Думата имат младите – двигател на промяната към по-добро

Плевнелиев пое ангажимент мнението им да стигне до институциите
19
Думата имат младите – двигател на промяната към по-добро
Снимка: БТА

Според президента Росен Плевнелиев младите хора трябва да имат думата и винаги ще бъдат причина и двигател на всяка промяна към по-добро в страната.

Държавният глава откри петото издание на инициативата "Младежка визия за развитие на България".

Форумът започна с минута мълчание в Деня на национален траур и апел за помощ, солидарност и състрадание към пострадалите в село Хитрино, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В инициативата на Росен Плевнелиев участват над 120 младежи с висок успех от висши училища в цялата страна. Подготовката на младежките съвети и на дискусиите в тях се провежда през последните няколко месеца, а домакин на инициативата за 2016 г. е Техническият университет в София.

Младежките съвети, ръководени от секретарите и съветниците на президента, обсъждат актуални теми от дневния ред на страната: правни въпроси и вътрешна политика, иновации, енергийни въпроси, наука и образование, външна политика и отбрана, социални политики и пазар на труда.

Президентът, от своя страна, пое ангажимент мнението и посланията на участниците да бъдат чути и да станат част от работата на българските институции.

Държавният глава изрази надежда в рамките на следващия президентски мандат инициативата да намери приемственост, за да бъде продължена и надградена като добра традиция за включване на активните и образовани младежи в процеса за взимане на решения за страната.

Темата на изданието на тазгодишната "Младежка визия за развитие на България" е "Приоритетите - резултати и посока" и дава възможност на възпитаниците на българските университети да споделят с президента своя поглед върху новите реалности и предизвикателства в страната, в условията на усложнена вътрешнополитическа и международна среда.

На откриването на инициативата държавният глава отново насърчи българските младежи да изразяват своята гражданска позиция.

"Вие сте креативни и необременени. Имате и мотивация, и идеи за бъдещето. Споделете ги с нас!", призова Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 7 години
Да се уточни това ПО-ДОБРО за кой се отнася! Пак ли неизвестно за КОЙ?
11
2
 
6
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Плевела що не ги светне за офшорките има на какво да ги научи или това е информация само за свои хора.
10
5
 
10
 
! Отговори
да не е болен? преди 7 години
Роската да не е болен? Не изръси никаква мърсотия против Русия!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нашата фирма в провинцията не далеч от кирливата столица идваха именно софийски мишки да разправят, как щели да ни затворят, как документите не ни били изрядни, при положение, че всичко сме си спазили, и че всичко си ни беше наред, като ги попитахме защо ще ни затворят и какво не ни е наред, те дори не можаха да обяснят, увъртаха някакви локуми, очевидно искаха рекет, казаха, че пак ще минат, нямаше ги цяла година, нашите скоро ще се пенсионират, а аз мисля да отивам на запад, всички заминаха
8
3
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
В България много може да се направи защото малко е направено. Но трябва и много нещо да се промени. Например трябва да се ограничи възможността на управляващите да рекетират бизнеса. Когато у нас някой създаде фирма, преди да е спечелил и един лев един след друг се изреждат при него общински и държавни служби да му искат пари - ХЕИ, Енергоснабдяване, местни данъчни служители и кой ли още не. Но от Плевнелиев студентите това няма да го чуят. Дай му да приказва за евроатлантически ценности.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А това, че ще се даде глас на младите младите колко пъти са го слушали, е, вече 27 години все едни и същи крадливи милиционери и родата им управляват парите на данъкоплатците в тяхна полза :D Затова и младите не си губят времето вече да се борят с това, направо стягат багажа и изчезват, да не говорим, че вече на повечето половината им приятели и познати са на запад.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се опитат да правят нещо смислено докато са м/у 20 и 30, и като видят че нищо не става от тая държава и държавният орган се махат на запад. Вижте статистиките.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ НЕ РАЗБИРАТ ТОВА КОЕТО ЧЕТАТ . ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ.
4
4
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Най-лесно се манипулират студентите. Трябва само да им се каже това, което искат да чуят - че те са наясно с всичко и знаят кое как трябва да се промени, и докато се усетят че ги използват, някой и друг пишман реформатор вече е станал министър.
3
5
 
27
 
! Отговори
Браун преди 7 години
Младите, които имаха възможност да променят нещата голяма част стегнаха куфарите отдавна и отидоха там където ще ги ценят и ще се развиват.Тези, които останаха са пълни некадърници, некомпетентни и назначени по линията на шуробаджанащината, плъзнаха навсякъде в администрацията. Млад човек с качества, съвест и морал е подиграван и неоценяван в тази скапана държава. А подрастващото поколение е деградирало и не знае къде се намира. В тази страна всичко вече е обречено, никога няма оправия.
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този циpей в качеството си на какъв поема ангажименти за каквото и да било?
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А младите щракат с пръсти по чалготеките и мятат салефетки. По-кадрните са се махнали вече или планират в най-скоро време да го направят.