ГЕРБ оттегли подкрепата си от кмета на Варна Кирил Йорданов

Партията се присъедини към искането за неговата оставка
Обновена: 3 мар 2013 20:04 | 3 мар 2013 10:41, Елка Василева
398
ГЕРБ оттегли подкрепата си от кмета на Варна Кирил Йорданов
Кирил Йорданов. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ оттегли подкрепата си от кмета на Варна Кирил Йорданов. От партията се присъединиха към искането за неговата оставка, за която от дни настояват хората в морската столица.

Партията, която издигна кандидатурата на Йорданов за четвърти мандат, призна това за грешка на извънредна пресконференция.

Още по темата

Председателят на варненската структура на ГЕРБ Иван Портних изрази солидарност с желанието на хората заради напрежението, което поставя под въпрос местната власт. „Когато обществото изпитва липса на доверие към човек или институция, е редно гласът му да бъде чут,” заяви той.

"Когато има напрежение, когато хората негодуват и изказват своето мнение, ние не може да не чуем техния глас и затова се присъединяваме към тях. И в нашия случай - очевидно под въпрос е поставена и местната власт и ние се солидаризираме с това, което хората желаят", каза още Портних.

„Оттеглянето на подкрепата е свързано с желанието на ГЕРБ Варна да се развива по най-добрия начин,” допълни той.

Портних уточни, че тази позиция е съгласувана с националното ръководство на партията и лично с Бойко Борисов.

Според Портних при по-дълбок анализ се разбира, че в града ескалира напрежение, което е изкуствено, породено от личните амбиции на определени хора, които се опитват да насочват протеста. Според него истината била, че се отделят огромни ресурси за поддържане на напрежението.

По повод решението на ГЕРБ кметът Кирил Йорданов коментира, че излиза с официално предложение за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет, на която ще обяви своето решение. По думите му до заседанието всякаква информация в една или друга посока ще бъде спекулация.

Йорданов посочи, че предстои да се запознае с мотивите за решението на партията, но разбира позицията й. "Не им е лесно, няма политическа сила, на която да й е леко в такава ситуация", каза кметът. Той призна, че е научил за решението на ГЕРБ тази сутрин и допълни, че не може да си позволи коментар на политическо решение.

По-рано тази седмица Кирил Йорданов обяви на два пъти, че няма да подаде оставка. „В момента се правят сериозни опити справедливите искания, с които започнаха протестите във Варна, да бъдат загърбени и нещата да бъдат сведени до провеждането на трети тур на местните избори. Разбира се, без моето участие", обясни той, визирайки протестите в града, насочени и срещу него. Той каза още, че веднага ще напусне кметски стол, ако следствието докаже, че Пламен Горанов се е самозапалил заради него.
 

Информацията е актуализирана в 11.19 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
2
 
0
 
! Отговори
ако Киро не се бе- преди 11 години
ше съгласил да стане кандидат на Герб то герб нямаше да спечели изборите.Те-Герб злоупот-ребиха с Киро.Киро за разлика от други-знаете ги, е високообразован,интелигентен, знае езици,културен,пето поколение варненец, с няколко големи реституции, а не с 6 неизвестни апартамента.Нека Цветанов да не ни дава акъл кой да е новият кмет, гербери не искаме, но инот и от БСП, искаме политически необвързан човек.
298
2
 
4
 
! Отговори
избирателка преди 11 години
Защо ББ толкова лесно оттегля подкрепата си за кмета?Защо ЦЦ говори,че протестите били справелдиливи-нали заради мутренското им управление се надигна недоволоството на хората,нищо,че в последствие се ориентира срещу 23 год.управление.Истината е,че ББ се опитва да накара хората да повярват,че той е най-малко виновен.Желанието да не се управлява чрез партии води страната към лошо,защото никъде в демократична Европа управлвението не е от сдружения.Министрите на ББ не бяха членове на ГЕРБ.
297
2
 
12
 
! Отговори
попа преди 11 години
Не разбирам братко, как Герберите тръбят, че "се солидаризират" с исканията на хората от протестите, като те управляваха близо 4г. държавата и още година и половина общината, и буквално не си мръднаха пръста в правилната посока, за сметка на ограбването на държавата и общината, а сега се опитват да се изкарат света вода ненапита... Еми нали те го избраха тоя "кмет" (горкия, толкова години разбираш ли, все инцидентно е в отпуска като му напече под дупето), защо си мислят че гражданите вярват...
296
2
 
8
 
! Отговори
zaz преди 11 години
А потник като представител на *** кога ще си подаде оставката?
295
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпия Бойко отново се отметна!
294
11
 
1
 
! Отговори
Кирил Йорданов преди 11 години
Аз пак си Го обичам напук на вас, защото Той е Той, а вие кои сте?!
293
3
 
3
 
! Отговори
генерал-лейтенант преди 11 години
Младши сержант Йорданов, три денонощия арест!!
292
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-интересната партия е ГЕРБ, винаги ритуално убиват падналия. Как някой изобщо може да им се доверява?
291
2
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тея крадливи Гербери и от Буда ще се отрекат!
290
2
 
1
 
! Отговори
поправка,до362 преди 11 години
гонение.Явно посочените от теб страни са се усетили и са започнали тази борба,която Човечеството трябва да започне.Още повече,че реално пари в света няма,освен виртуалнив компютрите на световните банкери.Те ,обаче,чрез почти двувековното манипулиране на правителства(когато световна универсална валута е било златото),са успели да наложат едназависимост,срещу която стоят само подкупни правителства и политици..и нищо друго.Връщайки се към своите валути,тези страни може би ще постъпят като Хитлер.
289
2
 
4
 
! Отговори
до 365 преди 11 години
Доколкото съм чел нещо в тази връзка,нещо подобно е направил и Хитлер,като издава новатарайхсмарка,изчистена от зависимостта и от всякакви други валути и банки и я вързва към нем-ската земя,сграден фонд,промишлени предприятия и човешкият потенциал.Така Германия се измъкнала от властта на еврейските световни банкери.Точно поради тази причина те са направили всичко възможно ,да го натикат на войната.За целта са ползвали тяхната пета колона-немските евреи.Това е била и причината за тяхното гонени
288
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва ред на Герб Пловдив
287
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сетила се Мара да се побара, та и работата на Герб така......
286
2
 
8
 
! Отговори
спас турчев преди 11 години
киро,киро ,кирилееееееееееееее
285
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BKP NAPRED-YYYYYYYYYYYYYRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
284
11
 
0
 
! Отговори
koko преди 11 години
ami da ima kmet na gerb kvo vi barka po dobre li e ot dps i bsp
283
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега се очаква от Буда Борисов и *** с които се е заобиколил да се обявят в опозиция на собственото си управление, като забравят, че се "учеха да управляват" последните 4 години. По-големи наглеци от тези *** не е имало в новата ни история! Съд за Борисов, Цветанов, Фидосова и останалите НАГЛИ! Нека някои почтен журналист да публикува "любовните изблици" на Тиквун към многократно пребоядисвалият се в лапач и послушко на всяка власт, а вероятно и изпечен крадец К. Йорднов!
282
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
следващия кмет ще е пак от герб, кво толкова
281
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кмете кмете , а преди два мандата Варна можеше и благодарна да ти бъде . С втория мандат падна в очите на варненци , а с третия и в очите на цяла България.Нищо не можеш да напраиш за да си спасиш "славата" , затова просто си *** с мир . Разсипа Варна и всяко твое изкаване показва клинични симптоми , но за това си има други специалисти . А към *** - вие господа елитни войни , къде остана войнската Ви Чест , а Клетвите да браните Майка България , да защитавате българския народ ?
280
2
 
43
 
! Отговори
И АЗ СЪМ ОТ ТИМ преди 11 години
Е , ЩО БЕ ТАРИКАТИ СИ ОТТЕГЛЯТЕ ДОВЕРИЕТО ОТ ТОЗИ ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ - ТОЙ ЩЕ ВИ ТРЯБВА И ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ! НАЛИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ВИЕ СТЕ ПЪПНО СВЪРЗАНИ С *** И ТЕМ ПОДОБНИ ДЕБЕЛОВРАТИ МАГЬОСНИЦИ ! МАРШ НАВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ,ЗАЕДНО С БОЛНИЯ /вече/ ВАШ КУМИР ,БОКО БЕЗХАБЕРНИЯ !