Масларова властва в цялата Старозагорска област. Това горе са само част от далаверите. До Казанлък (с. Овощник) се намира единствения минерален плувен комплекс с изкуствени вълни във вътрешността на страната. Познайте в чий кръг отиват парите от него, както и с какви пари го реставрираха и разшириха! "Кълвача" пък си придоби летището до Казанлък, което в момента се нарича "Кълвача" уж с обещанието, че ще построи една дълга асфалтова писта за до средно-големи самолети и още две къси такива. БГужа
76
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ми хубаво ,възползвала се е жената и к'во,кво ще и направите.Да не е единствената.В цялата държава е така и нищо не се прави.Бойко само ги констатира и нищо не се случва,пак е нещо,но като краен резултат е почти нищо.Ще си разменат няколко реплики по вестниците и всичко ще приключи
75
0
 
31
 
! Отговори
иван преди 14 години
Хайде в затвора.
74
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Баба Еми= почетен председател на организацията "Лява ръка, десен джоб"! Джебчийките в трамвая могат само да си мечтаят за нейните способности!
73
0
 
31
 
! Отговори
No work преди 14 години
Имам подозрението, че някой безработен- прясно съкратен ще психяса и ще ги очисти Масларови. Дано греша, но като гледам- май на там отиват нещата...
72
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
....цял ден не съм ял нищо.........аз кво да направя.........?....идваха тези за тока.............е и ...
71
0
 
31
 
! Отговори
ЕК преди 14 години
Нас червеното знаме роди , нас не ще ни уплашат от ГЕРБ , ние сме на всеки километър , ние сме на всеки километър , и така , до края на света :))) Кучетата си лаят , а Масларката , Овчарката и сие си лапкат милиончета и им дреме дедовия ...
70
0
 
31
 
! Отговори
Търновец преди 14 години
Всички обществени поръчки в БГ минаваха през нея, още преди приключването на търга се знае кой го е спечелил.Аз кандидатсвах за малка обществена поръчка, бях си закупил тръжната документация, но от познати близки до главната архитектка ми казаха че няма смисъл да ги подавам вече било ясно кой ще спечели поръчката !!!
69
0
 
31
 
! Отговори
faian преди 14 години
какво иска да ни каже на снимката тази ***.......не разбирам.Може би думата, която е започнала е ООООщщщеее
68
0
 
31
 
! Отговори
glen преди 14 години
За тези които не знаят бивша Работническа поликлиника и цЦентър за социално обслужване са едно е също. Изведнъж 19 милиона стават 22.5 и една и съща сграда стават две. Това много ми намирисва на журналистическа манипулация. Плюем плюем и изведнъж после нищо. Умишленото заблуждаване на българина накрая ще изиграе лоша шега. С лъжи далеч не се стига
67
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Масларката в ПАНДЕЛАТА... !!!
66
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нагла , гнусна -- ***
65
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
100 *** да я *** тая скрофла 100 години!!!
64
0
 
31
 
! Отговори
Биб преди 14 години
Мъжа и на тази кой не го знае, много крадлив човек.
63
0
 
31
 
! Отговори
nevermind преди 14 години
ето къде ми отиват данъците
62
0
 
31
 
! Отговори
! преди 14 години
Хайде сега да им конфискуват цялото имущество, и да отиват в затвора и двамата.В момента се продават чисто нови обзаведени апартаменти по 800-900 евро, а свинята дала 2400 само за ремонт!
61
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Охо! Баба ви Еми си е живяла точно като редова пенсионерка! :-)) Сигурно! Дай боже и нашите баба и дядовци да имат толкова пари! А това е само баба Еми, ами я си представете другите колко са крали, а? А ние си плащаме измисените цени на тока, парното, водата, данъци и т.н. за да могат тия да си возят дебелите з...ци в скъпи коли, а за благодарност, че ни скубят ние мръзнем по спирките на адския транспорт... и нали знаете, на следващите избори пак за тази крадла да гласувате! :-))
60
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не бе,просто показва че ще прави орална любов на новото правителство.
59
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Евала снимка!!!