Българите на Острова да не страдат от Brexit-a, иска Борисов

Меркел се съгласила, че Балканите имат нужда от европари за проекти
43
Българите на Острова да не страдат от Brexit-a, иска Борисов
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни настоява българите във Великобритания да не бъдат засегнати от Brexit.

Още по темата
"Имаме 3 изисквания към подписването на споразуменията с Великобритания. Първо, да се защитят правата на човека – и българските, и европейските граждани, които са там, с всичките им права на пътувания, социални осигурявания, пенсиониране, прехвърлянето на тези осигуровки.

Следващото е да не повлече никакви проблеми финансовото излизане на Великобритания към кохезията и предприсъединителните фондове, които нас ни интересуват. Между Ирландия и Северна Ирландия да се намери начин. Ние сме неотстъпчиви за българските граждани да не понесат страдания, щети или каквото и да било, свързано с Брекзит", коментира Борисов пред български журналисти в Брюксел, цитиран от "Фокус".

Премиерът добави, че трябва да се увеличат присъединителните фондове за Балканите и уточни, че е разговарял по темата с германския канцлер Ангела Меркел.

"Надявам се като направят правителство (в Германия - бел. ред.), да имаме повече време, защото Балканите са място, където усещам интерес от всички колеги и че всички отчитат, че са място, на което трябва да интернираме внимание по общи проекти. Безспорно това е най-бедният регион.

Ако искаме да запазим Балканите конкурентоспособни и да задържим младите хора, сега е моментът да започнем с такива проекти. Даже канцлерът Меркел се съгласи с мен", каза Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този самозабравил се чичка си мисли, че някой се съобразява с него! В целия ЕС е за подигравка се вида на Бай ***, просташкото поведение и кохортите гавази които влачи със себе си. Използват го защото е послушко, изпълнителен на всички желания на еврогейовете. За едно Мон шери предаде теанспортния бизнес??? Такива предателство България никога не е усещала, такива сляпо приемане на всичко от Брюксел. Пример е Истанбулската конвенция. Жалко е за нас, че този *** всв още ни решава съдбата!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До kaltak01 31Не им пали фитилите че няма да има кой да мердини суджуците на Бойко! :))))
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Ти пък да не мислиш че те са умрели за "твоята" диспансеризирана република. Печете се в собствен сос и си живейте добре! :)))))
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, прати ни безплатен суджук! Изнуди някой, знаеш как!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По парковете в Лондон вечер раздават на тълпите от блъскащи се имигранти едни малки сандвичета, колкото да не пукнат от глад...
31
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите в Англия да не мислят, че сме умрели за , да тях, да слугуват, да чистят и да се блъскат в строителството, можем и без тях.Много малко от тях са успели наистина- лекари, учени и инженери- но не им завиждам при тия надути англичани!!
30
1
 
5
 
! Отговори
БОКО -ШУТА НА ЕВРОПА преди 6 години
ТОЯ ГЛУ ПАК СЕ ИЗКАЗВА ТАКА, КАТО ЧЕ ЛИ НЕЩО ЗАВИСИ ОТ НЕГО. ЕДИНСТВЕНОТО УЧАСТИЕ НА БОРИСОВ В ТОВА СБОРИЩЕ НА ЕВРОЛИЦЕМЕРИ И БЕЗДУШНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЧИНОВНИЦИ Е ДА СЕ СНИМА С ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЕВРОЛИДЕРИ,ЗА ДА ИГРАЕ РОЛЯТА НА МАЙ МУНАТА ОТ СНИМКИТЕ. ПАРАДОКСАЛНО - ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ПРЕДСТАВЯ ЕДНА ОТ НАЙ-ТАЛАНТЛИВИТЕ И ДУХОВНИ НАЦИИ В СВЕТА, КОИТО ТАКИВА ИЗ РОДИ БЕЗПРОСВЕТНИ И АЛЧНИ, МАЧКАТ И ТИКАТ В КАЛТА. ЗАЩОТО МУ СЕ ПОЗВОЛЯВА И Е ГАЛЕН ПО ГЛАВАТА И ПОТУПВАН ПО РАМОТО ЗА ТОВА
29
2
 
2
 
! Отговори
Ostrov преди 6 години
Tup kato ***, no Bulgarina tova obicha
28
2
 
9
 
! Отговори
Бентон преди 6 години
Разбра ли се *** - другарката Меркел ще даде на другаря Бойко пари да ислямизира България !Той е невинен ,разбира се всичко в името на дъщерята и внука Бойко ! Мъка , мъка ,... тежка е съдбата на един продажник . Кой ще търси отговорност на "пакостниците"демократи ,Бил,Джордж младши и Барак че разрушиха близкият изток по поръчка на шефовете си за пари от война и терор по целият свят? Никой ! Меркел и Бойко са само служители изпълняват задачата "Балкан Ислям" Киме ,бутни ги тия
27
5
 
19
 
! Отговори
kaltak01 преди 6 години
В Англия съм само от няколко месеца, и най-големия ми страх не е Brexit, а това да се върна отново в Бг. Колкото и да плюете българите навън че са чистачи, миячи и какво ли не нека го признаем, живее се 100 пъти по-добре от бг. На хубаво лесно се свиква!
26
1
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Почти да повярвам че е загрижен.
25
2
 
10
 
! Отговори
pepi преди 6 години
все пак не са в страната която се управлява от мутра.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като гледам снимката се сещам за една песен на братя мaнгасарян, в която се казва "бай мaнгау мисли за международното положение и международното положение мисли за бай мaнгау"
23
11
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Борисов ,кой е виновен ,че българите напускат България и продължават да го правят !-Не съм Борисов, но ще ти отговоря на въпроса - виновна е БКП, която съсипа българската икономика и още десетки години ще се възстановяваме от дивотията наречена социализъм.
22
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще не ми пука за българите в Англия. Пука ми за тези в Австрия, че новият им канцлер Курц ще ги измете почти всички. .
21
3
 
8
 
! Отговори
London преди 6 години
Nie ne stradame tuk i nyama daStradahme v bg . Stradat blizkite ni tam zaradi alchni bezmozachni upravnici kato tebe boko
20
1
 
20
 
! Отговори
:) преди 6 години
И най-вече иска да не го питат "Виждате ли Пеевски, когато се погледнете в огледалото?"
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов ,кой е виновен ,че българите напускат България и продължават да го правят !Няма виновен ,нали ?!?Даже и се "притесняваш " за тях ))))Та ,те "правят "най-голяма част БВП ..
18
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Българите на Острова не ни е страх от Брекзит,страх ни е да не ни се наложи да се върнем и пак Воце да е на власт. ""...............Българите на Острова ни е страх, че като се върнем един ден комунисти ще са на власт, а България ще е руска губерния
17
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите на Острова не ни е страх от Брекзит,страх ни е да не ни се наложи да се върнем и пак Воце да е на власт.