Правителство с премиер Борисов? Само след нови избори

Няма страх от служебно правителство на Радев, смята Владислав Горанов
17 дек 2016 10:00, Красимир Ангелов
85
Правителство с премиер Борисов? Само след нови избори
Снимка: БТА

Правителство с премиер Бойко Борисов ще има само след нови избори, заяви министърът на финансите в оставка Владислав Горанов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
Горанов посочи, че "няма логика лидерът на най-голямата партия да прави правителство с друг мандат".

По думите на финансовия министър в оставка премиерът Бойко Борисов допуска възможността за създаване на правителство в рамките на това Народно събрание с някои от сегашните министри на ГЕРБ. Той обаче бе категоричен, че е прибързано да се говори за страх от служебно правителство на новоизбрания президент Румен Радев.

На въпрос дали някои от министрите на ГЕРБ биха останали в нов кабинет, Горанов отговори: "Те са коректни колегите. Общо взето се съобразяват с мнението на премиера. Някои от тях, ако решат, могат да останат".

Самият финансов министър обаче е категоричен, че няма да влиза в правителство с мандата на Реформаторския блок. И за разлика от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който прогнозира над 20% вероятност за нов кабинет в рамките на това НС, Горанов  определи шансовете като 0%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Бойко оглави правителство на РБ, значи ме е предал - предал е ГЕРБ! Лидер на заем не де дава!
57
0
 
10
 
! Отговори
До плюещия преди 7 години
Кой по напред да заплюем-Караянчева,Атанасова,Дукова и още и още *** ,алчни кариеристи и некадърници.Дано дойде ден да отговарят за делата си!
56
1
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Гладна кокошка просо сънува гербавите са поели по пътя на НДСВ . Някой още спомня ли си за тЕх и оня дето ни разправяше ,че чипа не ни бил в ред та и тиквата нали не харесва маТряла хайде тогава да се урива на село на никой няма да липсва.
55
1
 
18
 
! Отговори
ахахаха преди 7 години
Горанчо, пътници сте всички гробари, барабар с вожда ви - Банкянския бивол. Как пък не го разбрахте това просто нещо? Или сте още по-прости отколкото предполагаме?
54
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stiga be komunjagi drugari ot gerb boiko schte se gotvi sa president dled 5 g. Do togava schte.u4i angliiski i schte se ojeni 4oveko i bg 6te zafne no s dr minis. Na finansii i mvr
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да, да ама НЕ!
52
0
 
15
 
! Отговори
Събота е. преди 7 години
Може ли тези мутри да не ги пускате в почивните дни!?
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Владко, това партийното решение до 17,30часа ли е ? После, ще има друго, а утре след 8,30ч.трето.
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как викаше Баце - "Магаре да вържа, щом е от ГЕРБ хората ще гласуват за него".После предизборно се обръщаше към Цачева с "майко на нацията"Абе не е ли време мутро-пожарникарчето да навлезе в реалността, или защо не в затвора?
49
1
 
14
 
! Отговори
Забрана на партиите преди 7 години
На всички парламентарни тунеядни партии трябва да се забрани да участват в избори. Това е решението. Иначе пак ще се наместят на власт. Забрана на сегашните партии. Това е спасението.
48
0
 
16
 
! Отговори
Нелегитимно преди 7 години
Каквото и да е било правителство, резултат на нежелаещите да спрат да крадат партии е нелегитимно. Не може да му придаде легитимност указ на един вече нелегитимен президент. Просто ни дразнят, за да предизвикат граждански стълкновения. Вече това НС прие да подслушват всекиго. Това е първата стъпка. После ще ни предизвикат да излезем на улицата, защото никой не може да поняся вече всички тези политици. Те и техните правителства са нелегитимни. Те извършват пълзящ държавен преврат.
47
0
 
14
 
! Отговори
Агент Тимур преди 7 години
Никога вече политически сатрапи като Цвета Караянчева и Гроздан Колев от Кърджали!Проклети да са!
46
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СКРИТИ ВОПЛИ НА НЕЩАСТЕН СТРАННИК . УВАЖАЕМИЯТ , ОТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД , ГОСПОДИН БОРИСОВ ПРИКЛЮЧИ С ПОЛИТИЧЕСКАТА СИ КАРИЕРА . СПРАВКА , СЪЩО УВАЖАЕМИЯТ БИВШ ПРЕМИЕР , ИВАН КОСТОВ .
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До грзна,дебела,простаЗначи бройката на потенциални избиратели пада още повече. Макар че не отговаряте на последното, щом не го харесвате не сте проста :)
44
0
 
10
 
! Отговори
грзна,дебела,проста преди 7 години
До Анонимен 55стара мома съми НИКОГА не съм гласувала за бойко борисов,герб ,нито пък съм го харесвала него ,като мъж.
43
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Привържениците на ГЕРБ от самото начало нямаха никаква идейна основа, просто жажда за власт и крадене. След няколко неуспешни опита в управление на държавата, останаха само фенките на Бойко - грозни, прости, дебели стари моми. Ако на това разчита, на следващите избори може да си направи КББ (Kлуб на Баби-Бойковистки).
42
2
 
27
 
! Отговори
Да е ясно! преди 7 години
Ако на някого не е ясно, да поясня. Народът не иска правителство с премиер БорисовНародът не иска смесено правителство със сините - светло и тъмно крадци плиъ енергийните крадци от ПФ с премиер Борисов.Народът не иска правителство на нито една от сегашните партии със или без премиер БорисовИзобщо не искаме да ни управлява (т.е. краде, лъже, *** и унищожава) никой от настоящите партийци!!! НИКОЙ!!!
41
18
 
3
 
! Отговори
u4en do 15 преди 7 години
Избори - ГЕРБ-1-ви - ББ мин.предс....и така вече 11год.....и така до 3000 год. - набиите си го в празните кратуни !
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевСороЦоидите може да работят и денонощно, но това е добре платено и те знаят защо го правят.
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите този път ще останат в историята като най-безмозъчното племе някога живяло на тази планета, но може би и в Галактиката. Българите, ако за трети път изберат човек, който не може да изкара 2 пъти да изкара цял мандат, ще са дефиницията на думата "идиотизъм", опитвайки се с едни и същи действия да постигат различни резултати.