"Сиела Норма": До 300 машини трябва да се поправят за вота в неделя

Няма да се махат секции, а втори машини, за да стигнат
16 ное 2021 08:49, Петя Славова
38
"Сиела Норма": До 300 машини трябва да се поправят за вота в неделя
Снимка: БГНЕС

Как премина организацията на изборите коментира пред БНТ директорът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров.

"200-300 машини трябва да се поправят за вота в неделя. Ако ЦИК намали машините за втория тур, със сигурност ще стигнат - няма да се махат секции, а ще се махнат вторите машини от секциите, където има по две",заяви той.

Съдът е постановил очакваното от абсолютно всички - "Сиела" да си прибере всички машини. Те ще бъдат прибрани в склада им.

"Няма да имаме пари да си вършим работата, ако не бъде изпълнен договорът. Никакви плащания няма, очакваме към сряда-четвъртък да получим плащания за свършена работа", каза още той.

Най-честите проблеми са там, където има механика и движещи се части свързани с принтерите и карточетците, които могат да бъдат подменени - тоест, да им се направи ремонт.

Той заяви, че допълнителните машини също са сертифицирани.

"Няма никаква драма. 1600-те машини, които внесохме, са същия модел като тези 400. Тези 400 винаги ги е имало - и през пролетат и през лятото. През 2019 имахме договор за 3000 машини и в договора изрично беше записано, че трябва да осигурем резервни - около 300", каза Тодоров.

Според него този, който е създал скандала с машините трябва да си понесе отговорността.

 "На ден разменяме поне 10 писма с ЦИК, засега всичко върви нормално. Малко закъсняваме с изпращането на машините в чужбина", допълни Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е, кой ви е развалил машините? Една жена изяла една разписка и толкова!
28
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Убаво, ама да не ги ПРЕПРАВИТЕ, в полза на Рундьо!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че трябва да се "поправят", как иначе ще се манипулира вота!?
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В неделя следях екзит-половете - до към 16:30-17 ч ГЕРБ водеше с над 5 % пред останалите партии. А Радев и Герджиков имаха 4 % разлика. Как за 2-3 часа Промяната и Радев дръпнаха толкова рязко? Дали не е с помощта на някоя машинка? Това ли налага спешния "ремонт" на 200 - 300 машини?
25
0
 
0
 
! Отговори
Абе моя касов апарат преди 2 години
издържа повече от тея принтери бе! Ако през няколко години не измислят данъчните някоя врътка, за да ни задължат да ги сменяме и досега щях да си карам с първия. Само сменям лентата, и евентуално мастилото.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш, тенекия за 6000 евро никога не използвана се разваля при първа употреба!?!?!? Че аз за 10 пъти по-ниска цена ще взема от най-долнопробния магазин компютър и ще ме изкара няколко години при всекидневна употреба. Що за п.ростотия!
23
0
 
4
 
! Отговори
Росица преди 2 години
Правилния въпрос е:кой "помогна" на толкова машини да се развалят?? И чий приятел е този собственик на сиела Норма,кой го избра и кой след уреждане на всички сметки завинаги ще го отстрани от мерака за нови ангажименти. да си обслужва Албания и Украйна.
22
1
 
4
 
! Отговори
Сега тоя преди 2 години
дето го реши задължително да се гласува с машини и Радев дето подписа указа да бъдат така добри да си бръкнат в джобчето и да платят всичките тея пари дето взеха от джоба на дънъкоплатеца. Омръзна ни да се упражняват на наш гръб!!! Заплати достатъчно големи им даваме да си платят за тарикатлъците.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, кога толкова се развалиха тия машини?
20
1
 
8
 
! Отговори
техник преди 2 години
искали са да кажат преправят ама се объркали и казали поправят :) иначе фигуранта как ше вземе втори мандат .
19
0
 
8
 
! Отговори
Тивия преди 2 години
Вие бъзикате ли се ? При тази цена на машините и да дефектират още с пускането. Те играчките от зърнените закуски издържат повече. За всяка повредена или нестартирала машина да се търси неустойка от фирмата произвела и доставила ги.
18
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И РАДЕВ И ТОЗИ НА СИЕЛАТА ЗАЕДНО С КИРО МЕНТАТА ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДА СА В АРЕСТА И ДА ОЧАКВАТ ПРИСЪДИ! РАДЕВ ЗА СЪУЧАСТИЕ В НЕ ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ А ОСТАНАЛИТЕ ДВАМА ЗА ОТКРИТИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ)!
17
1
 
5
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Да трябва да се поправят,да им се смени алгоритъма.Три за грипена един за Герджиков!Три едно,три едно,три едно!Така им се е д,окрало на Грипена с Кирчо и Кокорчо,че две не видят!Айде да идват изборите ,че да се успокои рузкия аватар,че Гешев няма да може да го прибере на топло!!Туй му е целия проблем около управлението на блатото!Бог да прости ж,абите и останалите гадини дет ще трябва да живеят за нататъ в него!!Сбогом ЕС.Добро пожаловат СССР с товарищем Путине!!
16
1
 
14
 
! Отговори
Далаверко преди 2 години
Голямата далавера сработи ! Машините бяха "правилно" настроени и успяха да пренасочат "правилно" гласовете на стадото. Честито ,мЪдурковци ! Скоро в Европа ще се говори за родината като Венецуела на Балканите !
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този господин не спря да се оплита. Два пъти броели едни и същи машини. Па се оказа, че бройката на намерените машини си е точно тази. Ама за разлика от стротелите първо вършел работа после му плащали. Ами направи строителна фирма, завърши цял обект и чакай да ти плащат. Били за избортите в Грузия. Само дето те минаха. Ама били само за демо! 400машини! Ама били за резервни части. Сега като не ги ползвали, щели да са му коледен подарък! Счетоводител съм и не знам на този как му излизат сметкате?
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7 милиона иска да и се изплатят! С хартиените бюлетини беше по-трудно манипулируемо и по-евтино. Факт неоспорим!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦИК ги отброи като около 60 неработещи. Какво не им работи на другите 240. Изпечатали средно по около 600 разписки и вече за ремонт. Автоматите за билети в градския транспорт май са по-надеждни.
12
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
СИЕЛА ЛИ Е НОРМА ЛИ Е ГОРЕМИ ШМЕКЕРИ ОЩЕ ЕДНИ ИЗБОРИ ЩЕ ГИ ИЗТЪРПИМЕ И ПОСЛЕ ЩЕ НАСТЪПИ РАЙ НА ЗЕМЯТА!!!А ИТН ДА СЕ ПОНЕСЪТ НАКАЗАНИЕТО ЗА НАТРАПЕНАТА ПРОСТОТИЯ С МАШИНИТЕ АМА НАЛИ СМЕ ТЪРЕЛИВИ!!!ААААА?
11
1
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПОДМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА, НО ТАКА Е КАТО НЕ СЕ СРАВНЯВАТ ДАННИТЕ ОТ РАЗПИСКИТЕ И ДАДЕНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ МАШИНИТЕ! ИЗМАМИХА НИ! ОЧАКВАХ, ЧЕ БРОЕНЕТО НА 100% ЗНАЧИ И РЕЗУЛТАТА В ТЯХ А НЕ САМО БРОЯ НА РАЗПИСКИТЕ!!!! ИЗБОРИТЕ БЯХА НАПЪЛНО ФАЛШИФИЦИРАНИ В ПОЛЗА НА РАДЕВ И ПОДМЯНАТА С 500 ХИЛЯДИ ГЛАСА ВЗЕТИ ОТ ДРУГИТЕ ПАРТИИ БЕЗ ДПС!
10
0
 
12
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Видно е, че Машините са Произведени в Комунистически Китай от компанията на Уго Чавес от Комунистическа Венецуела! Иначе, Вервайте, те Броят Вашият Демократичен Глас!!