Нестимир Ананиев: Държавата е завладяна от Борисов и Гешев

Имало работещи институции в изпълнителната власт
102
Нестимир Ананиев: Държавата е завладяна от Борисов и Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Акцията по задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не е подарък за него, коментира депутатът от ПП Нестимир Ананиев пред Нова телевизия.

Още по темата
"Видя се, че има работещи институции от страна на изпълнителната власт. Трябва обаче да си дадем ясна сметка - всъщност живеем в завладяна държава - на Борисов, Гешев и Цацаров", посочи той.

"Показно ни беше показано, че ние все още живеем в държавата на Гешев. Затова и една от нашите конкретни цели е свързана със съдебната реформа. Тази седмица в зала влиза закриването на специализираните съд и прокуратура”, добави Ананиев.

 За пример той даде доклада на АДФИ, показващ злоупотреби за 556 млн. лв.

"Има свидетел, който прокуратурата отказва да разпита. Прокуратурата не желае този свидетел да бъде разпитан - защо? Защото това е прокуратурата на Борисов", допълни депутатът и уточни, че има много хора, които са злоупотребявали с публичен ресурс и са били част от корупционни схеми.

Случилото се в петък показало, че трябва да се търси съдебен контрол върху прокурори, които отказват да си свършат работата. „Има страшно много примери за хора, които за много по-малко, са задържани не само за 72 часа, а с месеци. Вижда се двоен стандарт или никаква липса на стандарт, когато се говори за Борисов и най-близкия му кръг”, каза още депутатът.

Ананиев уточни, че проблемът в момента е, че когато се търси справедливост има процес, в който по закон участва прокуратурата.

"Очаквам МВР да си върши работата, очаквам да има още арести. Те пак ще стигнат до прокуратурата. Всеки има възможност да заработи по закон и в името на българското общество - те избраха да не го правят. Но това не значи, че МВР няма да си върши работата", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
7
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ИМА НЕЩО ОБЩО МЕЖДУ БОИКО РАШКОВ И СТАЛИН - И ДВАМАТА В ДЕЛИРИУМ !!!!!! ЕДИНИЯ ПОГОБИ 20 МИЛИОНА РУСНАЦИ !!! А ДРУГИЯ ЗЛЕПОСТАВИ БГ ПРЕД СВЕТА !!!!!!
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков бил давал подкуп на Борисов? Какъв е Божков, че сляпо му се вярва, той може да си клевети когото си иска. Какви са доказателствата, че е истина? На някакъв запис Божков оставил пакет пред Борисов. Вътре може да е имало вафли. Как ще се докаже, че са пари. Ха ха ха
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов никога не е завладявал държавата. Борисов и ГЕРБ оправяха бакиите на БСП-то ( нито лев по европейски проекти, нито км построено шосе). Държавата беше завладяна от борческите групировки и такива като Божков. Борисов е ТОП политик!
76
2
 
9
 
! Отговори
КъсаПамет преди 2 години
Всички забравиха времето когато се убиваха показно през деня, дори пред съда, когато свидетел излиза от разпит. Някой от голямотопковците са били в детската градина по това време. Един от хората, на когото дължим вече много години да няма показни убийства го разкарвате като панаиржийска мечка. Мърсъци са тези, които гордо стъпват на лъва когато е безпомощен.
75
2
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
На баце му бе виновен орешарски на кире борисов Всеки се оправдава с предишният а народа вече се стопи без надежда
74
1
 
9
 
! Отговори
Баце чакаме те преди 2 години
Ами щом е завладяна борисов трябва да е премиер не киреДа заема премиерският пост
73
0
 
10
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Продължавам да се изумявам защо това недоразумение Настимирчо не е осъдено или поне глобено.Нали болният му мозък го накара да дръпне шалтера и да спре тока в метрото по време на протестите.И нищо размина му се на този хулиган и гамен.За капак на всичко и депутат стана.Каква реална електорална маса има той и патийката му?
72
1
 
12
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Българио дотам ли стигна Разни Алчници да раздават правосъдие ПОЗОР УЖАС Потрес
71
1
 
11
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 години
Щом казва Nastyмир Онаниев , значи е так ! Най-добре е да разстрелят Борисов, Горанов и Арнаудова , за да може да се фокусираме върху цената на олиото , горивата и хляба, инфлацията ! Време е за плащане на отговорност за всички беди на народа !
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пък една година не можаха да освободят държавата от Борисов и Гешев. А ако броим и великите въстания - близо две години. За това пък са на път окончателно да я затрият тази държава.
69
1
 
24
 
! Отговори
ВАСКОВА преди 2 години
Този ***,който е тотално неизвестен до момента в който си даде партийката под наем на случайниците Петков и сие , и той ,представете си, дава оценки и съвети.Боже,опази.
68
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много противен този бре
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***- да много точен епитет за този отвратителен... абе ***!
66
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така е завладяна държавата бе насти не знам кой си. Нали вие сте на власт? Как така Борисов и Гешев ви завладяха държавата? Вие на петел човката ли сте? Ми защо не си признаете вече, че не ставате за нищо и сте пълни некадърници?
65
1
 
18
 
! Отговори
Името говори! преди 2 години
Насти мир - така трябва да се раздели името на този пл.ужек ! Правилно са го кръстили - на английски език Nasty означава противен,отвратителен,неприятен ! Много показателно е !
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настю Удобното му викат
63
1
 
20
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Това, което се видя е, че само мерак не стига. За всяка работа се иска акъл и опит. В противен случай ставаш меко казано за посмешище !
62
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен!
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе, анани! А преди Борисов кой владееше България, бе жалък?! Аман от проссттолюдие и свирукаджии.
60
2
 
21
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Тази мека китка не беше ли и член на СДС? После , с кофа на главата щурмува прламента с Маямата и увредените от алчност майки.Голям мерак да,се намърда вътре, мерзавеца! Такива хора сте избрали, радвайте им се!