БСП иска Борисов в парламента да обясни за атаката срещу НАП

Владислав Горанов и Младен Маринов също трябвало да се отчетат
94
БСП иска Борисов в парламента да обясни за атаката срещу НАП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Левицата поиска премиерът Бойко Борисов, МВР шефът Младен Маринов и финансовият министър Владислав Горанов да обяснят на депутатите последствията от  хакерската атака срещу НАП.

"Щом тази сутрин се събра Съветът по сигурност в МС, към момента е крайно нужно г-н премиерът да дойде тук", призова социалистът Иван Иванов.

Още по темата
"След разпадането на Търговския регистър, след като се наляха два милиарда лева в електронното управление, след като приехте неработещ Закон за киберсигурност, днес сме свидетели на най-сериозната и най-мощната хакерска атака спрямо българската държава", обвини той.

Шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че ще информира премиера и министрите за искането на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
владислав Горанов и Младен Маринов е хубаво да дадат някакво обяснение все пак, но после си подават оставките и да си намерят работа като редови граждани, ако прокуратурата не им намери някое бездействие.
72
1
 
4
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че ще информира премиера и министрите за искането на БСП." - не ще ги информира, ще ги призове. МС е назначен от НС и когато им кажат "Скачай!", ще козируват и ще питат "Колко високо?". България е парламентарна република, не премиерска. Ако ще е премиесрска, по-добре да е президентска.
71
0
 
1
 
! Отговори
ала-бала преди 4 години
Честно?БСП искала ли е точно ББ да обясни ?Може ли да искате невъзможни неща?ББ никога няма да дойде сам а със специалист.Обаче Гаргамел вчера избира в Брюксел Фон дер Лайен.Е как да дойде а? Избраха Фон.Но трябва и лице и дано да е лъвица за да не остане ЕС фон в синьо жълто и червено
70
0
 
1
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Що го викате Баце в парламента ве и какво ще ви отговори той М? Скандала е по огромен и от тоя с апартаментите, ха да видим Баце ще ги отсвири ли ли Горанов и герберските калинки ще гледаме сеир.Но хич няма да е сеир ако има огромни санкции за България и заведени дела за обезщетение от пострадали хич !!!!
69
0
 
1
 
! Отговори
сфуиок преди 4 години
нямаме никакво общество и свободни медии няма...щом от толкова много медии и коментари не видях никъде линк към данните, само fbet и киро гела имат линк....нямаме гражданско общество, нямаме и свободни медии..никъде не открих линк
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунастите или комунистите....То че няма значение, комунисти няма отдавна(говорим за идеали) има едни хора, които пържат мозъка на такива като тебе, и си развяват байряка както искат.Мен не ме притеснява това, притеснява ме колко много хора са прости като талпи.
67
1
 
4
 
! Отговори
днес преди 4 години
ББ ще излъже както Живков няма разлика,народа глупав гласува за ГЕРБ.
66
3
 
5
 
! Отговори
Ленев преди 4 години
Комунастите правят какви ли не диверсии и саботажи, после искат от Борисов да ходи в Парламента да им се обяснява! Айде сиктер-марш долни продажници - *** на Кремъл! Трябва пак Закон за Защита на Държавата като едно време и да хвърчат глави!
65
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Все пак идат поредните избори,рекламна шумотевица е нужна,че стадото да блее в правилната посока.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, голямо шубе от това, че източили данни (не пари) - да не би случайно да попаднат при конкуренцията. А като източиха КТБ-то с намколко си милиарда всичко бързо заглъхна.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските хакери хакнаха изорите в САЩ, нали така говорят кръвните ни братя американци.Бях в Нешвил, Тенеси, на гости на един приятел и за въпрос за България...човека каза- хубава природа и никакъв контрол, все пак да оточня за Банско.
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските хакери са гола вода. Видяхме ги колко могат при президентските избори в САЩ.Ползвали са някой заблуден русо-филистик.ДАНС трябва да се огледа за връзките на Т с БСП.Не е необходимо да са изтекли вчера. Теча може да е от преди 2-3 години.Трябва да се провери актуалността на документите.
61
0
 
14
 
! Отговори
не е хакерска преди 4 години
Съвещание на генерали от разузнаването.Всички са отчаяни - нито един от агентите им не е успял да открадне папка Н8 от ЦРУ. Обаче чистачът Киркор ги чул и обещал да им я донесе. След няколко дни си изпълнява обещанието.- Как успя?- Взех я от братовчед ми Гарабед, който е чистач в централата на ЦРУ.- А как ти я даде?- Е, аз толкова папки съм му давал от тук, пък той една ли няма да ми даде
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото Червените обясниха, защо назначиха Пеевски за шеф на ДАНС, макар и за няколко дни!
59
5
 
10
 
! Отговори
да ви еба в гъза преди 4 години
Тиквата не може да и върже обувките, щял да обяснява. Формен *** е Тиквата!
58
3
 
5
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Абе нали Борисов съвсем наскоро остави комисарката ни на поста си щото много добре си върши работата, а тя от своя страна горещо хвалеше колко напред сме с ИТ технологиите? Или се бъркам нещо?
57
1
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Всички говорят за пари. И никой не говори за достойнство, патриотизъм, идеали... Накъде сме тръгнали?!
56
0
 
3
 
! Отговори
До каката преди 4 години
То с информиране няма как да стане нали ме разбираш.Ама смееш ли да тропнеш. В парламентарна държава, а?
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не попитат руските товарищи? Те ще им обяснят по-добре.
54
0
 
4
 
! Отговори
Mitko преди 4 години
Имаме най-добрите IT специалисти! Справиха се с Търговския регистър, винетната система и тол системата...няма какво повече да говорим...