Новаков: Ако не спрем мигрантите, може да не влезем в Шенген

Европа не можела да бъде бежански център
53
Новаков: Ако не спрем мигрантите, може да не влезем в Шенген
Снимка: andreynovakov.eu

Ще се справи ли държавата с миграционния натиск?

„Не дойдох, за да навирам провала в очите на хората. Освен да пазим границата, трябва да направим така, че натискът да намалее. Преди време имаше човек, който можеше да говори с Ердоган. Автобуси с мигранти не пресичаха България и не блъскаха патрулки“, обясни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков пред bTV.
Той добави, че Европа не може да бъде бежански център. "Ако продължи това да се случва, България не може да влезе в Шенген, защото не може да опази собствената си граница", подчерта Новаков.

„От година и половина по 200-300 души минават нелегално нашата граница и се отправят към вътрешността на страната. Държавността отново е отстъпила и няма надеждна охрана на границата“, коментира Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти.

Според него границата е пробита, а съоръжението на нея не се пази. Едно от решенията, които вижда, е използването на доброволни отряди от бивши граничари и полицаи, които познават терена.

„Трябва допълнително засилване на гранична полиция. Поддръжката на това съоръжение – „фамозната ограда“, беше неглижирано. Нужно е и по-добро сътрудничество с Frontex. Ключът към решението на проблема е и диалог с Турция“, посочи Петър Витанов, евродепутат от БСП/Социалисти и демократи.

Той допълни, че България не бива да разчита сама на себе си за решение с бежанския проблем, а да се търси сътрудничеството на Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: границатурциямитранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Затвориха заводите преди 1 година
И фабриките и се появиха кресливи диреци и заглъхна камба нния звън.
47
0
 
2
 
! Отговори
Ограбиха животноте преди 1 година
На възрастните хора и биха младите по площадите или не помните средните пръсти и снайпериста от храстите на летните сараи колко бизнесмена затри и политици???
46
0
 
3
 
! Отговори
Затвориха над 2500 преди 1 година
Училища,заличиха,селското стопанство,кравеферми, свинеферми понеже не ядът,газ не ползват,защото тока е да вият от кресливите диреци а минарето не произвежда икономика и не плащат данъци и т.н.Българите знаят за ? Говоря.
45
0
 
2
 
! Отговори
ЕС е несъвместим преди 1 година
С наведени те кресливи племена, защото са с нисък интелект,Справка-дпс,съсипаха и счупиха всичко Българско и родно.Каквото пипна получевеците измре и изсъхна.
44
0
 
2
 
! Отговори
Ъъъъ преди 1 година
Това изказване серьозно ли е? Няма да влезем в шенген защото те през шенгенска граница не минават нелегално. Извинявайте ама ми дотегна от глупави индивиди който сами не си вярват на глупостите!
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие си приказвайте глупости, но глобалистите действат през това време по прана. Епидемии, изкуствен интелект, универсален доход, всеобща миграция, унищожаване на семейството и християнските ценности, унищожаване на земеделието и заместване на месото с всякакви насекоми....
42
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 40 (Христо Христов) Виж какво, тебе ако те сърби и имаш трън в г... сети се къде, ЕС е отворена наддържавна организация. Всеки е свободен да я напусне, ако не му харесва, тъй че не разбирам какво още търсиш тук в ЕС, след като никой не те спира? Путин ще те приеме с разтворени обятия, бегай у Азия като не ти харесва тук!!!ЕС не е като СИВ и Варшавския Договор, границата се пази да не влизат отвън навътре, а не обратното както беше при бай Тошо!!!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа не ни иска в Шенген и Бойки усилено работеше за това. Меркел отвори вратите за бежанците. Нека тогава им осигурим на бежанците един ескорт и да ги преведем през нашата страна, без да остават тук. Да му мислят от Западна Европа.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е помолил за помощ,за да се създаде суматоха в БГ.
39
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Трябва да излезем от ЕС, а не да влизаме в Шенген!
38
1
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Европа не можела да бъде бежански център...АМИ КАЖЕТЕ ГО НА ЕК, ЧЕ ТЕ ВЕЧЕ НАПРАВИХА ЕВРОПА ТАКАВА!
37
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Трябва даезлезем от ЕС, а не да влизаме в Шенген!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новаков, ти май за плана Калерги не си чувал. Ангела Меркел е печелила награда за принос в този план. През 20-те години на 20 век, основния цвят на знамето на Европейския съюз е син. Калерги има водеща роля в създаването на мултикултурна Европа и ограничаването на изпълнителните функции на парламентите и правителства на отделните европейски държави. Това е очевидно и до днес и се изразява в издаването на Наградата Куденхов- Калерги на канцлерът Хелмут Кол, като форма на благодарност.
35
0
 
5
 
! Отговори
И КАК преди 1 година
...ДА ГИ СПРЕМ КАТО ТОВА ЗАВИСИ И ОТ ТУРСКА СТРАНА?!? ОСВЕН ДА РАЗДАВАТЕ ОРЪЖИЯ ПО ГРАНИЦАТА!
34
0
 
5
 
! Отговори
Видял преди 1 година
Огат не иска беден до себе си. Кой ще приеме България в Шенген. От 9 кладенеца вода ще искат в Шенген няма да ни пуснат.
33
1
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
По принцип е прав, ако не спрем бежанците няма как да очакваме да влезем в Шенген, НО: България и да спре бежанския наплив, нула да е (което няма как да стане)- пак няма да влезем в Шенген. По план трябваше да влезем в Шенген март месец 2011. И почнаха политическите игрички на т.нар. "стари членки", които не ни искат в Шенген. Така че това не бива да е довод. Трябва да спрем бежанския натиск, защото тази *** ще ни задуши, а не заради илюзорни надежди за влизане в Шенген.
32
0
 
3
 
! Отговори
След покрайна преди 1 година
Идват освободителите във България за некачествения мат'рял.
31
0
 
4
 
! Отговори
Османската демокраци преди 1 година
Е опасна за европейските общности и човешката цивилизация.
30
0
 
5
 
! Отговори
До Босфора е преди 1 година
За изсчистване от пришълците и да си стоят с чаршафа от другата страна с бинокъл.Никаква Европа за съществата.
29
1
 
7
 
! Отговори
шао Лин преди 1 година
То щото Италия ги спира затва сме в Шен ген