Никой не можел да вземе на ДПС толерантността

Карадайъ: Знаем силата й, тя ни дава разум и отговорност
28
Никой не можел да вземе на ДПС толерантността
Снимка : ДПС

"Рамазан е месец, който съдържа много мъдрост, месец на търпението, опрощението и на милосърдието. Месец Рамазан е символ милосърдието, на взаимопомощта, толерантността на берекет на братството", с тези думи лидерът на ДПС се обърна към над 10 000 души, събрали се на площада в Джебел, където  традиционно се отбеляза 29-та годишнина от трагичните събития по време на т. нар. "възродителен процес".

Сред море от знамена на ДПС, Движението бе в града с цялата си мощ водени от председателя на партията Мустафа Карадайъ, неговите заместници, депутати, кметове и членове на ДПС.

Лидерът на ДПС и турският посланик Хасан Улусой се посрещнаха с топли приветствия на площада в Джебел , след което Карадайъ оповести, че вече е уговорил среща с Улусой, която ще се проведе в София, съобщиха от пресцентъра на движението.

На празника на Джебел сред официалните гости бе и генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани и други турски дипломати.

"В нашата страна живеят различни етноси, които изповядват различна религия и ние  най-добре  знаем силата на думата "толерантност" и никой не може да ни я отнеме. Тя ни дава сила, разум , осъзнаване и отговорност като граждани.  Да живеем заедно в разбирателство, в мир със себе си и околните". С този призив Мустафа Карадайъ се обърна към  всички на площада. 

"Но в такива дни не можем да подминем и опасността пред демокрацията в нашата Родина. Ние сме се борили за демокрацията и когато тя е в опасност ние единни и заедно трябва да пресечем всяка опасност", допълни Карадайъ.

"Но тези, които противопоставят и разделят, те нямат право да стоят под знамената на демокрацията. Тези, които сеят омраза нямат място под знамената на демокрацията. Тези, които искат България да напусне НАТО и ЕС нямат място под знамената на демокрация, само че не можем да подминем и тези, които им подариха участието във властта – основната отговорност е тяхна", заяви Карадайъ в емоционалното си слово.

"Ние  можем и трябва да бъдем на висотата на 89-та година,когато бяхме единни и докарахме демокрацията в нашата Родина.  Единни и мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и Европа" заключи лидерът на ДПС.

Председателят на ДПС и активисти поднесоха цветя пред чешмата, изградена в  памет на жертвите на т. нар. "възродителен процес" в центъра на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 5 години
"Месец Рамазан е символ милосърдието, на взаимопомощта, толерантността на берекет на братството" АМИ ТОЧНО ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ ПРЕДЦИТЕ НА ПЛОСКОГЛАВИТЕ СА ИЗВЪРШИЛИ БАТАШКОТО КЛАНЕ!!!!! Как да ви вярваме, като открай време религията ви е двулична, лъжлива, вулгарна и кръвожадна. Предците ви са били престъпници, признайте, сведете глави и се извинете. Тогава може и да ви повярваме че сте демократи.
22
1
 
11
 
! Отговори
кво стаа преди 5 години
Толерантни сме ние, че търпим подобни прошляци да се упражняват в красноречие! Аре чиба!
21
3
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Чобанина на стадото от породата ДПС - се опитва да бъде забелязан, че съществува!?!?
20
2
 
11
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
ТОЯ ПЪРВО ДА СЕ НАУЧИ ДА ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ И ПОСЛЕ ДА РЪСИ МОЗЪК. ВЪН ТЕЗИ АНТИ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ ОТ РОДИНАТА МИ.КОЙТО СЕ ЧУВСТВА турчин ДА СИ СТЯГА ПАРЦАЛИТЕ И ДА СИ ХВАЩА ПЪТЯ КЪМ АНАДОЛА.ЩОМ Е ТУРЧИН ИМА СИ ДЪРЖАВА ТУК Е БЪЛГАРИЯ И ТЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това недоразумение Карадайъ как го разбирате какво говори бе?
18
4
 
11
 
! Отговори
Трак преди 5 години
ДПС е руска партия и това се видя , когато Местан прочете декларация в защита на Турция за сваления руски изтребител.Само няколко часа след това , Местан се криеше в турското посолство и вече беше изключен от ДПС.Всяка година Русия ни обира с пет милярда лева от неизгодни сделки.А сега и Белене си пускат отново , че нещо сме били живнали и трябва да си платим.За свободата де , нали е безценна.
17
1
 
6
 
! Отговори
Hasan преди 5 години
Do kato ima takiva politici v Balgariya,ne samo Bilgari i Turci no i romite ste ibqgat ot BG
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представям си Джебел ква мъка е било да му слушат нечленораделния български на тоя ***.Абе съберете му някой лев и го пратете на даскал малко да го очовечи бе.
15
2
 
12
 
! Отговори
türk преди 5 години
tozi e nay otvratitelniq covek koi to sim vijdal,,chist chobanin
14
12
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
ДПС е срам за България! Тези хора защитават *** извършили Баташкото клане! Вместо да сведат глава в парламента на 17.05.2018, когато бе годишнината от това зверство, те излязоха от парламента! Потресен съм!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Zashtoto DPS e vasha rojba na komunistite nqmat nishto obshto s turskiya narod elate da vidite vsichki zemi livadi po selata sa na depese kmetovete i obshtinarite subsidiite za mlad fermer pak sa na tehni deca ,zetyove ,DPS e edna mafiotska struktura i ne razbiram zashto BG darjava ne gi zabrani,samo DOST
12
10
 
7
 
! Отговори
Тук Каровски преди 5 години
Турците са наистина добри хора.Турция акато държава за жалост ни е вдигнала мерника и ще трябва да ги ,бастисаме, за да има , берекет, между двата народа.Скоро ще има ...
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самото съществуване на тази партия е поредното доказателство, че турчин не се приобщава нито цивилизова.За възродителния процес, където загинаха шепа хора още ронят сълзи, но да почетат жертвите на баташкото клане и хилядите избити в България - не. Но иман претенции, че са толерантни.Никога няма да заживеят с нас нормално.Така както не се вписват нормално никъде по света.
10
4
 
8
 
! Отговори
Istinata преди 5 години
Turcite sa gotini hora.i v bg i v turcia.kato hora. Inache turcia ima niakvi meraci kum nashata teritoria koeto niama kak da stane.tui che ne se kosete
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали са напуснали пленарна зала за минутата мълчание за Батак! *** им имам толерантноста и еничери долни
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DPS sa po strashni ot komunistite darjat naroda pod natisk 30 god i koyto im kazva che sa mafioti,kradci go izkarvat predatel
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези хора никой не може да им вземе глупостта и наглостта! До гуша ми дойде от тях, от псевдодемокрация и демагогия!. За какво говорим изобщо? Подобни партии нямат смисъл за никого само за самите себе си. Тази партия изобщо няма нищо общо с политиката, макар че поне досега така ловко я използва. Това е етническа, а не политическа партия и няма място в парламента. Това най- после трябва да спре.
6
2
 
31
 
! Отговори
???????????????????? преди 5 години
Защо депутатите от ДПС демонстративно напуснаха залата тогава, когато останалите депутати станаха прави и с минута мълчание почетоха паметта на баташките мъченици?
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никой не можел да вземе на ДПС толерантността"Не може, да ти се вземе нещо, ако го нямаш !
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месараI kak razbra tova ?