На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ

АБВ, ДПС и ГЕРБ се опитват да кадруват в БСП, каза Манолова
Обновена: 7 юли 2014 14:05 | 7 юли 2014 10:21,
261
 На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

Драгомир Стойнев е добре образован, от него може да стане добър лидер, но на нас ни трябва биткаджия сега. Това обяви зам.-председателят на НС Мая Манолова пред „Нова телевизия“.

Стойнев и Манолова се оформиха като двама от основните претенденти за председателския пост в БСП, след като Сергей Станишев обяви, че подава оставка в събота.

Още по темата

„Не искам БСП да е натикана в ъгъла както сега“, каза Манолова. Според нея лидерското състезание е добра възможност партията да се събуди, да има повече хъс и на изборите на 5 октомври да бие ГЕРБ. „Затова ни е нужен лидер, който може да води битки“, каза Манолова и допълни, че ако получи доверието на съпартийците си, ще прави точно това.

Зам.-шефката на парламента коментира твърденията, че лидерската битка в БСП е предрешен мач заради решението на Станишев да застане зад Стойнев. „БСП не е феодална партия. Аз в предрешени състезания не участвам, самият факт, че се включвам, значи, че ще го играя докрай честно и в интерес на БСП“, каза още Манолова. Тя допълни, че вече е получила уверение от много социалисти, че ще издигнат нейната кандидатура за лидер на партията.

„Това, че Станишев е за Стойнев, не означава, че е против мен“, каза още Манолова. Тя допълни, че лидерът има право на мнение както всеки редови социалист. „Ако говорим за предрешен избор, пример за това е ГЕРБ, където Борисов сложи Цветанов на заместникпредседателското място“, атакува Манолова опонента.

Кандидатката за лидер призна, че сегашното ръководство е лансирало идеята, че единството на партията може да се запази, ако всички се обединят предварително около една кандидатура. „Но това според мен не е демократичната логика, БСП може да е единна и след като излъчи лидер след състезание на личности“, каза тя.

Манолова отхвърли обвиненията към нея, че е кандидат на Първанов, но не скри, че всички партии се опитват да кадруват в БСП. Не само АБВ, но и ДПС и ГЕРБ се опитват да налагат, да имат свои фаворити за лидер на БСП, предполагам, че активно работят в тази посока“, каза тя.

Кандидат-лидерката на БСП коментира и взаимоотношенията на партията с ДПС. Тя ги разкритикува за това, че отношенията между двете партии не са били разписани публични и това е оставило усещането за тайни договорки и задкулисие.

„БСП си е направила изводите и поуките от поредната си грешка. Никога повече няма да прави коалиционни и други договорености без яснота, публичност и откритост пред хората. Никога повече няма да има подобни партньорства“, каза тя.

Манолова призова всеки от кандидатите за лидер на БСП да каже ясно има ли икономически и други зависимости. „Аз нямам“, обяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: БСПМая Маноловалидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
КомунисТ преди 9 години
Шъ бие? С гол г...з шъ бие! Избори ли предстоят или нещо друго? Да убедиш хората,че си по способен да управляваш или да олюеш опонента? Какви са правилата на играта?
184
0
 
2
 
! Отговори
начо преди 9 години
Ще биете ГЕРБ,когато си видите врата без огледало ,т.е. никога !
183
0
 
8
 
! Отговори
ceko преди 9 години
Излъчване на нагла селска ***, ужасссс ...
182
1
 
6
 
! Отговори
Ботев от Пловдив преди 9 години
Бригада Чавдар без битка управляваше България 45 години.Сега на кифлата и се превиждат бойни полета.Ти ли си биткаджийке кандидат за поста.Бийте си шамари помежду си и отървете народа ни от вас.А гербарастите да си ходят на инструкции в американското посолство.Ученика на Тато ще управлява само себе си,а тези които му вярват са за съжаление.
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми барайте дипломатката тая е за мен на вас оная грозната дебелата от ГЕРБ...фидоошу
180
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая обича секса личи си...
179
0
 
8
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
Ама,че проста *** !
178
1
 
8
 
! Отговори
га гаа гааа преди 9 години
Тез са големи *** - най-голямата им мечта е да бият ГЕРБ !И така вече 12 пъти :))
177
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да водиш битка се иска РАЗУМ, а такъв в БСП НЯМА!Биткаджия-Божееее прибери си вересиите...Мая -ти си срам за нашия край скочубретино!
176
1
 
9
 
! Отговори
jan преди 9 години
Шайката "червени" милионери не иска да изпусне келепира от властта, а баламурниците им ръкопляскат.
175
7
 
2
 
! Отговори
и какво стана преди 9 години
защо мълчите бе герберуги ,къде е тиквочев дето имал най-много евродепутати една искра михайлова от дпс стана председател на евро комисия и то най-важната ,та нали беше калпаво това правителство,а по-долу пишещите такива ги пишете ,че ако не беше жалко щеше да бъде смешно
174
1
 
11
 
! Отговори
ЧЕЗ преди 9 години
да изберем истинския лидер на БСП - БАТ САЛИ -доказан биткаджия,инженер и специaлист по електопреносната мрежа високо и ниско напрежение
173
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе я отивай да береш джанки по Кюстендил
172
1
 
12
 
! Отговори
Майната преди 9 години
Майче, най-много да биеш с твоето барабанче на Бойко двете макарина пожарникарския му инструмен! Ай бегай лягай, кака!
171
1
 
13
 
! Отговори
доволен преди 9 години
Майче неотразима си в преливането от празно в пусто!.Чалгаджийка!
170
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** са история! Плъха избега!
169
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЕЕХ,МАЯ, НАЛИ ОТ 25 ГОДИНИ ИСКАТЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ ЗА ДА ПОМАГАТЕ НА ХОРАТА,НАЛИ ГОДИНИ КАТО СПЕЧЕЛИТЕ,САМО НА СЕБЕ СИ ПОМАГАТЕ. ТО ЗА ВАШАТА ПАРТИЯ ДЪРЖАВАТА САМО ВИ ПРЕЧИ. СЕГА ПЪК ИЗВЕДНЪЖ СЕ ОКАЗА ЧЕ СТЕ В ТАЗИ ПАРТИЯ ЗАРАДИ СТРАХА СИ ОТ БОЙКО. А СТИГА ВЕЧЕ,11 ПЪТИ ВИКАТЕ ЧЕ БИЕТЕ БОЙКО...АМА С ГОЛО ДУ.*** ПО ТОПКИТЕ ГО БИЕТЕ. И КАТО ХИПОПОТАМИТЕ СТЕ,МОЖЕ ДА СТЕ ДО УШИТЕ В КАЛТА АМА ЕЕЕЕЙ ТАКАВА УСТА СТЕ ОТВОРИЛИ. БЕЗСРАМНИЦИ,БЕЗВЕРНИЦИ И ЧИКИБОЙЦИ СТЕ ВИЕ ОТ БСП-ТО. ГОЛА ВОДА.
168
5
 
4
 
! Отговори
Един от преди 9 години
За твоя жалост това е само и единствено ПЪРВАНОВ!!!!За това отивам при него!!!!!
167
1
 
10
 
! Отговори
м'кави преди 9 години
докато има мазни и уядени шкембета с милиони в офшорки. и червени изедници с партиен билетБСП ще бъде по скоро труп
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NA MLADINI DA NE SI SOCIALIST NQMASH SYRCE A NA STARI GODINI DA SI OSHTE SOCIALIST NQMASH MOZYK DOBRE GO E KAZAL CHOVEKYT