Петков: Няма наши, няма ваши, закачаме кръга на крадците

Примерът чака сигнали от ДПС за Иво Прокопиев
472
Петков: Няма наши, няма ваши, закачаме кръга на крадците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Напрежение в НС между премиера Кирил Петков и депутата от ДПС Йордан Цонев.

"Не искам да има основание да ви нарекат марионетки на задкулисния кръг Прокопиев, а такива основания се дават всеки ден", обвини Цонев от парламентарната трибуна.

"Когато казвате дори в частни разгоори - не ни закачайте за този кръг", продължи Цонев, а премиерът репликира от място "Лъжа", при което се наложи на председателя на НС да не си разменят такива реплики.

"Чиста, проста, откровена лъжа е това, с което си послужихте днес. Никога не сте чули от мен -не закачайте този или онзи кръг, единственият кръг, който за съжаление за вас, ще закачим и то много здраво е на всички крадци и на всички, които са свързани с корупцията в България. Съжалявам, ако това ви притеснява или изнервя, аз съм председател на цяла България и на всички българи данъците няма да им се харчат от определени кръгове все едно че им е бащиния, това време свърши, приемете новата реалност", отсече Кирил Петков.

Относно сигналите, които той занесе в прокуратурата премиерът обясни: "За 19 от тях бяхме събрали медийни публикации, а на 20-ия ги предадохме, заради това казах в Брюксел, че са 20“.

"Няма наши и ваши, всички са равни пред закона. Ако имате сигнали, включително за Прокопиев, радвам се да ми ги предадете и - всички под един аршин. Чакам сигнали от вас и бих ги предам с удоволствие на прокуратурата", обърна се той към Йордан Цонев от ДПС.

По думите на депутата основният източник за този списък е Гугъл.

„Очевидно, че лицата, които са излезли там, за тях има дебати в обществото и очаквания да бъдат проверявани за корупция, коментира Цонев и обясни, че колегата му Делян Пеевски няма кредити като физическо лице от ББР.

"Прочетох и фейсбук публикациите на вашия депутат. Преди правителството на САЩ да сложи хора в листа „Магнитски“ има един голям филтър – минава пред посолството, оценява се дали ще донесе до дипломатически сигнал, администрацията на Белия дом, шансът цялата американска администрация да се е объркала... Знам, че обжалвате, но аз имам повече вяра на тях отколкото на нашата прокуратура в този момент, защото тя се управлява непрозрачно и е неефективна", каза Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
0
 
0
 
! Отговори
Снежанка Димитрова преди 1 година
Жалко е ,ако пак се появи в Парламента този човек. Дойдат ли тези псевдо -герои пак, едва ли ще има бъдеще за българите. Хора чете, мислете, и негледайте телевизия! Гледайте реалността и гласувайте със разум , а не с емоция. Дано този път да сме разумни и да не се подаваме на сладките приказки на провалените ни политици от 45,46, и 47 НС. Бог да пази България и народа и.
373
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро не е просто премиер, той е царя и предводителя на всички простестъри които заедно след като прочетоха всичкия фейк от гугъл и дълбоко вярват на всичко написано в интернет и фейсбоклука събориха държавата.
372
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другарю Петков кат Георги Димитров сте даже по добър ашколсун аферим
371
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо този има профил в сайт за гейове ?
370
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза човека който назначи всичките си роднини приятели и съдружници да управляват България заедно с него!
369
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да-а! Няма ваши, няма наши! При назначенията само Наши!
368
0
 
0
 
! Отговори
Панагюр Доков преди 2 години
До Анонименхаяхахаххахааххахахаха
367
2
 
6
 
! Отговори
АЙСИКТИР КИРО преди 2 години
Ало Траволта, ти май се посамозабрави.Що за демокрация сме ,ако премиера произнася присъди????Българио за тебе те умряха!
366
2
 
9
 
! Отговори
хахо преди 2 години
а нашият списък е такъв 1 р . радев 2 твате киро 3 кокор4о 4 мая общата 5 хаджигеиов 6 бабикян свинята и още една камара от подмяната . ако кир4о знае какво го 4ака , дупе даму е яко
365
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да, ама вашите ***, ги няма в списъка! Къде са имената Божков, Василев, Баневи, Арабаджиеви, Стайкови, Бобокови, Прокопиеви, всичките с повдигнати от прокуратурата обвинения за финансови престъпления и със запорирани сметки?!
364
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
До Курейшо -Ще вкарат гербери колкото вкараха батко и братко ,ако са свински черва и се скъсат отиде ни на вятъра чистата природа.
363
2
 
10
 
! Отговори
2S преди 2 години
За съжаление има ваши хора,само неудобните за вас са в списъка. Нищо ново под слънцето,,, в Бг
362
8
 
5
 
! Отговори
За Витков! преди 2 години
Здраво виене. Влизам след два дена от последния коментар и виждам цялата словоч напъпила и продължава. Опорка до опорка, сеедно четеш страница на кафяв Пефффски ***. Герболюгите и депесарското *** сипва ли сипва. Давайте смело оправдайте хонорарите. Нормалния човек обаче има глава на раменете и може да разсъждава. Дори и с къса памет на всеки му е ясно ,че промяна не може да се постигне за два дена особенно като дори в коалицията си имаш 2-а подводни камъка. Смело напред Петков дано устоиш !
361
0
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
няма ваши, няма наши, всички тука сме апаши!
360
7
 
4
 
! Отговори
Питам преди 2 години
Колко и Кои Политици вкара Прокуратурата на топло, където им е мястото заслужено?! Аз виждам всеки ден Хотела до Централна гара Пловдив и ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ГИ ПРОКЛИНАМ ЗА ОГРОМНОТО ГРОЗНО НЕЩО, НАПРАВЕНО НЕ ОТ СЛУЧАЙНИ ХОРА. НЕЩО, КОЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЗРИВЕНО И СА ОСТАНЕ 1 КАМЪК ОТ НЕГО С НАДПИС : ПАМЕТНИК НА ГРОЗОТАТА ОТ ВРЕМЕТО НА ББОРИСОВ!!!
359
1
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Точно от списъка се вижда кои са вашите. Липсващите престъпници, които всички знаем.
358
12
 
5
 
! Отговори
Курейшо преди 2 години
Кире , ако вкараш в пандиза поне един от хилядите крадливи герберасти , ще ти направя паметник в родният ти град !
357
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Кокорю кога?
356
4
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
А от онези 60000 мегавата далаверизирана за 3 секунди газ,колко милиона нагушихте?Това управление е толкова корумпирано, че всички предишни изглеждат като истински аматьори.
355
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе божков къде е ?