Юнкер се разчувства: Благодаря ти, Бойко, благодаря, България!

Проговори и български заради лептата ни към плана "Юнкер"
Обновена: 30 юни 2015 17:07 | 30 юни 2015 15:08, Камелия Цветанова
299
Юнкер се разчувства: Благодаря ти, Бойко, благодаря, България!
Снимка: Reuters, архив

Научих новината за заявката на България за участие в европейския инвестиционен фонд с голяма радост, много е важно за България и за Европа. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел след срещата си с 30 кметове от ГЕРБ, цитиран от БТА.

Още по темата
„Това означава, че България възприема сериозно задачите си по отношение на ЕС. Много съм доволен, сега България може да се възползва от всички предимства на инвестиционния план. Благодаря, Бойко, благодаря, България“, произнесе Юнкер на български език.

"Посланието ми към българските кметове е, че ЕК иска да си сътрудничи с тях възможно най-тясно. Кметовете са най-близо до хората, те са запознати с действителността на място. Обсъдихме какво се случва в действителността. Правителството също е близо до хората в България, но кметовете са по-близо", обобщи той.

По-рано днес комисията съобщи, че България ще участва със 100 милиона евро в проекти, подкрепени от европейския фонд за стратегически инвестиции (т. нар. план "Юнкер).

Българското участие ще бъде осигурено чрез съфинансиране на проекти, одобрени от Българската банка за развитие.

Нашата страна е осмата държава в ЕС, която е съобщила какъв ще бъде нейният принос към фонда, още преди той да е започнал работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: Жан-Клод Юнкерекплана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари