Признание от ляво: БСП не иска да свали ГЕРБ

Антон Кутев: Искаме да покажем слабостите в управлението!
25 яну 2016 14:44, Анисия Иванова
40
Признание от ляво: БСП не иска да свали ГЕРБ
Снимка: Bulgaria On Air

Вотът на недоверие не се прави, за да свали правителството. Целта му е да покаже слабостите в управлението и да извади онези от тях, която са наистина фрапиращи. Това обясни Антон Кутев от БСП лява България пред телевизия Bulgaria ON AIR. По думите му вотът на недоверие не е трябвало да бъде обявен преди Нова година, без да е ясно каква ще е темата му.

Още по темата

"Прекалено рано и несигурно тръгна БСП към този вот на недоверие, защото той беше обявен още преди Нова година, без да бъде ясно каква е темата. Би трябвало да се направи по друг начин. Но оттам нататък вот на недоверие не се прави, за да се свали правителството. Има много редки случаи от стотиците вотове на недоверие, които са довели до това. Той се прави, за да покаже слабостите в управлението и за да извади онези от тях, които наистина са фрапиращи. Това прави и този вот - именно заради това не е за скандалът с ваксините. Това е безспорно", поясни Кутев.

Проблемът в здравеопазването е много по-голям от скандала с ваксините, смята депутатът.

"Проблем е, че един определено десен преход през последните 25 години, от които от едно напълно безплатно здравеопазване - с болници и тежки лечения безплатно за гражданите - стигаме до ситуация в момента, в която тези неща се отменят постепенно, но постоянно", коментира той.

"Целта на този вот е да покажем тежки драми и проблеми в нашето общество в случая в здравеопазването. Над 10 000 пенсионера умират годишно, защото не могат да си платят лекарствата. Те просто нямат пари и не си плащат лекарствата, а статистиката ги отчита като намаляване на продължителността на живота, като естествена смърт, а тя никак не е естествена. Тези хора можеха да живеят 2-3-10 години, ако си пиеха лекарствата", добави Кутев.

Вотът на недоверие не е за сигурността, защото здравеопазването е по-социална тема и касае всички граждани, поясни Кутев. По думите му битовата престъпност е тази, която тормози хората - "напоследък виждаме много убийства и банкови обири".

"Има влошаване. Крадат се два пъти повече коли спрямо година. На 24 януари слушах статистики, според които само 10-15% от домашните кражби се разкриват. Това е абсурдно" - допълни той.

БСП е била и по-силна като опозиция, подчерта Кутев.

"Много хора казват, че няма опозиция и че БСП е слаба опозиция, което може би до известна степен е вярно. Били сме много по-силни като опозиция. Проблем е, че няма никой друг и че БСП през цялото време е неглежирана в ролята си на опозиция. Прекалено много политици се заиграват с това и понякога стигат до договорки, разговори, а понякога и премълчаване. Това е големият проблем на България - тя има нужда от силна опозиция, което означава, че БСП трябва да работи много по-добре. Това означава, че всеки трябва да се позиционира спрямо правителството, а не знам дали е имало разговор между ДПС и Борисов, но твърдото опозиционно поведение е задължително", обясни той.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До старецНе може дядо, не може, меракът и е голям, но не може
24
1
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
А защо пък Радан Кънев да подкрепи Москов? Би било абсурдно ! Напротив ,ясен знак към Москов трябва да има ,че не е част от ДСБ ,вече.
23
1
 
3
 
! Отговори
TPE3BEH преди 8 години
Е много ясно че от БСП не искат да свалят правителството, то и да дойдат после на власт няма да има какво да се краде. Трябва да мине време, държавата да генерира малко приходи, хората да поспестят някой лев и тогава ще им е добре от БСП-то да си покрадат пак.
22
0
 
6
 
! Отговори
лапай е бегай преди 8 години
Ета нали всичките ,който сега са в парламента са от една и съща партия.Как така ще се бламират един друг!
21
1
 
11
 
! Отговори
asd преди 8 години
Забраната за пушене, където се спазва, хич не фалира заведенията, ами са претъпкани с клиенти. Всеки, който излиза от време на време на ресторант го знае. И като бонус няма димна завеса, няма смрад по дрехите и т.н. Заведенията спечелиха от забраната за пушене там. Само мафията може малко да е позагубила оборот от контрабанда.
20
2
 
12
 
! Отговори
Станишев преди 8 години
Ха-ха-хаЩе умра от смях, аз сега си гушкам 20 хил евро на месец в европарламента, а симпатизнатите се чудят какво става с БСП. Голяям смях, направо ще се спукам. ха-ха-ха-ха
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ са комунисти, мутри и клиентелисти. Еднакво удобни са както на другарите от Позитано така и на ченгето от сараите. Как да искат да ги свалят съртанците им?!?!?
18
2
 
12
 
! Отговори
Бръснаря преди 8 години
Абе Кутев, нали искахте да позволите пушенето в кръчмите да имало по-висок оборот. За какво здравеопазване ми говориш, като за пари сте готови и майка си да продадете? Добре поне че си признаваш че сте слаба опозиция, то вие ако бяхте слина, нямаше да сте опозиция.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
същите ла........ри като атакистите еддиния пази другуия - народа заедно ще ви разчекене ей помиярииии
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ние отдавна знаем че от БСП нищо не става
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кутев, имахте възможност и се упражнявахте в МС. Какво променихте вие в здравеопазването? Продължихте по същия път, нарочен още от създаването на НЗОК. С какво вие допринесохте за промяна на порочните практики, превърнали здравеопазването в БГ в упражнение за чиновници? Защо докторите продължавате да ги третирате като търговци? И не са само ГЕРБ. Всичките в НС сте за *** (и пак ще ви е малко). Трябва да ви оправяме като в японско порно
14
4
 
0
 
! Отговори
факт преди 8 години
Шашмалогията е напълно ясна .Въпросът е да се очерни ДСБ,защото сега Радан ще трябва да подкрепи Москов ,макар последния изобщо да не заслужава даже поглед в ДСБ.Москов предаде не само партията,а принципите на честност и прозрачност и се оплете в глупостите на търговия с живота на деца .
13
0
 
7
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
БСП лява българия? Значи сигурно трябва да има и БСП дясна българия.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не иска или на може?
11
2
 
11
 
! Отговори
сд преди 8 години
Този не е ли в папка дело за архив? Даже от БСП разбраха че не става и го изритаха, а сега пак се изказва!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 12 Е няма как по-точно да се каже!
9
5
 
17
 
! Отговори
кутка преди 8 години
А пък ние си мислехме, че ще зарежете тлъстия си бизнес и ще се захванете най-после да докажете,че наистина сте лява и социална партия! После не се чудете защо привържениците ви се топят като пролетен сняг. Доказахте,че именно вие ни натресохте тази криминална клика и я оставихте да ни довърши!
8
1
 
23
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Ще си кажете накрая колкко се обичате! Ние това обаче много добре го знаем! Пределно ни е ясно,че всичките сте от едно котило!
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гербери и бесепари-сите от едно комунистическо котило-БКП. Само лустрацията можеше да ги измете завинаги.
6
4
 
15
 
! Отговори
хохо преди 8 години
Капутев,можете да си свалите най-много гащите ,но не и да свалите ГЕРБ от власт -нали така ?