Дар за Тръмп от Борисов: Габровска пушка уникат

Премиерът отива на посещение във Вашингтон в понеделник
106
Дар за Тръмп от Борисов: Габровска пушка уникат
Борисов откри днес обновени производствени мощности на завод в Севлиево. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов ще подари ловна пушка - уникат на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Визитата на Борисов е планирана за 25 ноември.

Още по темата

Дарът за Тръмп ще бъде произведен в Габрово, обяви премиерът, който днес инспектира обхода на града.

"За президента Тръмп един от заводите в града ще направи специална ловна пушка и ще я подарим от името на Габрово", каза министър-председателят.

Новината за посещението му бе съобщена за първи път от Белия дом.

"САЩ и България са съюзници в НАТО и президентът очаква с нетърпение да обсъди пътищата за укрепване на общите интереси на двете страни в сигурността, особено в осигуряването на стабилност в региона на Черно море, улесняването на енергийната диверсификация и противодействието на зловредното влияние, заплашващо суверенитета на България", се казва в съобщението на прессекретаря на президента на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Валентин Тодоровимаме такива майстори,правят уникални такива пищови и пушки,доколкото си спомням са двама братя,от югоизточна България,изработваха такива неща и с инкрустации и много оригинални,дори специални дървени кутии отвътре с текстил изработваха за оръжията,някои от нещата им бяха продадени в Азия,но нямаха достатъчно клиентела в България и не знам дали не са се отказали.Изработваха дори стари оръжия,които са се използвали през турско
89
1
 
0
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Зеленият пъпеш" казал на Тръмп:"Аз нося не точно дар и не точно пушка, ами малко пищовче което плюс това и засича. Чак ме е срам да ви го покажа!".
88
0
 
7
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Бай *** от Алеко Костадинов. Там е описано как може да се подмазваме. Та за боци не се съмнявам ако е нужно и по дупето ще го цуне, нали благодарение на Тръмп е на власт. Днес пушка утре АЕЦ Белене.
87
0
 
7
 
! Отговори
Сенсей Ага преди 4 години
няма ли да го пита някой тоя що забрани на българите да имат КНО за охрана , я пробвай обикновени човеко да си изкараш разрешително , ще резнат на първата крачка . Тръмп знае ли че този е отнел това право на българите ?
86
2
 
9
 
! Отговори
Бат Гойко преди 4 години
... отива да го щипнат благодарствено по бузката .... и да договорят следващата партида американски тараляшници останали от Корейската война дето са си минали гаранционния срок .
85
4
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
До До Валентин Тодоров В коментара има верни неща,но той води встрани от темата,а тя е може или не може да се изработи пушка уникат за 3 дни в габровски завод.Изрично е казано от самия Борисов "уникат",което за подаръчно оръжие,особено на президент на САЩ значи пълна дълбока инкрустация на цялото изделие.Виждал съм пушки подарени на Т.Рузвелт,Джонсън и Буш и зная за какво става въпрос.Всички производители на подобни оръжия слагат срок за поръчка и доставка от 6 месеца до година.
84
1
 
3
 
! Отговори
До Валентин Тодоров преди 4 години
Вальо, не се прави на знаещ! Миналата година по една от руските телевизии показваха цяла поредица за малки оръжейни фабрики, които правят шедьоври, скъпиуникати. Видях такива във Франция, Германия, Италия, Британия. Освен изброените от теб има и в България пушки на Блейзър, Меркел и разни други добри фирми. И трябва да се прави разлика между отлична, точна пушка и ръчно правени уникати с резби, интарзии, благородни метали и камъни.Мен би ме зарадвала карабина на Лобаев с точност 0.3 МОА!
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше един златен *** от севлиию да му земи
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала баце. Пушка гърмяла веднъж на сто пъти празна. Аре хайрлия да е двуцевката един за теб един за него
81
3
 
12
 
! Отговори
Заралия преди 4 години
БОЙКА ОТИВА ДА СЕ ОТЧИТА И КЛАНЯ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ!
80
3
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Да не забрави да поздрави Тръмп от кмета на Симитли
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе много е мазен тоя
78
8
 
14
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Невежеството не се лекува.Хубава,ръчно направена ловна пушка се прави от топ-майстор във Верней Карон,Холанд енд Холанд,Марлин или Бреша (такива майстори в България нямаме) за малко повече от месец.Само инкрунстациите заемат две трети от това време.Със същия успех можеше да купи китайска имитация.Проблеме е,че ще я покаже на хора,което разбират.Е,те поне са достатъчно дипломатични да скрият присмеха си.
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо държи смесител за мивка на снимката?
76
2
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Ludoto Lenchedo 78 ...ivinete !
75
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще я вкара тази пушка в САЩ ,там законите за внос на оръжие са много строги,да не вземат полицаите да оковат наш Бойко ,че чак тогава загазихме,цел свет ще ни се смее!
74
4
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...NATO-vskite gemii ne doprinasiat za stabilnost v Cherno more !!!Tochno obratnoto !!! NATO-skite bazi v BG. ne doprinasiat za stabilnost na Balgaria a tochno obratnoto !!!Da se izpravish sreshtu dovcherashnia ti brat I saiuznik te pravi samo predate !!! I devte starni ne obichat predatelite I podmazvachite ! Putin veche te nareche v prav tekst " predate na nacionalnite interesi na Balgaria " !!! Sega e red na Tramp ! Za da si znaesh miastoto !!!
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Тръмп не знам дали ще целува, ама Иванка и Мелания да се скрият, че щом на Херо налита, не се знае какво ще стане.
72
4
 
15
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Дали ше целуне Тръмп?
71
8
 
10
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Как разбра, че никой не поръчвал Миг бе, ***?Или така са ти казали на инструктажа в сороското НПО от което ти плащат за постовете?