Борисов: Българинът вече се видя с пари!

Дойдат ли празници, виждате какво става. Магистралите отесняха!
Обновена: 4 сеп 2016 14:43 | 4 сеп 2016 14:42, Елка Василева
614
 Борисов: Българинът вече се видя с пари!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

80 000 души са преминали само вчера през ГКПП Кулата в посока Гърция. Това заяви пред журналисти във Варна министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите му това се дължи на нарасналите доходи на хората.

"Българинът обича да пътува. Видя се с пари вече. Икономическият ръст си дава отражение. Депозитите в банките растат. Дойдат ли празници, виждате какво става. Магистралите отесняха. Това са фактите. Откъде са тези задръствания, от скъпия бензин или от ниските доходи? Дойде ли празник, всичко е на почивка, и то всеки път, не само лятото", каза още министър-председателят.

По отношение на строителството на автомагистрала "Хемус" Бойко Борисов коментира, че никога не е имало проект за тази магистрала. "Проектираме в момента строителството до Търговище и от Ябланица в посока Варна. Новото трасе в момента се чертае, никога не е имало проект за „Хемус”, сега се проектира, проверяват се почвите, къде може да се строи, откъде да мине магистралата", каза Борисов.

По думите му Бургас - Варна ще струва около 380 милиона лева "да се направи магистралата и да върже пръстенът Марица - Струма - Тракия – Варна. За Варна щеше да е добре, но за Северна България щеше да е смърт. Затова ние решихме да проектираме и строим "Хемус". Скъпа ще е, старото трасе не може да се ползва, защото минава през селата", посочи още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


614
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
1
 
1
 
! Отговори
Деков преди 7 години
*** заключения,гледани от ъгъла на един отдавнашен милиардер.Хората от третата възраст, работили по 40-45-ет години на държавата,80 % от тях се гърчат в края на всеки месец,когато трябва да се поберат в пенсиите си от 190-200-лв.
456
1
 
0
 
! Отговори
Kultfib преди 7 години
Tova sa sigur vse bg bankeri, bg zastrahovateli, bg bankovi slujiteli i tehnite verni paziteli i ohraniteli, otivat da si pooplaknat evrata, te sa s nai-goliama pechalba tasi godina, stom premiera e spechelil 4 miliarda izlishak ....:-):-):-):-)to mnogo bg banki, mnogo bg zastrahovateli (zdravnata kasa ss hvali s 2 miliarda za invalidige daje) mnogo klonove, mnogo slujiteli, mnogo izlishak, Borisov...:-):-):-):-)I biagat na komshiisko slanchevo parno otoplenie da se greiat...:-):-):-):-)
455
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пак го изберете този гений , този титан на мисълта
454
3
 
18
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Брей, аз съм бил богат без да знам. Ц, ц,ц. Бъркам в единия джоб нищо, бъркам в другия - опа има нещо, но не е пари.
453
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TIY S PARITE SA OT ADMINISTRAZIYATA I BURSAT DA GI POHARCHAT. LEKITE I BURSI PARI TAKA SE HARCHAT.
452
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Abe ALAHUNKO Sofia nee Balgaria bre !?
451
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ami severoistochna Bilgariya ni magistrali ni pochivki ni zadristvaniya zabraveni sme ot boga
450
2
 
15
 
! Отговори
Свидетел преди 7 години
Основната причина да има задръствания конкретно по АМ Хемус са идиотските ремонти, започващи още от Ботевградско и Вл. Вазов. В петък към 20 часа се придвижах повече от час между първите 2 тунела на Витиня. Пълно с тирове и пълен кошмар. Тиквун отново кърти.....
449
1
 
4
 
! Отговори
Oy преди 7 години
Като искате да сме на първо място в Европа създавайте производства, те работете, намерете малко нефт нещо движете... като нямате акъл няма как и да сме богати. За нашия акъл сме си добре.
448
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес 5 съм на Халкидики и нашенките коли са. навред .Има ли пари ами разбира се че има.
447
2
 
6
 
! Отговори
Da be da преди 7 години
Kadesa drugite 10000 komentara?
446
3
 
20
 
! Отговори
x преди 7 години
Помните ли какво каза Бойко преди да се срещне с емигрантите в Лондон(където го направиха на 2 стотинки),обърна се към работодателските организации ,начело с Кирчо гела и каза НЕ СВАЛЯЙТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО,като имаме премиер който се съобразява с олигарсите така ще бъде.На бас че няма да повишат минималните осигурителни прагове,за да не раздразни олигарсите,и така догодина пак ръст на икономиката ,но не и на заплатите,и пак ще се укриват осигуровки от работодателите.
445
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ясно, че си говори и извлича политически дивиденти, ноо в случая е много прав - народа има пари. Пред блоковете е пълно с коли, няма къде да се паркира, улиците задръстени, а градския транспорт е празен. Това че статистически получаваме малко, нищо не означава - на всички е ясно, че в БГ е само сива икономика - колко народ се осигурява на МРЗ а получава значително повече?НЕ СА БЕДНИ БЪЛГАРИТЕ, МРЪНКАЧИ СА !
444
2
 
19
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
*** не искам да го кажа но дипломатично няма да разбереш какво мисли българина за тебе (тоест аз и другите които нямаме телевизии вестници и журналисти)
443
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко чужденци отиват в Гърция на почивка от цяла Европа с коли.***.
442
3
 
23
 
! Отговори
Grt преди 7 години
Bah ti nahalniya ***
441
1
 
31
 
! Отговори
88 преди 7 години
БОЙКО СТРОИ МАГИСТРАЛА ДО СИМИТЛИ...............
440
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много си далеч от реалността Борисов и понеже не можа да влезеш в кожата на обикновеният българин ,който е 80 % от българите трябва да си отидеш ! Разсъждаваш точно от гледната точка на големите далавераджии в България ,които съсипаха страната ни ,ограбвайки ни и хляба от масата. Не можа да осъзнаеш ,че този малък процент е същият който е по барчетата,същият със скъпите коли ,същият койта за всеки празник ходи до Гърция , едни и същи сте и преди 90 година и сега ! а българинът е беззъб ,болен ум
439
4
 
15
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Защо винаги трябва да има толкова негативизъм и винаги трябва да плюем по нещо или някой?Пише че за вчера 80000 души са преминали границата с Гърция но вероятно има и такива които са отишли на почивка някъде в България а също така и такива които са пътували със самолет и защо трябва всичките близо седем милиона да пътуват на някъде за празниците?А че Б.Б. прави често необмислени изказвания съм съгласен.
438
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ББ ореже държавната администрация, която е раздута до макс и на хранилките са щерките и жените на "нашите" хора, които иначе за нищо не стават, ще останат доста излишни пари в бюджета. Така ще има и за лекари, и за учители, и за реално работещите държавни служители, от които има нужда. Броят на колите няма да намалее, защото споменатите кифли си имат крадливи родители, които са ги осигурили и ще им осигурят и внуците, но нашият стандарт ще се вдигне