Ангелкова брои пилците (туристите), но не наесен

Повече хора ще дойдат от Израел, Унгария, Белгия, Словакия...
68
Ангелкова брои пилците (туристите), но не наесен
Снимка: архив, Булфото

15% повече туристи от Израел, 10% повече от Унгария, Холандия и Швейцария, 40% от Белгия, 20% от Словакия. На това се надява министърът на туризма Николина Ангелкова през това лято, макар че "пилците се броят на есен".

Подчинените й са работили много активно, за да убедят отново руснаците, че сме атрактивна дестинация за тях и се надяват сега да берат плодовете от услията си като докарат с 30% повече руснаци на Черноморието.

Чуждите туристи, които са посетили страната ни през април, когато все още активният сезон в морските ни курорти не е започнал, са с 25% повече в сравнение с миналия, отчете тя.

40 на сто от тях са дошли в България на почивка или екскурзия, което според министъра на туризма е доста обнадеждаващо за летния сезон.

От отговора й на въпрос на депутат става ясно, че подчинените й са хвърлили доста труд, а държавата пари, за да популяризират страната ни като атрактивна туристическа дестинация по света.

От началото на година България се е представила на над 20 туристически изложения в Русия, Германия, Холандия, Австрия, Украйна, Финландия, Испания, Турция, Словакия, Индия, Израел, Италия, Чехия, Беларус, Франция, Унгария, Румъния.

На руснаците е обърнато обаче особено внимание, защото освен панаирите, министерството е открило кол център специално за тях, а и е организирало шест целеви тура за руски журналисти, които да представят възможностите за морски, зимен, спа туризъм у нас.

Според Ангелкова усилията са дали резултат, защото само от 1 май до 16 юни посолството ни в Москва е издало с 30% повече визи в сравнение с миналата година.

Средно на ден се издават по 4 000 визи, а само в Москва през май консулството е издало с 27% повече визи.

Интересът на украинците също е голям. В Украйна са издадени 42 хиляди визи, което е с 10 000 повече в сравнение с май 2015 г. Така че се очаква ръст от 10% на украинските туристи през това лято.

Николина Ангелкова се надява да се удвои  и броя на германците, които ще изберат нашите курорти за лятната си почивка, защото заявените полети от Германия за летищата в Бургас и Варна е с 42% повече в сравнение с миналата година.

Чака и повече британци и французи на база на заявените полети до морските ни летища - с 14% повече от Англия, със 72 на сто повече от Франция, с 60% повече от Полша, с 30 на сто от Чехия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Mafiq преди 7 години
Защо летищните такси за Варна и Бургас са най- мафиотските в целия свят? Въпрос към БОЙКО???
49
1
 
3
 
! Отговори
селтик преди 7 години
калинке` малинке` фръкни`- донеси ми щастие хахахахахахав *** може да стене всеки връзкар, но не и всеки качествен х също. избират х през кол и важе само връзкари. ДЪРЖАВА НА ВРЪЗКАРИТЕ...БЕДНА ви е фантазията, ако знаете колко качествени млади хора от големите градове, завършили елитни гимназии, елитни университети, а работят знаете ли къде? _ в строителството... ръцете им целите в кръв......излишно е. те си го знаят...ама парата...........??????????? без коментар
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
родните мутрокапиталисти и политици вместо да презастрояват кафявоморието с грозни хотели и да правят заменки на ливади в павликени за места по бетономорието на първа линия можеха да построят някакви предприятия да печелят и те и да има препитание за хората и реална икономика но нямат умствения капацитет за това.
47
2
 
3
 
! Отговори
АлексСпб преди 7 години
До АнонименАз не искам, сам ще се оправя. Просто чух през февруари думите министърка ви ...и ми стана любопитно, дали ще има някакви реални действия. Ако "родните бизнесмени" не дават част от печалбата на държавата, то вие сте прав - всеки да си оправя сам, бизнеса отделно, държавата отделно. Лошото е, че тази ситуация е патова - ще страдат и държава и бизнеса. Имате хубава страна, хубава природа- ако държавата наистина държеше на туризъм - би могло да се направи.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АлексСпбАбе ти не искаш ли направо държавата , от нашите данъци , да плаща чартърните полети на руснаците, за да има повече печалба за горките ни родни бизнесмени? Ай си*тир, който си има бизнес, откраднал си е парче земя, цял хотел или цял комплекс, да си води грижата на бизнеса, той да не би да си дава печалбите на държавата, че ще иска от държавата помощи и субсидии?
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски туристи обичат ол инклузив - нареждат са около масите и си препълват чиниите колкото може, после изяждат колкото могат и хвърлят останалото. В резултат хотелите трябва да предлагат по-големи количества храна, което означава повече разходи, което пък означава, че ще предлагат по-ниско качествена храна, за да си намалят разходите. Е, не желая да има такива туристи, които са една от причините услугите да са нискокачествени при нас. Така, че с руски туристи не е ок.
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, не се лъжете по приказките на нашите политици. Дори и да няма туристи, г-жата пак ще ни убеждава колко много туристи има и колко е хубаво при нас. Същото е и при министърката на вътрешните работи - значително са намалели престъпленията, няма опасност от терористични актове, ала бала. Те се опитват да създават представа у хората, че институциите работят. Само че хората не са глупави и виждат, че не е така. Престъпленията не са намалели, а просто хората не ги докладват. и туризма е трагедия
43
2
 
2
 
! Отговори
АлексСпб преди 7 години
До СТИГА ЛЪЖИ !!!"ЩЯЛО ДА ИМА 30-40 % РЪСТ НА РУСКИТЕ ТУРИСТИ.."То само с думи не става... от февруари искаха да увеличат брой на чартъри до Бургас и Варна, виза да става 10 евро итн, обаче все е същото - чартър например от Петербург до Испания е по-евтин и по-удобен, испанска виза също и тн.
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз софиянец, който има пари за лятна почивка и няма собствен апартамент на българското море, да ходи на нашето море , вече не познавам нито един.Тези,които нямат пари за Гърция, ходят на планина, но вече нито един мой познат не гори от нетърпение да даде няколко хилядарки за една седмица, да се къпе в канализация, да не може да спи от чалга, да яде и да пие б**луци, да изкара почивката в тоалетната и отгоре на това да се чувства като по-долен от разни пияни тинейджъри, платили по-малко от него
41
9
 
7
 
! Отговори
турист преди 7 години
Тази жена се е объркала. Жерва на политизираната образователна система. България трябва да се рекламира по света. Руснаците са доста далеч от цивилизацията. Просто не си струва труда. Всъщност руснаците свалят качеството на курортите. Те са вредни за България. Вижти даже българите обърнаха поглед към чужбина.
40
1
 
12
 
! Отговори
СТИГА ЛЪЖИ !!! преди 7 години
...И КОГА ЩЕ ДОЙДАТ ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ ??? ДЕКЕМВРИ ЛИ ??? ЩЯЛО ДА ИМА 30-40 % РЪСТ НА РУСКИТЕ ТУРИСТИ....МЕРСИ ВИДЯХМЕ ГИ РУСКИТЕ ТУРИСТИ...ХАЙДЕ МОЛЯВИ СЕ СТИГА СТЪКМИСТИКА В ТОВА МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА, ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ....
39
7
 
8
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Гледам форума се наблюдава зорко от Mypзилкитe. Аз лично се чуствам чудесно без руски туристи. Нещо не ме впечатляват.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кон бе Кон!
37
7
 
6
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Руските туристи са кофти. Имаше случай в Италия който изуми обществото: Млада рускиня с възрастен мъж. При завършването на почивката, рускинята докладва че мъжът е починал от сърдечен удар. Оказва се че това е така, но преди три дни. Рускинята докладва три дни по-късно за да не си развали почивката . . .
36
11
 
5
 
! Отговори
1925 преди 7 години
Руските туристи се бяха запътили към Турция и Българския туризъм се изправи на крака. Сега като се върнат руснаците - най-много да затихне отново. Нека си ходят в Турция. Руснака е един завислив и потаен брат с който е по-добре да си нямаме работа.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не на чалгата и на бг морето :)
34
1
 
15
 
! Отговори
сияйна преди 7 години
е нали руснаци щяха да идват с вагони? а после опищяхме света за няколко рокера.истината че на тази *** освен пияни бледоики инцести от най-долните слоеве на *** си няма кой да дойде.
33
2
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Сега ми светна защо президентчето, военния и външният министър така нападат Русия. Ами разчитат да докарат руски туристи на танк.
32
0
 
8
 
! Отговори
35 преди 7 години
Морски, Точно в това ви е проблема. Мислите си, че българите са *** и без пари. Е, имам новина за теб. Всички, които познавам почиват в чужбина и оставят там по няколко хиляди евро. Тези пари можеха да отиват във вашите джобове, ама...
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма натегачка. Ама е така всички около пожарникаря се радват и учат цифри