Не е проблем да гоня, но Дянков и Цветанов остават!

Премиерът категорично защити двамата си вицепремиери
22 окт 2010 16:00,
343
Не е проблем да гоня, но Дянков и Цветанов остават!
Снимка: БГНЕС

Петъчният парламентарен контрол даде възможност на червените депутати да хванат натясно премиера Бойко Борисов в НС и да му отправят остри критики за работата на двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов, както да поискат и тяхното отстраняване.

Първи на мушката попадна финансовият министър.

"Оценките, които получава България от рейтинговите агенции, показват, че не се налага освобождаването на Симеон Дянков", категоричен бе Бойко Борисов.

Той отговори на депутата от "Коалиция за България" Георги Пирински, който остро попита защо не освобождава от поста финансист №1.

"Какво ви пречи да освободите министър Симеон Дянков от поста министър на финансите, след като е съвършено очевидно, че той не разбира каква политика трябва да се води", отсече Пирински в пленарната зала.

"Дянков отново ви предлага да бъдем с най-ниските данъци в Европа и той продължава да мисли, че правейки България данъчен рай, 2020 година тя ще е средноразвита европейска страна. Това няма как да стане", обърна се Пирински към премиера.

"Освобождаването на един финансов министър е все едно, че пада правителството", отвърна му Борисов.

По думите му не било проблем да освободи един или друг министър, но в случая с Дянков не се налагали такива действия.

Бойко Борисов категорично защити и другия си вицепремиер – Цветан Цветанов, който също е подложен на огромен натиск заради аферата с имотното му състояние.

"Минахме всички стъпки по йерархията, и то с избори. Пет пъти ви победихме и народът ме е сложил сега да ви отговарям, не вие". Така премиерът отговори на червения депутат Ангел Найденов, който пък отправи питане дали с изказването си, че страната ни не е била готова за членство в ЕС, заместникът му Цветанов не показва неосведоменост и не злепоставя ЕК, която даде зелена светлина за присъединяването ни.

"Българският народ винаги е бил и ще бъде в ЕС, а управниците, които са допускали своите грешки, народът си ги е наказал", каза премиерът.

Той отбеляза, че партията, която провеждаше политиката за присъединяване към Съюза – НДСВ, сега е в извън парламента, и заяви, че социалистите са дошли на власт "наготово".

"Въпросът е правилно ли беше договорено 3 и 4 реактор на АЕЦ "Козлодуй" да бъдат затворени. Да не говорим сега, че имаме проблеми с "Брикел", с ТЕЦ-овете. Традиционната ракия също била пропусната", отговори Борисов.

Затова и в момента домашната ракия се облагала с акциз.

"Ами хайде да отидем в село да питаме бай Иван ракията дали е традиционна или не е традиционна и дали трябва да пита Брюксел за ракията. Никога няма да повярва, нито на мене, нито на когото и да било", коментира още премиерът.

"Нека да не се включваме в атаката срещу Цветанов, защото той полага много големи усилия в борбата с корупцията и организираната престъпност", призова още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
ДЯНКОВ ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН.Апък тройната коалиция наградени за разграбването на милиярдите,от къде бсп има в касата черна 140 милиярда а дпс 100 милиярда от къдеса питаме.Дянков спаси БГ *** продажнически долни,искависе дасе върне тройната коалиция но никога.Само ГЕРБ.
331
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЯТ НАСТАНА, ТУПАТ СЪРЦА НИ!!!
330
2
 
5
 
! Отговори
Валериан преди 13 години
Както цялото комунистическо войнство, така и сините и АТАКА, да не говорим за ДПС искат отстрелването на Цветанов и Дянков, защото тези министри се показаха твърде напред с корупционните практики. Цветанов пречи на Димо Гьуров за евентуална кандидатура за президент, но сега е с по-нисък рейтинг,защото това беше целта на занятието.Дянков видя всички скрити шашми на гоцепървансиришник и финансовите олигарски-затова е неудобен от самото начало.Ако и двамата не знаеха какво правят, щяха да си ходят.
329
8
 
6
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Това са най читавите министри в кабинета за това лаят по тях.
328
4
 
10
 
! Отговори
vanigen преди 13 години
Ами Бойко, като не искаш да ги гониш, си отиди ти бе шапкар!!!
327
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
защото ще рухне ПИРАМИДАТА "ГЕРБ"
326
5
 
8
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Браво Бойко кучетата лаят защото го няма кокала сега трябва дасе извади тоягата и бой до скъсване както саго правили те БКП БСП в лагерите даим станат червени дупетата и тогава ще стоят прави в парламента
325
7
 
11
 
! Отговори
7777 преди 13 години
И в коя държава политик има право да извършва и друга дейност !!??Та нали това се нарича корупция,а тоя е тръгнал корумпираните да гони .Боко,навън заедно с Цецко
324
4
 
3
 
! Отговори
ТТТТ преди 13 години
Идете с Гоце да гоните дивите зайци в Австралия
323
2
 
14
 
! Отговори
Излъгаха ли Ви? преди 13 години
За пореден път Ви излъгаха да гласувате за едни и същи невероятно бързо и не законосъобразно забогатели тарикати. То не бяха Велчевци, Костовци, Виденовци, Комарджии, чужденци без един ден трудов стаж, Трипери, Гаражи, Таралежи, Багери, Трактори и тем подобни. Не можахте да се научите, че за които и да гласувате НЕ ВИЕ РЕДИТЕ КАНДИДАТ ДЕПУТАТСКИТЕ ЛИСТИ!!! Т.е. за който и да гласувате-само МАФИОТИТЕ живеят добре, дълго и необезпокоявано!!! Да живее Министерството на "ВЕСЕЛБАТА"! Весело ли Ви е?!
322
11
 
11
 
! Отговори
joanalaki преди 13 години
Най после си имаме правителство в което ни е надеждата,че то ще промени живота ни,ще прати крадците обрали държавата там където им е мястото.ГЕРБ НИЕСМЕ С ТЕБ!Продължавайте да си вършите работата ние ще ви подкрепяме.БОГ ДА Е С НАС.НА ДОБЪР ЧАС!
321
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mahnete toya DYANKOV stoto stavate za cirk ve hora vzemete se osaznayte vece...
320
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Пет пъти ви победихме и народът ме е сложил сега да ви отговарям, не вие". Така премиерът отговори на червения депутат Ангел Найденов, който ..."Ами в представителната демокрация, депутатите представят народа. След като Найденов е в парламента, той представлява народа (без значение дали е правилен избора на народа). Така че Бойко де факто казва, че понеже народа го е избрал, той няма да отговаря на народа!!!
319
0
 
13
 
! Отговори
свободна преди 13 години
На световни експерти ли? Кои са те? Как се избират? Нали виждаш как човек лесно става "експерт",по-добре мислете с главите си,а не с телевизорите.
318
6
 
5
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
пропуснах - четете отзивите на световните експерти, не на комунисти и ***
317
8
 
6
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
има толкова много хора дето не разбират от икономика, разсъждават посредствено и им е важно днес да имат "салам" на масата...послушайте специалистите и помислете, ако днес има "салам" , дали зимата ще има изобщо нещо за ядене...дянков си е много добре и мерките му са адекватни. ако искате да разберете колко е вярно това което казвам, няма да е зле да прочетете отзивите за него, бойко и правителството и тогава да пишете глупости
316
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бесни Смешни Пенсии(бсп).....ревете...давай Бойко
315
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само ГЕРБ
314
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
евала бойко,само така....с тебе сме
313
13
 
6
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
"О,неразумний юроде....."Колкото повече плюете Борисов,Цветанов и сие-толкова повече им се вдига рейтинга.1989-та приключихме с Живков.Сега почваме с "неговия"режим.В това няма лошо,защото това е първото правителство от тогава,което работи.И тази му работа не е от преливащо желание за такава,а се налага "отвън".Налагат ни го ЕС и развитите страни.Разберете го!Ако не беше така и тия щяха безразборно да пълнят гушите.