Разговори с "Газпром" може да започнат следващата седмица

Това обяви Росен Христов
15 авг 2022 14:31, Росен Стойчев
103
Разговори с "Газпром" може да започнат следващата седмица
Снимка: БГНЕС

Най-рано следващата седмица ще бъдат водени разговори с "Газпром", ако е необходимо. Това заяви министърът на енергетиката Росен Христов, цитиран от Нова тв.

Още по темата

"Когато стане ясно какви количества втечнен газ ще преминават, ще решим какво ще се договаря с "Газпром". Ще вземем предвид и завършването на интерконектора. Не искам да влизам в преговори без да знам", обясни той.

По думите му уговорката с "Авакс" е да се представи линеен график за всички дейности, които остават да се извършат по интерконектора с Гърция. "Крайният срок, в който да пуснем количества по газопровода, е 1 октомври. Тогава най-късно той ще е напълно функциониращ, с всички лицензи. ", подчерта министърът.

"Вече поискахме удължаване на офертата за танкерите втечнен газ, очакваме отговор днес или утре. Водим преговори с всички възможни терминали, където можем да го разтоварим. Все още нямаме потвърждение къде и как можем да разтоварим.", увери Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
2
 
! Отговори
до 83 преди 1 година
Явно не загря за какво ти говоря...карай. Факт е, че ние не плащаме където трябва и няма как да очакваме да получим каквото и да е. А защо руснаците промениха начина е една много интересна тема на която западните действия по отношение на активите на Газпром дават прекрасен отговор...
81
1
 
4
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ПАК НАПРАЗНИ НАДЕЖДИ - ГАЗПРОМ НЕ ЖЕЛАЕ ДА РАЗГОВАРЯ С БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИ ИМА ИМ ИЗЯВЛЕНИЕТО ДОРИ В YouTube ПРОЧЕТЕТЕ ГО И ДНЕС И БАТЕ БОЙКО ВИ ГО КАЗА. НЯМА ДА ИМА ПРЕГОВОРИ ЗА ДОСТАВКА НА ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ ДОРИ ДА ПЛАТИМ В РУБЛИ. ЩЕ ИМА СЪД И БАТЕ БОЙКО КАЗА КАКВА ЩЕ НИ Е НЕУСТОЙКАТА.
80
1
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Хиляди пьти сьжелявам , че гласувах за радев той ни натресе харвадските вьзпитаници ще излезе ли да размаха юмрук пак
79
1
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Значи да предпочетем скьпите и несигурни доставки пред газпромКойто може да се измита от територията това е блато безнадеждно за нормалните хора
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До клекнахте а, Руснаците си назначиха руски слуги, които да им "клекнат". А русоробите по форумите изпадат в дива радост пред перспективата руските слуги да извършат национално предателство и да ограбят България с над милиард долара като ги подарят на Газпром. Иначе милеели за родината. Обаче се радват, че ще обеднеят с милиард долара. Жалка руска пас-на.
77
1
 
6
 
! Отговори
клекнахте а, преди 1 година
киршо да е тартора на делегацията и да им се извини. Може пък по евтино да излезе поното за народа. Както са казали сърбите: Да му имам акъла на българина дето му идва после
76
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 84/85 Ако си платиш тока по банковата сметка за тока, както ти е по договор с енергодружеството, ще очакваш ли да имаш ток, или ще очакваш да ти го спрат?
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 81:Така е.Те не са "русофоби",а българофоби.Продават ни чуждестранна пропаганда,за да ни крадат.Плащат им онези,които в момента източват държавата ни.Не са българи това.Гледат как българите да са зле и ни мразят.Усеща се злоба от техните постове.От време на време се изпускат и пишат "вие българите сте тъnи.." и т.н.
74
1
 
1
 
! Отговори
до 84 преди 1 година
Ако си платя тока по банковата сметка за водата, това значи ли, че токът ми е платен и нямат право да ми го спрат?
73
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 82/83 "Дори Асен Василев го загатна, че няма как да вземем такова, защото реално ние сме заявили, но не сме платили никакви количества." Това е абсолютна лъжа. Ние сме заявили количествата както е по договор, и сме превели парите, както е по договор. Останалото е нарушение на договора от страна на Газпром.
72
3
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 1 година
Какво обезщетение те гони, бе пич? Няма да има такова, и всеки добре запознат юрист ще ти го каже. Дори Асен Василев го загатна, че няма как да вземем такова, защото реално ние сме заявили, но не сме платили никакви количества. Или искаш някой да ти продаде нещо без да му платиш? Кажи къде става така, че и аз да ходя. Хайде малко по-сериозно, а?!?!
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До към 77/79 Факта, че не се говори за никакви конкретни цени и не се говори за обезщетението по настоящия договор, ми казва достатъчно. Питай когото искаш. Аз не се интересувам какво правят те, интересува ме тия на снимката да не ми изтъргуват интереса, защото тоя милиард долара няма да си го извадят те лично от джоба, а ще го платя аз и останалите български граждани. Нали уж ви пука за интересите на България, защо се правите че не виждате кражбата на един милиард долара?
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 минуса на коментар, че България трябва да гони собствения си интерес!Браво, ето това са истинските предатели на България. Винаги съм казвал, че дивата русофобия се изражда в българофобия и това е поредното доказателство, колкото и минуса да ми праснете!
69
3
 
4
 
! Отговори
към 77 преди 1 година
Ти сигурно си Ванга или имаш кристалната топка на Нострадамус? Казах - всички хвърлят офертите и тогава се избира. Такива предсказания са несериозни и смехотворни. Да питаме Сърбия и Унгария примерно колко скъп им е газа? След като Унгарците заявиха дори 2 млрд допълнително, явно не е толкова неизгоден, а....
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закриваме държавата, Кремълските клакьорки идват пак на власт да ни източват до гроб !Явно ще се мигрира от тук спасение няма
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 75 "Интересът на България е да купува възможно най-евтин газ." Това дисквалифицира руския. Затова спонсорите ти не казват колко ще струва нов договор с Газпром. Той е цената на газа по договора плюс един милиард. Защо руските хранеици на Радев не го казват това?
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересът на България е да купува възможно най-евтин газ. Да хвърлят всички офертите на масата и да се избере най-евтиния, какъв е проблема? Или някои се притесняват, че газа на спонсорите им е прекалено скъп и няма да се класира?
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плащаш руски газ получаваш Радев, ГЕРБ-ДПС и мизерия !
64
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснака ПИПНЕ ЛИ парите и няма да го видите. После нито пари, нито газ. Е затова сега реве Германия. Платила на 100% , получила само 20%.
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е слуга на Бойко и Кремъл .