Симов: Да разрушим Кремъл, ама какъв е нашият интерес?

България нямало да даде оръжия на Украйна докато БСП е във властта
112
Симов: Да разрушим Кремъл, ама какъв е нашият интерес?

"От "Демократична България" могат да казват каквото искат, тяхно право е, но никой не може да промени позицията на БСП и ние сме категорични. Не трябва, не бива и няма да изпратим военна помощ за Украйна. Поне докато ние сме в управлението", заяви депутатът от "БСП за България" Александър Симов пред Bulgaria ON AIR.

Според него това е позицията и на голяма част от българите, като се позова на проучване на "Маркет Линкс", според което 67% от българите са за неутралитет.

По думите му, по-важният въпрос е какво е добре за България.

"Можем да си слагаме украински знаменца и да говорим как е време да разрушим кулите на Кремъл, но въпросът е какви са последствията за България. Нямало да преговаряме с "Газпром"? А откъде ще дойдат газовите доставки? Ще оставим ЕК да преговаря за газ? Да, но тя не може да ни докара газ от Уран или Марс! България е там, където е. Не можем да ритаме срещу географията и съответно трябва да се съобразяваме, ако искаме да имаме топлина, газ", посочи Симов.

Според него БСП през цялото време се опитва да види какъв е българският национален интерес.

"Ако това е подкрепа за Путин, то живеем в някаква паралелна реалност", категоричен бе той.

Депутатът отказа да отговори на въпроса какво ще направи БСП, ако останалите коалиционни партньори подкрепят предложението да изпратим военна помощ за Украйна.

Шпионският скандал в ДАНС Симов коментира така: "Всеки път, когато Гешев се чувства застрашен, лови руски шпиони! Иска да разкаже на света как "Спецпрокуратурата лови руски шпиони, а тези гадове на Путин искат да я махнат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Александър Симов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
"Нашият" интерес е различен. На много от политиците интереса е да продадът България и да избгат на запад със семействата си (те и без това голяма част от тях вече са там). А народа да се оправя както си може. Затова като гласувате уважаеми сънародници, се интересувайте дали вашият интерес съвпада с "нашия" интерес на тези за които гласувате.
70
3
 
0
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 2 години
До rty: "Винаги, ама винаги когато БСП е била във властта, страната се е сривала"? По времето на Станишев БСП беше водещата партия в правителството, влязохме в ЕС и имахме над 4% ръст на брутният национален продукт годишно. Такъв ръст правителството на Бойко за три мандата не можа да стигне.
69
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
toz patient na psyhiatriata v carska bistrica v domashen otpusk li e?
68
8
 
7
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Докато не изчезнат такива предатели като Симов и неговата престъпна предателска партия, има още много да страдаме! Но спокойно, тъпите комунисти никой няма да ги пита какво искат. Тая нещастна патица Корнелия не трябваше да я допускат в управлението - за нищо не става.
67
9
 
8
 
! Отговори
rty преди 2 години
Винаги, ама винаги когато БСП е била във властта, страната се е сривала! Защо да очакваме сега да е различно, а и по джобовете ни вече се усеща! С 26 депутата, "Управляват", тоест манипулират и саботират държавата, според заповеди отвън! Оставка, предсрочни избори, защото всеки ден затъваме все повече!
66
2
 
11
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 2 години
Ние винаги сме с Москва. И яростно защитаваме руските интереси в БГ..Русия и е по скъпа от България
65
1
 
7
 
! Отговори
БСП...ФОРС МАЖОРЕТКА преди 2 години
Че наше оръжие отдавна има в Украйна
64
2
 
0
 
! Отговори
асдаа преди 2 години
ДБ - *** България
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е баджанака на Радев?
62
5
 
10
 
! Отговори
Като ще се реже до преди 2 години
Живо, да се реже веднага. Иначе агонията ще бъде дълга и мъчителна, а крайния резултат трагичен. Въвеждане на прогресивен данък. Семейно данъчно облагане. Необлагаем минимум. Ясни и целесъобразни критерии за присъщите разходи на фирмите. Не, произвежда картофи, купил си яхта да транспортира продукцията. И тези, червените червиви миш.ци далече от власта.
61
8
 
18
 
! Отговори
Комунистите преди 2 години
Държът икономиката на България. Луканов и компания разграбиха държавата. Сегашната инфлация е следствие на неравномерното разпределение на принадената стойност през годините на прехода. Богатството на едни е за сметка на покупателната способност на други. Комуниста Станишев промени данъчните закони. Комуниската Нинова говори за социялен бюджет и социялно правителство. Резултата е виден. Продължават да ни правят на лу.и.
60
7
 
23
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Затова пенсионерите от съседните държави, несвързани със СССР имат по 2000 евро пенсии, нашите на 70 години ходят на работа да си помагат на 500евровите пенсии. Мерси, повече не искам от това за децата си!!
59
6
 
15
 
! Отговори
Рушняк преди 2 години
Националния интерес БСП и русофилите винаги се е измервал в копейки. Да видим колко струва левът сега по курса на БНБ1.00 BGN = 0.021 рубли. Ето на толкова оценяват българския национален интерес русофилите. Така е било винаги и така ще си остане завинаги. Т.е. трябва да се махнат от властта, избори и тогава ще броим % българи които са готови да разменят лъва за 2 копейки.
58
10
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Типична шушумига и мишок.България като цивилизована държава трябва да заеме ясна позиция срещу руския фашизъм.
57
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради подобни на Симов живеем едновременно и във виц, и в хорър.
56
9
 
12
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Точно па Симка бой няма да го питат като изпращат оружие...Войната е бизнес като всеки друг...
55
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България трябваше остро да осъдят национализацията на бизнес, конфискацията на неприкосновена частна собственост. Германия ще национализира Газпром в Германия и Демократична България ще каже "Зиг-хайл". Демократична България са само и просто русофоби. Някои са русофоби комунисти, други са русофоби фашисти.
54
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България подкрепя национализацията на бизнес, имоти, злато, банкови сметки. Те са комунисти. Подкрепят репресиите срещу враговете на народа и искат Народен съд в Хага.
53
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Псевдодемократична България искат да обявят война на Русия, както техните дядовци фашисти са обявили война на САЩ и Великобритания. Те не са против национализацията и против отнемането на богатствата на богатите.
52
9
 
25
 
! Отговори
Социаглиcт преди 2 години
Симооо, ще ти се и тебе Путин да те назначи за олигарх ама да знаеш че си пропуснал епохата, по наште ширини последно Луканов назначаваше милионери, а Путин вече е изпята песен.