Корнелия Нинова: Компромис за РСМ няма да има, оръжие за Украйна - не

Гуверньорът на БНБ да е надпартиен банкер, настоява тя
9 апр 2022 15:20, Анисия Иванова
310
Корнелия Нинова: Компромис за РСМ няма да има, оръжие за Украйна - не
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП оценява положително първите 100 дни на правителството. Очертаваме два успеха, една слабост, три задачи и три проблема, които чакат своето решение. Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер в кабинета „Петков” Корнелия Нинова на пресконференция в централата на „Позитано”.

Двата успеха, посочи Нинова, правителството успя да преведе страната през най-тежките зимни месеци чрез мораториума върху цените на енергоносители, чрез компенсациите за бизнеса и битката с опитите за манипулация в цените. Това беше сериозна политика и те струваха на бюджета 4 млрд. лева, които се върнаха в бюджета. Вторият успех е приемането на Бюджет 2022, отчете Нинова.

Имаме една слабост и това е лошата комуникация помежду ни, призна Нинова и добави, че тази слабост излъчва нестабилност и тя трябва да бъде преодоляна. БСП иска сигурност и единни послания и политики, каза още тя.

Според Националния съвет на БСП трябва бързо и окончателно да се довърши управленската програма, която да е със силно подплатена законодателната програма.

Още по темата

Нинова бе категорична, че още от утре трябва да започне подготовка на актуализация на бюджета.

БСП категорично се обявява срещу ангажирането на България във войната в Украйна. Всяко ново оръжие означава нови ранени и нови убити. Ние искаме войната да спре и да се нормализират отношенията в Европа и в света, каза Нинова и добави:

Нито в МС, нито в Народното събрание, нито аз персонално ще дадем и един глас за решение или един подпис върху документ, който представлява износ на оръжие за Украйна.

За позицията на левицата относно Северна Македония Нинова обобщи: "Стартиране на процеса за присъединяване на РСМ към ЕС да започне след изпълняване на клаузите в договора и зачитане на националния интерес".

Относно избора на гуверньор на БНБ тя каза, че управителят на Централаната банка не бива да е човек, излъчен от партиите в парламента, нито да е депутат. Ще продължим да настояваме за единно предложение на коалицията – банкер със сериозен международен опит, каза още Корнелия Нинова.

Още утре БСП ще дадат предложения за актуализация на бюджета и ще искат консултации с министъра на финансите, съобщи Нинова и заяви, че предлагат три сфери на разговори за актуализация. Тя предлага таван на цените на някои хранителни стоки и на енергоносителите. Диференцирана ДДС, въвеждане на необлагаем минимум или промени в закона за корпоративното облагане или облагане на свръхпечалбите на държавните и частни енергийни дружества. И трето, ние държим на преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен доход, съобщи Корнелия Нинова.

Тя определи като груба манипулация и лъжа твърдението на ГЕРБ, че правителството е посегнало върху Сребърния фонд. Подобни спекулации и манипулации ще опровергаваме винаги, заяви лидерът на левицата. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
2
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Герданчето на Корнелия ако е от истински перли струва майка си и баща си.Перли селектирани еднакви може да си позволи само Английската кралица. Хубаво е някой да е попита откъде пари за истински перли топ качество.
224
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова и да се оттегли правителството пак може да остане с подкрепата на Герб.
223
0
 
2
 
! Отговори
Бьдете отговорни преди 2 години
Нинова отегляйте се от клалицията и да отиваме на избори
222
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техноимпексова пак се изказа.
221
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и украински троловете във форума които се опитват да обиждат България.
220
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен гнусни *** има и ботове във форума. Само умните коментари са на хора. Има откровени убийци вече по форумите. Заплашват хората с различно мнение. Медиите им втълпили че всички трябва да са на едно мнение. Прости хора.
219
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик - добре е,че натякваш лъжите на тази, но както винаги, каквото каже член на бкп (бсп), трябва да се разбира на обратно! Приказките за "спекула" възприех като парола "юрурш" за червените грабители, коитоса владетелите на търговията у нас!
218
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както става ясно дрОгарката пак високопарно лъже! Оръжие за Украйна се дава в изобилие!
217
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Казват често, че всички пътища водят към едно място, и това е Еволюционния план. Разгледано глобално - да! Всъщност обаче, в протичането на еволюционния план, са заложени временни периоди на деволюция, за които важи правилото, че единият път е нагоре, а другият - надолу. И когато настъпят тези локални периоди на временна деволюция, тогава следва изчистване и преход. Но - много важно, преди тях пред човека се поставя Изборът, кой от двата пътя да поеме - пътя на прехода напред или пътя назад..
216
0
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Двата успеха, посочи Нинова, правителството успя да преведе страната през най-тежките зимни месеци чрез мораториума върху цените на енергоносители, чрез компенсациите за бизнеса и битката с опитите за манипулация в цените." === Ахахахахахахаха :))))) Особено битката с опитите ви за манипулация на цените е СУПЕР успешна :))) В ресторанта до нас шкембе чорбата беше 2,80, сега е 6 лева. Не че ми пука де, ама само отбелязвам какъв е "успешния" резултат от битката ви с опита за манипулация на цените
215
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Между Май"Мун"Ата и човекът на бъдещето, може да се допусне Мост или емоционален вектор. Но между Глу"Па"Ка и бъдещето, такъв вектор или мост е невъзможен! Т.е. между сегашния роботизиран или зомбиран човек-машина и бъдещето, не може да се прокара Мост или вектор. Човекът, който се оставя да го водят като овца непризвани водачи, човекът, който е зомбиран от тях, не върви към бъдещето, него го тикат уж напред, обаче това "друго напред" всъщност не е към бъдещето.
214
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
С какво май"мун"ата е по-добра от негово Величество Глупакът, същият този, който от наивност или глупост все препречва Пътя на собствената си еволюция? Глупостта, наивността, овчедушието, това не са качества по Пътя към Бога. Това са недостатъци. По-добре е наистина като пример май"мун"ата в еволюционенния план, отколкото човекът-***, защото май"мун"ата и тя също еволюира по Закона на Създателя. А глупакът се противопоставя на този Закон с глупостта на своя "Ум".
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, преди седмици руският посланник ни окачестви като американски ***. А на мен ще дадеш ли оръжие, за да отговоря ескалиращо и по достоен начин на такива обидни вербални пропагандни оригвания към цялата нация от страна официална Москва? Или ще ме посъветваш да преклоня главица пред руската "широка душа", докато получа и аз някой руски куршум в тила.
212
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, дали искаш война или не няма никакво значение при сегашната ситуация. Войната е натрапена от страна агресор, която се управлява от политически психопат. И ако искаш, Нинова, тези нападнати хора да не завършват живота си на колене, с привързани отзад ръце и с куршум в тила, трябва да им дадеш оръжие, за да се защитават поне от геноцида на вероломно нападналия ги противник. Ето това е хуманизъм с по-малко убити деца от руските "превъзпитаващи" мародерски наказателни отряди.
211
2
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
След сразяването на крепостните кръволоци от атаката на Пентагона, много е вероятно пред трибунала в Хага да бъдат изправени не само жужето, но и българските му сътрапи, заради военните престъпления, в които и те участват, предвождани от Нинова и Радев.
210
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Равенство няма. Ти си злобно. Но не си ми равно.
209
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля русофилите да се махат докато не е станало късно.
208
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Печели симпатиите ми
207
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е един от най гнусните форуми в моя живот. Поне от 10г сме по форумите но толкова злобни и неграмотни *** бе сме срещали.
206
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Защо точно сега ВиК реши да сменя водомерите. - ____ - Ха, нашите ги смениха преди 3 години, без предупреждение! Да сменят и вашите, равенство трябва да има, привилегии ли искаш!