МРРБ: Без европари по проекта на община Силистра

Строителните дейности бяха свързани с изсичане на дървета
4
МРРБ: Без европари по проекта на община Силистра
Снимка: Facebook/Да спасим чинарите на Силистра

Министерството на регионалното развитие и благоустройството няма да подкрепи проекта за реконструкция и рехабилитация на ул. "Симеон Велики" и площад "Албена" в Силистра.

Това е становището на министерството във връзка с разпоредената от премиера Бойко Борисов проверка на обекта от страна на министър Лиляна Павлова. Премиерът поиска гаранции, че при строителните дейности няма да бъдат засегнати здрави чинари, след като беше обявено, че проектът предвижда изсичане на десетки дървета.

Още по темата

От МРРБ съобщиха, че заданието няма да получи финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

По проектното предложение няма да се допуснат никакви дейности, преди МРРБ да получи уверение, че община Силистра е извършила пълна проверка относно подготовката и изпълнението на инвестиционния проект в частта, в която се предвижда изсичането на здрави дървета, при спазване на разпоредбите на Закона за устройство на територията.

При актуализацията на проектната част община Силистра следва да отчете мнението на гражданското общество, включително и на експерти по ландшафтна архитектура и на други специалисти в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: МРРБСилистра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десетки дървета? Това било природата на България? С една дума - екопростотии!
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Премиерът поиска гаранции, че при строителните дейности няма да бъдат засегнати здрави чинари, след като беше обявено, че проектът предвижда изсичане на десетки дървета."Прав е Бойко. Не трябва да разрушаваме природата на държавата ни.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гробарско театро за пред смотания материал.