Борисов с "ало, ало" до Меркел и помощта от ЕС идва

Ще се ориентираме до септември за кандидат президент, заяви той
30 юли 2016 13:04, Александър Попов
91
Борисов с "ало, ало" до Меркел и помощта от ЕС идва
Снимка: Министерски съвет

"В момента имаме 4000 санирани блока, 100% държавна помощ е това. В другите държави хората или общините участват с някакъв процент във финансирането", заяви премиерът Борисов, който днес посети Велико Търново за откриването Регионалната система за управление на отпадъците в регион Велико Търново.

На откриването присъстваха кметовете на 6-те общини, към които министър-председателят Бойко Борисов се обърна лично: „Искам да ви честитя. Бил съм кмет и знам какво е да ти правят криза с боклука“. Премиерът подчерта, че с изграждането на такива съоръжения се инвестира в най-важното – здравето на нацията.

Министър-председателят посочи, че за  този месец са събрани с около 200 млн. лв. повече спрямо предходния юли допълнително в бюджета от борбата с контрабандата.

"Ако не разклатим държавата по някакъв начин, по 1 млрд. на година ще отива за хората под формата на саниране",  допълни Борисов. 

Премиерът още веднъж посочи и мерките, които се предприемат във връзка със сигурността.

"Процесите, които текат в света, не ме правят изобщо оптимист. Сега събираме горчивите плодове на безумната външна политика, която се водеше години наред в световен мащаб", заяви министър-председателят. Той посочи, че засега няма пряка заплаха за страната ни, защото се полагат огромни усилия, но отбеляза, че всеки ден ситуацията се усложнява.

"Поисках допълнителна подкрепа от Европейския съюз - хора, техника. След разговора ми с канцлера Меркел почти всички ми се обадиха, че имат задача бързо на България да се окаже помощ. Тази седмица ми бе потвърдено, че ще получим 6 млн. евро финансова помощ от ЕК“, съобщи Бойко Борисов.

По думите му това е наложително, заради защитата на границата.

"Обясних, че бюджетът ми изнемогва. От една страна правя съоръжение на границата, от друга всеки ден командировъчни за армия и полиция, отделно гуми, акумулатори, машини - неща, които хората дори не ги виждат", добави премиерът.

Министър-председателят заяви, че към момента отношенията със съседните държави са добри. Той заяви, че в понеделник му предстоят разговори с гръцкия премиер Алексис Ципрас, който ще бъде в София с целия си кабинет за съвместно заседание на двете правителства.

Относно предстоящите президентски избори министър-председателят Бойко Борисов коментира, че ще обяви кандидатурата за президент през септември месец.

"Дотогава искам да се ориентирам и да  намерим най-подходящия човек. С всички качества, който ще се справи с всичко. Изключително важно е това, предвид новите критични условия, пред които е изправен светът, защото президентът е и върховен главнокомандващ", подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига лъжи Тиква.Не ни прави на балами.Вече никой не ти вярва комунист от запаса.
58
1
 
7
 
! Отговори
Политиците лъжат ! преди 7 години
Искаме списък на всички 4 000 блока !! . Този "търчи лъже" да престане да заблуждава хората. Може би всеки блок с 5 входа го смята за 5 блока.Искаме списък с адресите на всички 4 000 санирани блока !!Проверката е виша форма на доверие. Да не стане накрая така ми беше съобщено и аз така ви казах. "Който лъже и дава невярна информация ще го накажем да му се стопи ланския сняг !"
57
1
 
10
 
! Отговори
wer преди 7 години
Прости сметки показват, че "помоща" е по-малко от два лева на всеки българин, т.е. не само за по чаша, а за по едно шише студена вода! Жива подигравка.Политиците на някаи по-южни държави скубят с милиарди, но те са политици.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"отделно гуми, акумулатори, машини - неща, които хората дори не ги виждат", добави премиерът." Я пак ???? Този в прав текст ли си казва, че парите за гуми и други консумативи се крадат???
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 62Когато ти си напишеш името...
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То заедно с помощта идват и мигрантите.
53
2
 
11
 
! Отговори
toto преди 7 години
кой ти направи кризата с *** бе, Борисов???
52
3
 
20
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Най-вероятно, когато пожарникарят се обадил на баба Ангела по телефона, за да и иска пари, тя го е взела за поредния телефонен измамник.
51
3
 
19
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Роската да не е болен? Още не се е изказал по въпроса!
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нули пресечени сте. Ум не ми го побира какви са тия, които ви вярват.
49
2
 
15
 
! Отговори
Семантичен анализ преди 7 години
Такааа.... да напрамвим семантичен анализ на казаното.1. По-обтекаемо не може и да бъде. Зад такава обтекаемост не се крие истина.2. Ще ми дават кандидатура за президент септември. Че как ще разберем ние гласувачите, кой е в действителност този кандидат? И да е людоед, нямаме време да го разберем септември!3. Той поискал помощ от ЕС "хора, техника". Те му дават 6 млн. Е "финансова помощ"??? Що значи туй? Значи дават му пари да издържа още 10 000 емигранти в Бг-то, а не да ги спира!
48
4
 
20
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Това е талант, това не се учи ,с това човек се ражда...говоря за лъженето...на едро...
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя ако искаше щеше да ти даде бе Бойко още преди време.Вече е късно
46
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сега събираме горчивите плодове на безумната външна политика, която се водеше години наред в световен мащаб"Браво Бойко и аз това казвам, обаче аз го казвам от години, а ти днес, когато берем плодовете. До сега подкрепяхте безусловно безумната политика на съюзниците и твоето и предходните правителства. Сега чакаш Меркел да ни защити - няма да стане.Подари Роско за шут на Путин и моли той да ни защити.
45
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Хубаво,но след помощта да не ни пратят мигранти,като допълнение.Защо ли имам чувството,че Меркел ще ни изиграе ?
44
3
 
28
 
! Отговори
До 56 преди 7 години
Защото нищо не е събрал от контрабанда. Да сте чули за хванат и осъден контрабандист? По-високите приходи са, ако въобще ги има, от вдигането на акциза и разните данъци. И за малките деца е ясно, че когато повишаваш акциз и данъци парите в хазната са повече. Но тези кредити които постоянно се теглят ме карат да мисля, че в държавата няма пари. Гръмките думи за излишъци, събрани милд. от контрабанда и тем подобни са фантазии. Рано или късно ще им лъсне голото д..
43
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харизмата на Борисов и герб отдавна се изчерпа. На хората им писна от този необразован с нула интелект човек. Прави впечатление, че и неговите хора, като Павлова например, започнаха да се държат просташки и нагло. В конкретния случай имам предвид изказа, който меко казано е вулгарен и говори за липса на образование и интелект. Този човек вече 6 години не прави нищо за хората, само заеми се теглят, вдигат се цени и данъци. Как позволяваме това? Или и ние сме прости като него?
42
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Тази седмица ми бе потвърдено, че ще получим 6 млн. евро финансова помощ от ЕК, съобщи Бойко Борисов.''---------------------------------------И защо са толкова важни тези 6 милиона, след като всеки ден се хвалиш колко милиарда си събрал от контрабанда!!!!!
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз си мислех, че за да получиш нещо от ЕС, трябва да се обадиш на Юнкер, Туск, Шулц... То се оказа, че Брюксел се управлява от баба Мер!
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4000 блока???? Тоя сънува ли или просто си лъже!