Чакаме забавените европари за коледни бонуси за пенсионерите

"Ако парите дойдат до края на тази година, ще отидат за коледните надбавки"
Обновена: 6 дек 2012 14:29 | 6 дек 2012 09:23,
130
Чакаме забавените европари за коледни бонуси за пенсионерите
Снимка: архив, Dnes.bg

Европейският съюз (ЕС) трябва да ни плати още 192 млн. евро, а тези пари могат да отидат за коледни надбавки за пенсионерите.

Това коментира пред "Нова телевизия" депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова. Според нея всичко зависи от това кога Брюксел ще преведе забавените средства.

"Ако парите дойдат до края на тази година, те ще отидат за коледните надбавки. Ако обаче плащането се забави, средствата ще отидат за социални плащания през 2013 година", обясни тя.

Депутатът от "Коалиция за България" Димитър Горов обаче смята, че готвената финансова рамка е "Бюджет на стабилизиращата бедност". Той обвини управляващите, че популистки увеличават пенсиите преди изборите, след като четири години не са увеличавали доходите.

Диана Йорданова коментира това обвинение с думите, че досега ГЕРБ са работили за финансовата стабилност, а сега е дошло времето и за увеличаването на доходите.

Депутатът от "Коалиция за България" посочи нереалистичните очаквания на управляващите за ръст на приходите в бюджета, а в същото време не се обръща внимание на дейности, които могат да донесат най-малко 1 млрд. лева в хазната.

"Ако се повиши събираемостта на акцизите на горивата и на цигарите, могат да бъдат събрани тези средства", уточни Горов. Той посочи данни, че за четири години продажбите на горива от 1,75 млн. тона са намалели до 450 хил. тона. "Не може да има толкова рязък спад на потреблението", коментира още той.

Според него това понижение се дължи на фиктивни продажби на горива в чужбина, които реално обаче се реализират на територията на страната.

Финансовият министър Симеон Дянков обеща, че ако през ноември бюджетът е на плюс отново, ще има коледни добавки към пенсиите. Точните данни ще стана ясни до 8 декември.

Още икономически новини от България вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
софиянката веселина преди 11 години
уточнение-700,00лева за приемното семейство на брой *** е месечно заплащане
120
0
 
1
 
! Отговори
софиянката веселина преди 11 години
курс като им се издава документ за завършено средно образованиеизискването е само да имат завършен 6 клас т.е.7+8+9+10+11клас те изкарват с двумесечен богато платен фиктивен курса за българските майки нямат пари!!!!!
119
0
 
1
 
! Отговори
софиянката веселина преди 11 години
но защо да бъдат коледни за пенсионерите?нека те да бъдат за депутатите,а заплатите на депутатите-да са коледни за пенсионерите!всъщност нека да ви дам малко информация....знаете ли че има нов *** бизнес?-приемно семейство се казва.плаща се по 700,00/седемстотин/лева на дете/естествено ***...а има и още нещо-образованието на ***-за да завършат средно образование по документ/за да се интегрирали/им се плаща от държавата/от нас/ по 1500,00/хиляда и петстотин /лева за двумесечен
118
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Дали ще имам празнична софра за коледа?
117
0
 
0
 
! Отговори
siika преди 11 години
Vsichko e laja i izmama . dori spriah da gledam televizia.Omrazna mi da slusham samo laji.A v bibliata go pishe ne kradi ne laji......Kolko sa greshni nashite upravnici .Ako mogat da si dadat smetka razbira se!!!!
116
0
 
0
 
! Отговори
DQDO SHISHARKO преди 11 години
Q NE ISKAM. MEN MI STIGAT 145 LV
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Викам, ако заплатата ми е на плюс (според мене), тогава да плащам данъци!!!
114
0
 
3
 
! Отговори
//ББ// преди 11 години
Американската косултанска компания Мърсър класира София на последно място от столиците в Европейския съюз по качество на живот.От 221 града по света София зае 113-о място, което е спад от 3 места спрямо резултатите от миналата година.В класацията градовете се оценяват по критерии като политически, икономически и социален климат, качество на здравеопазването, комуналните услуги и градския транспорт, възможностите за образование.
113
0
 
1
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#119, ти с к`во друсаш? Бизнеса е в ръцете на тези, които управляват държавата! Я си бий един ресет и пробвай с друга операционна система. :)
112
4
 
2
 
! Отговори
до 117 преди 11 години
А бе пич,за какви производства говориш.Ако не си разбрал комунизма си отиде преди 23г.и ролята на държавата не е да произведжа,нейните функции са законодателна,изпълнителна и съдебна.Производството е в ръцете на гражданите в лицето на бизнеса,ако искат и могат да произвеждат,ще имат пари,ако не ще бъдат бедни.Ако имаше гарантирани кредити от държавата,всички *** като теб щяха да теглят кредит,да фалират след месец,държавата да им плати задълженията към банките и да се изтрием като нация.
111
0
 
4
 
! Отговори
ЕДИН преди 11 години
писна ми
110
0
 
9
 
! Отговори
bobylom преди 11 години
Алоооо - единия чака пари от Брюксел ,другия чака пари от акцизи на горива и цигари - това не Ви ли се струва не малко ,а много идиотско.Никой от тия нещастници не говори за производство,за развитие на икономиката ,за отпускане на банкови кредити на нови малки фирми за производство и то гарантирани кредити от държавата ,ами чакат пари от някъде да дойдат или да обложат.Значи тия не са наще хора и май е време едните да си ходят ,а другите да се разпадат,стига вече лапане на готово.
109
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееее ако им дадат бонуси ще развалят коледата на станишко :( Няма да има за ко да мрънка и плюе
108
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 11 години
"Ако се повиши събираемостта на акцизите на горивата и на цигарите....А какво ще правите като ви спрат контрабандата ?
107
2
 
11
 
! Отговори
дядо преди 11 години
бат бойко да им дате по 5 лева за нова година та да си го изберат пакполагат ими се нали си избраха готин лидеркрай няма мъката българска а пък тъпотията още повече
106
6
 
1
 
! Отговори
от 112 преди 11 години
И ако сега лекарите не взимат пари и стачкуват пак не съм им виновни пенсионерите. Има млади хора - с ангажименти били - като искаме да имаме пари младите ние трябва да направим нещо по въпроса, а не да лежим на мама и тати. Майките, лекарите, учителите, учените от БАН - всички, които се трудим. Пенсионерите са си изпята песен и по-хубаво няма да им е дори и да стачкуват.Те тепървя няма да стават по-добре и надали им пука вече.Като на нас ни е лошо, ние трябва да направим нещо, за да ни е хубаво
105
1
 
3
 
! Отговори
до 104 преди 11 години
Не съм толкова наивна - чувала съм как *** разправят, че не искали хляба, а парите. А аз ти говоря, че жената пред мен си го купи!Иначе не знам за какво обвинявате една част от пенсионерите. По-долу ви го казаха - от 20 години се граби направеното от тях. Виновни за нищетата са сегашните 40 и 50 годишни, ако въобще има виновни. Когато е дошла демокрацията са били на 20-30 години и те е трябвало да съградят нова България с новаторски идеи,а не 40-50 годишните с надасено комунистическо мислене
104
2
 
8
 
! Отговори
ЛЪЖАТ НИ ПАК преди 11 години
ТИЯ ОТ ГЕРБ ПАК НИ ЛЪЖАТ! ГАДОСТ ГЕРБЕРСКА
103
0
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Баце, ти не мислиш май!Я ти си пусни клипа, погледни и сега резултата!
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хейтър помисли пак какво си написал и си пусни клип от 97 пред парламента там има около 1000 000 човека и пак коментирай