Радев кани Борисов и Караянчева на среща за Северна Македония и ЕС

След края на срещата президентът ще направи изявление
27 сеп 2019 19:30, Анисия Иванова
21
Радев кани Борисов и Караянчева на среща за Северна Македония и ЕС
Архив: Булфото

По инициатива на държавния глава Румен Радев на 30 септември, понеделник, от 9.30 часа на "Дондуков“ 2 ще се проведе консултативна среща на тема: Преглед на двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония в контекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси и очакваната покана към Република Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

За участие в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, председателите на парламентарните групи, председателите на Комисията по външна политика и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание, както и председателят на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония.

След края на срещата президентът Румен Радев ще направи изявление за медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересна среща та нито един от двамата не познава историята, да не говорим, че поне един от тях не знае коя е столицата на Виетнам :)
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Получи указания от кръга около Тръмп. Време е да сведе до изпълнителната власт.Най втрщена, ще е Захариева, щото отбора и слуша не който трябва.А за пред публиката, реакцията му е написана, и с нищо няма да се отличава от старата песен.
13
4
 
3
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 4 години
И ЗА КАКВО МУ Е НА ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ СРЕЩА С ПЕКИНСКАТА ПАТИЦА ПО ВИЕТНАМСКИ И БЪЛГАРИСТА, КОЙТО НЕ ГОВОРИ НА ЛИТЕРАТУРЕН БЪЛГАРСКИ, МУТРЕНСКИ ШОПСКИ ЕЗИК. ЗА КОЙТО ДЖОН КЕРИ Е ДЖИМ КЕРИ, ЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ ПРЕЗ 2020 Г. ЩЕ ЧЕСТВАМЕ 142 Г. ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И СЪЩИЯТ ТОЗИ БЪЛГАРИСТ ТВЪРДИ, ЧЕ ЩЕ ЧЕСТВАМЕ 140 Г. ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО И ПО СЛУЧАЙ ТАЗИ ГОДИШНИНА ЩЯЛ ДА ДОЙДЕ РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ. С КОГО И ЗА КАКВО ЩЕ ГОВОРИ ПРЕЗИДЕНТА? ПО-ДОБРЕ ДА ГОВОРИ СЪС СТЕНАТА. ТЯ ПО-ДОБРЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая Радев е абсолютно прав.Той проведе и среща с комисията при което не се чу и едно мнение от нейните членове.Това ме води на мисълта за прокарване на Бойковите стремежи за присъединяване на З.Балкани на всяка цена.Даже и това да е за сметка на България.Не трябва да допускаме антибългарски доктрини в ЕС.Докато не се спре кражбата на историята за сметка на България,не бива да се допускат преговори за дата.Пък тогава от С.Македонската комисия ,да си ходят на почивки и да бавят колкото искат.
11
7
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
Плюещите по президинта Радев, искам само да заявя че това което говори Радев за корупцията всеки ден има отзвук. Лаура Кьовеши ще започне работа първо от България. Желая и успех а много ползотворна работа, а тя ще има такава тук. Само да кажа че спрат ли кинтите от ЕС и бандата от ГЕРБ е до там. Дано Лаура прегледа как са се усвоавали средства и преди ГЕРБ, имаме дерибеи управлявали преди, мислещи че им се е разминоло. Лаура цяла България сега са во тебе гледа.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази среща,ако се състои ще бъде добре.Малко ме съмнява,дали Борисов ще се съгласи или ще си намери някакво оправдание да не присъства.Бойко няма твърда позиция по въпроса и плещи само глупости като,Че Гевара и тн.Всички трябва да бъдат единодушни за българската позиция и да не се поддават на хитростите на С.Македония.Тя ще опита всичко което може,за да получи дата за преговори,без да отстъпи от основите на македонизма.Ь те са ясни.Отричане на всичко българско и обсебването му като македонско.
9
5
 
9
 
! Отговори
иванов преди 4 години
Е то още срещата не се е състояла ,а наш президенто готов с изпражнението .
8
3
 
2
 
! Отговори
do 6 преди 4 години
До Анонимен...nito edno ot izbroenite neshta ne im se polaga !!! Za tiah nai- spravedliva e pokanata ot bai Stavri !!!
7
11
 
9
 
! Отговори
ген. Радев преди 4 години
Ах как искам да съм значим
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А като ги кани, охладил ли е ракията, а? Забъркал ли е мезетата? Нарязал ли е луканката?
5
17
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Клепоухия да си учи новогодишната реч от руското листче. Къде е тръгнал да се бърка, където не му е работа и няма правомощия? Или пак са го активирали от Масква?
4
12
 
10
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Denes 27.09.2019 e 66 rogenden na Vladimir Vladimirovic Putin ... da e ziv i zdrav uste 100 g. za dobroto na Slavjanite
3
3
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
дано изявлението не просто част от рутинните скучни то на събирането ще има много наведени глави и празни недомлъвки но ако най накрая президента каже нещо смисленно то тогава времето няма да е тотално загубено ноо той едва ли има какво извън рутинното да каже така че пак няма да има новина
2
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак се чувства самотен и търси внимание.
1
9
 
15
 
! Отговори
Чудно преди 4 години
Присъствието на Десито е задължително. Ще има и банкет.