ГЕРБ атакува Радев за "залеза" на Борисов, залезът зависи от гласа народен

"Политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи"
395
ГЕРБ атакува Радев за "залеза" на Борисов, залезът зависи от гласа народен
Снимка: Булфото, архив

Обвинението на президента Румен Радев, че премиерът Бойко Борисов е в залеза на своето управление, явно ядоса депутата от ГЕРБ Георги Марков, който излезе с декларация от името на цялата парламентарна група.

"Вчера българският държавен глава, уважаемият президент Радев, се появи в нарочно интервю по телевизия. Лично аз очаквах, че той поне ще изрази съжаление за тези две национални катастрофи, за този фалстарт на българския преход, за убитите надежди, че 90-те години ще има реформи. Вместо това уважаваният държавен глава предрече и е видял залез на ГЕРБ. Сега да кажем от името на ПГ на ГЕРБ, че политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи", скочи Марков.

Още по темата
Според него обаче от местните избори стана ясно, че ГЕРБ продължава да е първа сила.

"Гласът народен и Божи само преди един месец реши да няма залез на ГЕРБ в София, да няма залез на ГЕРБ в Пловдив, във Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Силистра, Шумен, Търговище, Монтана, Кюстендил, да няма такъв залез в Казанлък, Нова Загора, в Дупница, в Асеновград, в Ловеч, в Тетевен и Бяла и Петрич", отсече той.

Марков смята, че има много млади кадри на ГЕРБ, които да продължат политиката на партията.

"Който не вярва, да заповяда, включително и президента. Ще го заведа в Тетевен, за да види 22-годишната Преслава, млада кандидатка за общински съветник, женена за гвардеец с две деца. Ще го заведа в Ловеч, за да види какво значи областна управителка - Ваня Събчева", посочи като пример той.

Марков припомни в декларацията също, че преди 30 години падна тоталитарният режим в Източна Европа.

По този повод думата взе и депутатът от ДПС Йордан Цонев, който отсече, че споменът за събитията от преди 30 години е нужен за Народното събрание и за обществото, но не бива да се пропуска ролята на етническите турци в борбата срещу режима.

"Никога не трябва да пропускаме ролята на мюсюлманите в битката с тоталитарния режим, защото без тяхната битка за правата им, режимът нямаше да бъде така разклатен", отсече той и припомни, че България стана член на НАТО и ЕС с активното участие на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев го чака съдбата на Мая Манолова!Много репчене и накрая в обратната канализация. Никакъв шанс да спечели следващите президенски избори този питекатроб.
289
3
 
2
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Безсрамникът Г.Марков е бил доносник на комунистическата ДС с псевдоними "Николай" и "Стефан".Успя да се промъкне в СДС.Ж.Желев го прати в КС и Г.Марков се противопостави на отваряне на досиетата.Сега комунистът Бойко го приюти,а той не спира да го слави и величае.Г.Марков е готов майка си да продаде за власт/а значи и за пари/.
288
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна в Бг народът не определя НИЩО.
287
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този не го мисля, ще е добре при всяка власт!!!
286
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не залязва премиерът.слънце-залязва държавата ни!!!!
285
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съжалявам, че съм подкрепил Президента Радев и мисля,че съм постъпил умно в сравнение с глупаците които подкрепиха Ц.Цачева.
284
2
 
15
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До бай ТанасРумбата докара до тиха лудост селянинът от Банкя и които го подкрепят! Здраво удря президента!
283
3
 
11
 
! Отговори
МОЛЕБЕН НА БОЙКО преди 4 години
ПП ГЕРБ и Светия синод щели да организират молебен за дъжд. Нещата навсякъде се били засушили, чак перничани искали да му вземат скалпа, т.е. искали му оставката на ББ.Аз мисля, че засушаването е настъпило в главите на гербавите - всички мозъчни клетки май са пресъхнали и не работят.И в пешери щели да ходят, вода да търсят ...Май тия съвсем са слънчасалиБог да пази България
282
6
 
15
 
! Отговори
Нали знаете преди 4 години
Държавата ни може да се оправи и да стигне почти европейско ниво за 5-7 години. Но трябват адекватни реформи , независима съдебна система и некорумпирани политици , което няма да се случи ако не се задействаме.
281
19
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
С всеки изминал ден и час популярността и влиянието на ПП ГЕРБ нараства неимоверно бързо... - хората поумняха и си отвориха очите... - видни са с просто око огромните строежи на ползу роду... - а Премиерът отдавна е получил международно признание... - навсякъде канен, навсякъде приет - същински Левски, но в по голям мащаб...
280
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаше дрехи втора употреба, нямаше фалира ли банки и фабрики, нямаше студентски такси, нямаше мутри..... Нямаше и нямаше, сега при Бойко има всичко.
279
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласа народен го няма. Замлъкнал е отдавна. Всички сме овце. Кога ще се събудим?
278
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов надмина не само Дякон Левски, но и свещения Буда надмина! Дори има сходство с името на последния.
277
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марков, по-известен като агент Димитър, осветен през 2005г. що не си ем???? Тоя как има очи изобщо? Долна доносническа ДС твар.
276
6
 
3
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
абе дантеления ти май не смисляш какво гонориш вече-но за други неща ми харесваш !
275
7
 
6
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 299 преди 4 години
Ти си болен човек!!!!!!Според мен нито Фройд,нито Ницше,нито Юнг могат да ти определят диагнозата!!!!
274
5
 
12
 
! Отговори
Май че преди 4 години
Путин вече му би дуспата
273
5
 
15
 
! Отговори
Казуар преди 4 години
Борисов може да управлява но подпрян на патерици. За десет години управление икономиката растеше равномерно от 1 до 3 процента. Светлото бъдеще не се вижда.
272
21
 
16
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН-странджата преди 4 години
Явно си на много добра заплата за да пишеш измислици!!!!На такива ботове като теб никои не им обръща внимание,защото всеки НОРМАЛНЕН човек знае каква е истината!!!!!
271
22
 
13
 
! Отговори
Доносник! преди 4 години
Обикновен доносник!И колкото да манипулирате гласуването, истината си остава истина!